Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 67

• 36 138
  • 765
  •   1
Отговори
# 540
Много се от отклонихте от темата. Ставаше въпрос за чаршафи в детска стая. И да, цветът на чаршафите в детската стая е важен. Детето прекарва голяма част от времето си в стаята, кани гости в нея, а и повечето деца не обичат да оправят легла и да се занимават с кувертюри, така че завивките са постоянно на леглата и са основен елемент от цветовата композиция. А при чаршафите се предлага такова разнообразие на цветове, че не виждам, какъв е проблемът, да се купят съответстващи на цветовата гама в стаята.

# 541
Не мисля, че сме се отклонили особено от темата, просто я разширихме Smirk

Съгласна съм, че в детската стая е почти немислимо всичко да е подредено като за снимка в Пинтерест, това е стая с и за деца. Чаршафите в детската на Кайсия са в същите цветове като стените и килима, но на много дребни мотиви, може би това предизвиква леко объркване. Но пък едва ли и това е единственият спален комплект на момичето, което стои на гол матрак и завивка, докато мама го изпере и изсуши, за да го сложат отново.
Децата не са с мисленето на майките им, списващи в бг-мама. За тях са важни много други неща, в повечето случаи не точно тези, на които ние възрастните обръщаме внимание. Имат си периоди, с любими герои и с любими мотиви. Гледам момиченца в детската градина да ходят масово с роклички с бледо розови или лилави пачки като Елза, която и да е тя. Не на всяко момиченце му отива такава рокля или тези цветове, още по-малко подобни рокли са удобни и практични за обикновен ден в детската градина. Но децата явно си ги искат. И родителите кандисват, най-малкото заради собствените си нерви и спокойствие. И няма цял живот момичетата да ходят с такива дрехи, моментно е, а при децата моментите се менят бързо и често. Да дам пример с малките момченца - едната година популярни са миньоните, на следващата - червени яростни коли или пък пес-патрул, след това пък спайдърмен и разни други спасители на света...
Според мен е добре да им дадем свободата да декорират стаята си така, както на тях им харесва. Това, което на нас не ни харесва, има голяма вероятност бързо да отмине и да се смени с друг период.
Сега като се замисля,  може би една от причините да не харесвам бяло/много светли стени и декори е точно натискът от майка ми всичко да е "светличко" - стените да са светлички, плочките да са "светлички" с бели кухненски шкафове и т.н. Е, и характерът ми сигурно си оказва влияние. Но "светличкото" просто го изключвам като вариант, първосигнално и емоционално, като нещо, което ме карат да харесам. Примерно така - избери си каквото ти харесва, но да е светличко.

Кайсийке, под стил "джипси кингс" имах предвид обзавеждане на апартаменти, които сме обсъждали в темата за имотни обяви и продажби. Става дума не за цветен интериор, а за интериор с елементи на барок, рококо и всякакви пищни златисти елементи, огромни и натрапчиви фототапети, опънати тавани с безкрайни небесни мотиви от тропиците или огледало на тавана над спалнята с балдахин с ориенталски мотиви, огромна джоконда в позлатена рамка, джакузи до черния лъскав барплот (не се учудвай, имаше такава обява с джакузи до кухненския бокс в кухньохола), изкуствени и естествени кожи по подове и дивани, и всичко това, неизчерпателно изброено, събрано на едно място Laughing в 60-80 квадрата. Което пък, според брокерите, е луксозно поръчково, че и изискано обзавеждане. Нарекла съм го за себе си така, за да бъда политически коректна в писането и говоренето Smirk.

# 542
На мен много ми хареса стаята и килимът особено Grinning Heart Eyes

Аз като бях тийн си бях облепила цялата стая с плакати на любими банди Grinning
Не знам нашите как са се съгласили, но в онзи момент бях щастлива. Като минаха няколко години ги махнах и сложих лилаво, така че да - всичко е преходно.

Аз да ви питам, купихме гардероб светлокафяв, който сега не ми харесва , но поради ред причини не може да го върнем. Дали ще може да го боядисаме в бяло без шкурене и ако да - каквъв тип боя трябва да се ползва?

# 543
Момичета, дайте съвет на мебели цвят Астра, какъв цвят стена би подхождал? Спалня, ъглов гардероб, който е на 2 стени, скрин и тоалетка са мебелите, бял ламинат, бяла врата и дограма. ММ спонтанно реши от днес за вчера да сменим дограмата и да пребоядисаме стаята, а на мен ми трябва малко повечко време да мисля и планирам, и ме постави направо в шах. Затова моля за малко помощ Hug.
Вчера го изпратих до магазина да ми щракне няколко цвята, към които се бях насочила. Искам нещо светло, бях му дала един лен на точки да търси подобен цвят, отдолу е дъска мостра от мебелите. Но нещо се колебая дали няма да стане много едноцветно и сливащо се?

Знам какво не искам - тъмни цветове, както и жълто-оранжева, зелена, розово-лилава гама Blush

Днес ще ходя и аз да избирам на място, ноискам да помоля за идея какво да гледам, благодаря!

# 544
  • Стара Загора
И на  мен много ми харесва детската на Кайсийка. Много е свежа .Пък и нали детето я харесва. Smirk
Аз не избирам спално бельо в тон с обзавеждането.Обичам спокойни цветове,но най-вече се водя от материята. Така или иначе винаги поставям кувертюра,и в нашата и на децата. Аз не мога да си представя да се лежи с дрехи върху чаршафите. Просто аз съм си луда на тази тема.Комплекси какво да ги правиш. Неоправено легло за мене е като неизмитото лице Relaxed

# 545
Зори, мисля че синьо ще е супер
https://i.pinimg.com/originals/42/a4/d1/42a4d1f266391c06cb357417fe752ba5.jpg
https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/5a45694290bcce4db1 … .jpg?format=1500w

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 11:56 от Natt***

# 546
Ето, Мандаринка е стигнала до същността на нещата - децата ни ще се опитват цял живот да се отърсят от нашия стил, мислейки си, че живеят в по-модерен. Едно време са ползвали масово бежавко и кафяво, което тогава е било тренд. По същия начин сега всички ползват масово сиво, малко по-рано беше тюркоаз, черно, синьо.
За да не се налага смяна на мебелите често, според мен трябва стените да са в цвят, той лесно се сменя, а мебелите и тъканите да са в естествени цветове и ако може от естествени материали. Макар че и те лесно се сменят вече.

Покривала върху леглата не слагам, въпреки че имам хубави, искам да "дишат" през деня. Не лягаме никога с дрехи върху тях. Особено пък сега, когато дрехите отвън заминават директно в пералнята, дори в коша не ги слагам. Преди години в училище биоложката ни води в микробиология и ХЕИ да гледаме посявки на всякакви микроби, взеха и от нас, даже след измиване на ръце и предмети пак имаше растеж. Като си го чел не ти влияе толкова, както след като си видял какво расте в чистото и мръсното.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 13:21 от papi6

# 547

Май точно към синьо се насочих и аз, но бледо и сивеещо. Благодаря!

# 548
  • Sofia
Зори, няколко примера, може пък нещо да ти даде начална идея:

Скрит текст:

Аз бих вмъкнала и нещо в малко по-тъмен цвят, може би не непременно стена, но килим, завеси, така усилено коментираното спално бельо Wink И мебелите изглежда на снимката да са доста светъл цвят, не знам заедно със светлия под как изглеждат...
Синьото също е вариант, както току що сте обсъдили.

Детската стая ми хареса, а аз си падам по бяло, черно и сиво. Но децата ги оставям да избират в голяма степен сами, как да изглежда тяхното кътче от дома. Сегашните им стаи са шаренки за моите разбирания, такива си ги харесаха тогава. Сега попорастнаха и двамата искат следващите в тъмни цветове - черно/сиво/антрацит. Нещо такова ще е.

# 549
Di.Gi, благодаря и на теб. Точно на по-тъмни аксесоари смятам да заложа, защото до сега бяхме с тъмни стени и много ми досадиха. Затова сега искам светло и просторно /ако може да са просторни 15-16 кв. с гардероб на 2 стени Joy/.  Нещо като първия вариант клоня.

# 550
Аз съм от хората, на които не им пука дали чаршафите са в тон със стаята. Какво остава пък за детска стая да го правя. Това всичко от чаршафи до салфетки, хавлии и прочие да е в тон, малко ми бие на ОКР, с което не целя да обидя никой, просто аз бих се изнервила да го правя. Стени с подове и мебели - да, но това ми идва вече в повече. Ако харесам лилави чаршафи на зелени шарки, не ми пука да ги сложа на синя спалня ( примерно ).

# 551
Имам нужда от идеи за боядисване на голяма детска стая за малки деца, но не държа да е нещо бебешко. За момичета на 5 и 2 години ще е. Стаята е огромна, 5.5 метра на 3.5 метра, на дългите стени ще има по един гардероб за двете деца и по едно легло, така че стените ще са симетрични. Много ми се искаше да има някаква шарка, която ние да си боядисаме, но каквото и да си помисля за 5 метра стена ми се вижда прекалено, защото трябва да е огледално, за да не се избият... Всякакви предложения приемам! Изгледах "целия интернет" и не мога да си позная нищо като мое. Няма как стената с прозореца да е акцентна, защото там има прозорец от край до край и радиатор. Стената с вратата също не знам дали може да е акцентна, тя е 3 метрова, но на нея има врата и ще е частично затисната от гардеробите.

# 552
Ваня, аз много харесвам такъв тип "сечение" на стени за детска стая, а цветовете могат да се разменят за двете деца
https://images.app.goo.gl/jy5Dc6NzS5iH3psx7

# 553
И аз нещо такова мислех, ама огромните стени ме спират, струва ми се, че няма да седи добре.
Аз и от към цветове не мога да реша, нищо не ми е достатъчно "моето".  Нищо няма закачаме по стените, нито рафтове, нито декорации. Аз лично мразя да спя под нещо, та не бих сложила и над леглата на децата, освен това мъжа ми никак не иска да дупчи Grinning

# 554
  • Варна
С такива разделяния на стените с боя-  много трябва да се внимава. Големи гротески съм виждала. Бяха едни вълни, чудесии  . . . хич не беше красиво.

Иначе помислете си какво ви харесва и ви кара да се чувствате уютно, също и децата. Нищо, че са малки - може да им покажете да си харесат.

Нещо слънчево, леко, въздушно.

Това ,което виждам в интеренет поне на първо четене хич не ми харесва.

Може би бледожълто - по-патешко.
Лавандула - бледо само колкото да даде лек нюанс.

Вижте на какво реагират децата. Да не се окаже ,че ги дразнят цветовете и ги правят агресивни.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт