Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 61

• 24 684
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
Ще почна да взимам по-висока доза...Благодаря ти много! Направленията не ми дават, ходих по други работи относно пак здравето си...Ехограф струва сега пари и се изтървах...

# 406
  • София
Попадна ми една статия за лечението с натурална жлеза, както и за приема на нейодирана сол.
Не знам къде да намеря баланса между йодираната и нейодираната сол. Очевидно не трябва да даваме Хималайска сол на децата.
https://www.credoweb.bg/publication/102895/prof-samuel-refetov-l … -sa-sharlatanstvo

# 407
  • където си пожелая...даааа...
Момичета, дано бъда полезна и аз със следващата информация, както ми помогнахте и вие.❤ До края на месеца в лаборатории Синѐво всички изследвания са на половин цена. Условието е да отидете с какво да е направление от ЛЛ. Казаха ми, че важи за всички градове, в които ги има. Преди няколко дена ме посъветвахте в темата да си изследвам всичко - не само хормоните, а и за дефицити да проверя + ИР. Горе-долу 250лв. си ги сметнах, но платих само 100 днес, защото TSH имах, а направлението ми беше за FT4. Разпитах ги кога пак ще има такава оферта, но момичето ми каза, че за първи път я пускат, заради корона-вируса и не знае по-натам дали ще я повторят. Така че, ако ви наближават контролните изследвания, може да си ги пуснете до края на юни на —50%.

# 408
Хораа, от тея салати с които се тъпча и протоколи които следвам, така си раздразних дебелото черво, че от две седмици тичам по доктори и изследвания..
Та извода, който направих за себе си.. Помагаш на едно, вредиш на друго.. Сега хубаво ще си попия хапчета да ми дойде акъла. 😐

# 409
Ужас, много неприятно дано мине бързо.
Какви салати ядеш, зелени ли? И въобще как се храниш, за да стигнеш до тук?

# 410
Бенчита, защо просто не спреш салатите щом е от тях?

Ник, без направление от лл може ли да се ползва тази отстъпка?

# 411
....

Аз разбирам, че просто трябва да имаш пуснато някакво изследване което да е с направление, независимо от какъв лекар. И вече всички други които си пуснеш сам са с 50%

Ето на сайта им https://www.synevo.bg/

# 412
  • където си пожелая...даааа...
Както е казала mibobo - трябва ЛЛ или друг лекар да ти пусне каквото и да е НАПРАВЛЕНИЕ за изследване и с него можеш да си правиш колкото и каквито искаш допълнителни на половин цена:)).  Оказа се, че моята може да ми пусне и FT4, а предния път ми отказа, не разбрах защо😄, така че към него добавих останалите показатели. Аз изчаквам витД да излезе, че ставало по-бавно и ще питам тук за мнението ви:)).

# 413
  • София
Бенчита, разкажи по-подробно за състоянието ти. И аз съм така в момента. От вчера много ме боли корема:(.
Но аз мисля, че злоупотребих с черешите. Flushed Като видя купа с череши и не мога да се спра. (за КЗ не искам да си мисля каква е). Вчера съчетах диня с череши и ягоди по много и не мигнах цяла нощ от болки. Как не стигнах до болница още не знам:(. Днес нищичко не хапвам за наказание за лакомията ми, защото ме е страх.
Каня се от известно време да включа пробиотици, но още не съм.
Съветвам те да си вземеш храносмилателни ензими и да попиеш известно време, докато се нормализират нещата. Аз вчера пропуснах и резултатът беше налице. Взимам иначе Enzimill.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 16:03 от Skiorche

# 414
Като каза кръвна захар, на мен нали последно ми излезе 6 сутрин на гладно. И майка ми има няколко глюкомера, та взех единия да се меря...не че знам кога и как трябва ама си викам да добия представа как съм. Меря сутрин на гладно, после 2 часа след нахранване и вечер преди лягане. Та установявам доста интересни неща като едната вечер умишлено ядох парче торта в 23,30ч и сутринта в 7ч бях с най-ниската сутрешна измерена захар до тогава 5,2.

# 415
Забравена реакция ли имаш на инсулина?

# 416
Мибобо, това не е нещо странно. И алкохол да пиеш вечер, вероятно пак ще ти е така КЗ сутринта...Също така, личното ми мнение е, че 2 часа след хранене не особено показателно каква ти е КЗ, аз гледам на 60 минута каква е. За 120 минути КЗ има достатъчно време да се понижи без да разбереш какъв е пикът и...

# 417
Забравена реакция ли имаш на инсулина?

Нямам идея, даже не знам, че има такова нещо. Но наистина за 5 дена мерене забелязах, че когато имам  10-12ч глад захарта ми е по-висока сутрин. Ето снощи вечерях в 21,30ч и сутринта в 7ч пак беше по-ниска от други сутрини.

dolce miele аз казах, че меря без да знам какво меря хаха, но защото нали захарен профил правят така след 2 часа . Два пъти мерих и на 60мин след хранене единия път беше 6,1 другия път беше 7. Така ли да правя тогава ли е пика? Да каже който по знае да не хабя лентички само Simple Smile .

# 418
Еми мерят на 60 и 120 минута. Ама аз се обърках, ти мериш само захар, а аз помислих за инсулин
И за мен са нови тези неща

# 419
Да само захар. Някога ще си пусна обременяване и на двете, че инсулина ми и той беше 7,7. Но оня ден понеже видях майка ми да се мери с глюкомера и ми хрумна, че и аз искам поне захарта ако мога да видя как е Grinning

Общи условия

Активация на акаунт