Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 61

• 24 696
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Освен да редуваш един ден 12,5 и един 25, то повишението се получава минимално но все пак.
Другия вариант е да пробваш с Л-тироксин, да не би Еутирокса да не ти действа добре.

Между другото от както смениха формулата на Еутирокс при мен това забелязах, смъкна ми доста ТСХ, докато другите хормони си стоят почти без промяна.

# 136
Крис, проблемът с цикъла не е от ниското тсх, а от ниското т3. Имаш нужда от т3 да вземеш отделно, защото очевидно конверсията не е наред. Освен това проблем с цикъла може да има и от инсулинова резистентност. Да, с по-висока доза ще потиснеш тсх, но и т4 го няма никакво. А това значи, че няма от къде да дойде и т3. Ако имаш проблем с пкя, първо тр него да оправиш, за да регулираш цикъла, както и ир.

# 137
И редуване не става. Напипах този вариант за сега 5 дена 12,5 и 2 дена 25 и държа  ТСХ под 2( искат го в репродуктивната клиника под 2).
 За Л-тироксина си мислех и аз. Никога не съм го приемала не знам от каква доза да почна и трябва ли ми специална рецепта за него т.е с тази на еутирокса ще ми го продадат ли?
Ако отида на ендокринолог  и помоля да ми сменят лекарството буквално ще ме изгонят, че се правя на умна...предполагам знаете как е...

С намален ЯР към ИЯР съм

# 138
Ако си в България, няма проблем за купуване на лекарството. Дозата теоретично трябва да е същата. Практически май с него имаше някакъв трик

# 139
Няма проблем с купуването. Относно доза, принципно се преминава на същата, но трябва след около 40 дни контрола, че не се знае как ще действа.

# 140
В България живея.
Сега прочетох, че  нисък Т3 води до безплодие.
Не мога да намеря как се казва медикамента ( FT3 )и предлага ли се  в БГ?

# 141
Медикамента Фт3 не бързай да го ползваш с лека ръка
До безплодие може да води всичко, тука масово си имаме деца, не чети такива неща

# 142
В България го няма, но наистина не бързай с него. Той е по-особен препарат и за дозиране и за съчетание с Т4 до колкото знам приема му смъква ТСХ още повече (да не се ошашкат в клиниката като го видят).

# 143
  • София
Здравейте,

Влизам с молба за коментар на последните ми изследвания. С Хашимото съм от години и пия Л-тироксин. По-принцип изследвам само TSH, два-три пъти в годината, но този път пуснах пълния пакет за ЩЗ, четейки последните теми.
Скрит текст:

# 144
Момичета, бях на преглед, та идвам за отчет.
От 50 еутирокс, минавам на 75, за 45 дни, после изследвания и евентуално увеличение на 100.
Лекарят ме предупреди, че иска да стане плавно увеличението, за да нямам сърцебиене и виене на свят.
Предписа ми Вигантол, по 4 капки на ден за един месец и магнезий с б-комплекс.
Иска след 20тина дни да направя обременяване, понеже се притеснява от високата кръвна захар, при положение, че е на гладно. Моля, които е правил да ми разясни какво трябва да направя.
Лекарствата са въз основа на тези изследвания(съжалявам, не успявам да скрия снимката).
Естествено няма как да намаля антителата с медикаменти. Заради високия интекс на телесна маса се водя затласняла (ИТМ е 33). Посъветва ме да мина на режим и ми каза за някакви прахчета, не им започних името обаче, но се притеснява да ми ги предпише, заради чувствителния ми стомах.

# 145
Здравейте, дами!
Вчера бях на ендокринолог.  Пратиха ме след два аборта. След преглед с ехограф той ми сервира, че имам хашимото. Днес пусках изследвания и всичко е в норма. Въпреки това той си твърди, че имам хашимото. Тъй като не съм запозната и за първи път се сблъсквам с това чудо се питам... възможно ли е всичко да е в норма, а да имам хашимото?

# 146
Да, възможно е! Първо изследвания в норма нищо не значи, второ и да няма повишени антитела пак може да има Хашимото.

Здравейте,

Влизам с молба за коментар на последните ми изследвания. С Хашимото съм от години и пия Л-тироксин. По-принцип изследвам само TSH, два-три пъти в годината, но този път пуснах пълния пакет за ЩЗ, четейки последните теми.
Скрит текст:

Т4 ти е добре, т.е. дозата е добра, не правиш много добра конверсия, Т3 е малко нисък...но ТСХ си е странно висок, което пак показва, колко е грешно да се гледа само той. Защото сега за такова ТСХ трябва да се вдигне доза, но с това Т4 ще се предозираш веднага.

Purplee да хубаво е постепенно да вдигаш дозата. В12 ти е доста нисък трябва ти прием.
За обременяването ще ти кажат момичетата които са го правили, но принципно се отива на място, вземат кръв, пиеш глюкоза (която май ти си купуваш) и после без да мърдаш от там ти вземат още два пъти кръв на 60 и 120 мин.

# 147
Mibobo, каза ми да ида на хематолог за Б12.
А евентуално с магнезия с б-комплекс няма ли да се повлияе?

# 148
Ти си в дефицит, трябва ти сериозна доза и то усвояема форма (метил- или хидроксикобаламин) , отделно, че тези приемани през стомаха нищо не вършат. Трябват ти подезични таблетки или спрей за уста или капки за нос.

# 149
  • София
Благодаря mibobo!

Общи условия

Активация на акаунт