Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 67

• 36 087
  • 765
  •   1
Отговори
# 420
Красиво, ама да слугувам на мивка....не е моето нещо. Често бързам, случва се да изпускам неща в мивката, горещата вода също я има.... иначе пред честа лъскава стомана и лен, предпочитам лен, не бие толкова на ламарина.

# 421
Аз не бих казала, че и слугувам. От гореща вода не се бои, не използвам сода каустик ( с Доместос се чисти идеално без вреди, но е светла на цвят все пак). Не съм изпускала наистина тежко нещо, ама ако го изпусна на плота и той ще се повреди.

# 422
Аз четох, че не може да се излива гореща вода, т.е. вряща от котлона. Също четох, че може да се повреди от препарати за отпушване на канал.

# 423
Аз четох, че не може да се излива гореща вода, т.е. вряща от котлона. Също четох, че може да се повреди от препарати за отпушване на канал.

Врящата вода е все пак под100 градуса, не са 200. Аз не съм имала проблеми (мивката ми не е на Фат). Сега, ако по някаква причина е замръзнала или с температура близко до нулата може и да стане беля.

# 424
Ясно, благодаря. Гледаме Фат, защото са по-бюджетен вариант, а харчовете вече стават много.

# 425
Ако ще е Фат, май само Фатгранит си струва.

# 426
Още едно-две питанета по повод кухнята ми изникват. За абсорбатора е едното...какви са ми вариантите ако искам абсорбатора да не ми е на 60 см височина, а по-нагоре. Не искам да си удрям главата е него, та не трябва да е на 60 см, а поне на 70, сегашния е на 70 и ми е добре, НО термогърба е 60 см. Не искам да е свързан с гадна снадка, която да събира мазнина. Има ли някакъв красив и практичен начин да се сложи високо абсорбатора. Другия ми вариант е на 60 см от онези диагоналните.
И още едно питане, не знам дали е за тази тема, но майстора предлага 15% отстъпка от уредите на Тека, т.е. печка, плот, абсорбатор....имате ли впечатления, защото аз по-скоро не бих се възползвала заради едните 15%.

# 427
Варианти да искаш. Може да вдигнеш нивото на долните шкафове не на 85-90, а на 95-100 см. Можеш да си поръчаш гръб 70 см. Можеш да ползваш плочки за гръб, или стъкло с принт някакъв. Може някаква изчанчена конфигурация на горните шкафове с надигнат шкаф само над плота...

# 428
  • София
Може таванен абсорбатор, ако го позволява инсталацията.

# 429
А защо майстора ми казва, че няма гръб 70 см? Работи с плоскости Егер. Плочки и стъкло не искам, а за повдигане на шкафовете мисля, че не съм чак толкова висока, 168 съм и ще ми е височко май. Аз съм готова и да боядисам тия 10 см с някаква лъскавка боя, която носи на миене, ама ще е грозно, но не съм склонна да си удрям главата като готвя.

# 430
  • Варна
Аз съм с микролен и то във Варна, знаете колко е варовита водата. Имала съм и гладка инокс - ужас, постоянно с кърпата да полирам трябваше и се драска. В къщи не са много внимателни и ни устройва - дуракоустойчива е Simple Smile

Цитат
Ваня А.
# 429 16 юни 2020, 13:33 ч.
А защо майстора ми казва, че няма гръб 70 см? Работи с плоскости Егер. Плочки и стъкло не искам, а за повдигане на шкафовете мисля, че не съм чак толкова висока, 168 съм и ще ми е височко май. Аз съм готова и да боядисам тия 10 см с някаква лъскавка боя, която носи на миене, ама ще е грозно, но не съм склонна да си удрям главата като готвя.

Може да е вдигнат само шкафа аспиратора, 10 см гръб се донаждат с лайстна. Шадоу беше писал, че има и двоен размер гръб, но ще се изхвърли доста, макар да не е цифра кой знае колко голяма.

# 431
Има и плоскости по 90 см. Не е толкова голямо разнообразието, ама си е вариант. А ако гърбът и плотът са от камък там вече не е проблем.

# 432
Здравейте!
От бързане да питам, бях писала в старата тема Grinning
Чета ви от доста време, защото захванахме ремонт на апартамент и някои доста полезни неща срещнах тук, но ми изникна едно съмнение. Чудим се дали да сложим тапети в спалнята. С няколко човека го коментирах и всеки твърди, че не било добър избор, ама не казва защо Grinning Предполагам, че защото са по-трудни за поддръжка. Сега... Не знам дали са демоде или нещо такова, просто ми хрумна като идея, а и смятам, че внасят юут.
Някой има ли скорошен опит да сподели мнение? Ще бъда благодарна Blush

# 433
Щом ти е хрумнало- действай с тапетите. Всеки ще ти каже различно мнение, защото е въпрос на вкус. Аз, не бих.

# 434
За демоде - не знам. Има страхотни тапети тип акцентна стена. Напр :
Скрит текст:

Може би цялостно не бих сложила.

Общи условия

Активация на акаунт