Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 61

• 24 704
  • 735
  •   1
Отговори
# 390
  • където си пожелая...даааа...
Nik`s mom, пропуснах друго много важно нещо. Ако имаш излишни килограми, особено тлъстини в областта на талията, много е вероятно да страдаш и от Инсулинова резистетност (ИР) - върви ръка за ръка с Хашимото-то. Това е нещо като преддиабетно състояние, при което кръвната захар е нормална, дори може да бъде ниска, но инсулинът на гладно е висок. Хубаво е да си пуснеш изследване и за наличието на това състояние. Тестват се Инсулин + Глюкоза на гладно, сутрин, без да си яла и пила нищо, без да си пушила и без да си консумирала храна, в продължение на 12 чАса преди лабораторното изследване. Не е скъпо - около 25 лв. ще ти излязат общо двата показателя. Обезателно го направи, ако си малко по-пухкава и закръглена, както сме някои от дамите, пишещи тук. Simple Smile
Оооо, обезателно допълвам към списъка, МНОГО БЛАГОДАРЯ! Толкова много неща има, които все още не зная - какво да изследвам, какво да очаквам от заболяването, но благодарение на вас, пишещите в темата, за няколко дена "напреднах" доста информационно. Но продължавам да гадая защо в България лекарите не си вършат работата... то може и по другите държави да е така, но ми се струва абсурдно вие да ме насочвате кое трябва и не трябва, добре е, че ви има!❤
И ето защо съм започнала да се заоблям около коремчето...имало си причина, значи.

# 391
Тити Пити, доведената ми дъщеря живее в Италия, имаме и чести делови контакти с италианци, така че точно тази информация ми трябва! Моля поискай линк от твоята близка и най-важното дали се продава без рецепта? Много ще ти бъда задължена! Благодаря!

# 392
На мен също ще ми бъде полезно да знам какво е и продава ли се без рецепта.
По-нагоре изследването- КЗ също не  е ок, бих препоръчала и там да се пусне един инсулин на гладно...

# 393
Ева,  ще се свържа с нея и ще я разпитам. Ама малко се съмнявам да е без рецепта, макар че една рецепта не се изписва много трудно.
За всеки случай да ти кажа и гръцкия хормон в гелообразна капсула- "Тирозинт", него поне можеш да си го купиш свободно.

# 394
А, Тити пити, благодаря за гръцкия хормон, тъкмо щях да питам за него Simple Smile

Ще се консултирам с моя ендокринолог по въпроса за евентуална замяна на еутирокса.

# 395
Разгледах сайта, благодаря! Е, може да се наложи да ида до  Гърция Wink ето линк - https://tirosint.com/

# 396
Аз мисля, че от Гърция си поръчваха чрез аптека Промахон и го доставяха тук, нещо такова

# 397
  • София
Titi Piti, а каква беше марката на добавката със изсушена ЩЗ, която използваш? От Щатите ли я поръчваш?

# 398
# 399
  • София
Titi Piti, много благодаря!
Аз искам да споделя колко съм разочарована от продукт, закупен от био-магазин Zelen.
Тъй като вече близо 5 месеца не съм пила кафе, а ужасно ми се допи, реших да го заместя със забравената Цикория.
Тази, която взех имаше и боровинки, руска. Прочетох БГ, етикета, на който пише как се приготвя и я взех. Доста, лакомо си забърках две лъжици и ги изпих.
След 30 мин. усетих, че пулсът ми се ускори даже започнах да притрепервам. Главата някак ми се замая или мозъкът ми се замъгли (не мога точно да го опиша). Краката ми поотекоха. Абе ужас.
Взимам аз опаковката и започвам да чета на англ. и немски. Просто побеснях Rage. “Може да съдържа следи от глутен”.
Поредната българска простотия с непреведена ВАЖНА информация...Пълно разочарование за 5 месеца стриктно безглутеново хранене:(((.
Иде ми да ги осъдя! Sad
Поне видях, че изчистеният ми от глутен организъм, вече реагира дори и при “следи” от него.
Внимавайте и четете на всички езици! Оказва се и че какаото може да съдържа следи от глутен.
Накрая ще започна пак да си пия кафе, очевидно е по-безопасно от алтернативите му.

# 400
Скиорче, а мисля, че може и от вгх в цикорията да е- те този тип напитки май си бяха доста въглехидратни...

# 401
Мили хора, някога писах в темата за хашимото тук и много сте ми помогнали. Всичките тук сте много знаещи и много доброжелателни. Аз съм с нисък тироксин и пия еултерокс от 50 мг всяка сутрин. Днес кръвните изследвания на TSH - 6.53, а FT4 е в норма - 16.35. Какво би значило това? Че дозата на еутерокс е малка? И защо е в норма е FT4. Никога не го изследвах. Дозата еутирокс ми пресметна 2 г. преди в този форум Веси и просто не ходих от тогава на изследвания, не ми е било до тях. Благодаря ви предварително.

# 402
Напиши какви са границити на ФТ4, но най-вероятно ти е малка дозата. А такова нещо като да не се изследваш 2г не допускай повече, контролни изследвания поне на 6м. Може да се предозираш, може да не ти стига доза, както сега най-вероятно...несериозно е такова отношение към здравето. А иначе винаги се изследват ТСХ, ФТ3 и ФТ4

# 403
FT4 при мен е 16.35, а норма е от 10.29 до 24.45. Значи TSH е високо- 6.53 . Но кой ще ми каже, какво значи, че FT4 все пак е в норма? Но иначе ми няма нищо, никакви симптоми на нещо...Пия де редовно 50 мг еутирокс. Но от предозиране вдигам кръвно - това знам от предишните години...и сега нямах ни кръвно, ни нещо друго...

# 404
Ема, тсх ти е високо, а фт4 ниско, въпреки че е в диапазона. Хубаво би било да ти е около 20. И двете стойности означават, че 50 мкгр еутирокс ти е малко. Като начало, 2 месеца можеш да редуваш 62,5/75. След 2 мес контролно изследване.

Общи условия

Активация на акаунт