Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 61

• 24 745
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
https://aloha.bg/mobile/news/details?Id=246&langId=0 за субклиничния.

Долче, за нейната възраст има чудесни резултати. Т3 е ниско, но и физиологично метаболизмът е много по-бавен вече. Мисля, че всичко й е както трябва на фона на сърдечните проблеми. Жива и здрава да е🎈

Не сме гледали хипофиза, но при още едни такива резултати и отиваме на ямр. Огначало всичко си вървеше "както трябва" за хаши и в един момент резултатите станаха нелогични.

# 241
Мибобо, Бонго, благодаря за мненията Blush Тя е доста енергична жена за възрастта си,
Скрит текст:
чак ме е срам, че аз сутрин на моите години съм в някаква летаргия докато се разсъня... Bowtie
По принцип имаме и двете с майка ми час за ехография на ЩЗ (при друг лекар, че според предишната било ненужно да ме гледа на ехограф Laughing ). Имала е възел или нещо подобно на ЩЗ преди години майка ми, после сам си беше изчезнал- майка ми не помни какво точно е правила тогава, за да изчезне (но не се дължи на лекарства).
Отивам да чета за субклиничния Blush

# 242
♥ HAPPY ♥ тази доза за сега да, не съм забелязала нещо. Питах за сърцебиене, казах ако му се случи да каже, не се е оплакал.

bongobongo дано е инцидентно нещо и да не се повтаря. На каква възраст е, че в този пубертет имам чувство, че всичко може да се случи, всякакви аномалии в хормонален план имам в предвид

# 243
На 10 е😔Антителата са й високи. И на ехограф е доказано хаши, степен А1 (съвсем начална). С моето Хашимото се справям, но при нея нямам право на експерименти и "проба-грешка". Сама, след като си поговорихме за заболяването, е ограничила сладко, хляб, безалкохолно. Стреми се да се пази. Говорили сме и за емоциите - по-кротко да го кара. Трудно се обясняват и осмислят от малък човек неразбираемите за човечеството автоимунни заболявания.

# 244
Ох, така е Sad . Моят син е на 11г , спазва всичко каквото има наложено като ограничения в храненето, много е отговорен, но си му е трудно и често пита - Кога ще мога да ям това?  Емоциите също трудно удържа, много е емоционален, но и аз съм такава.
Браво щом тя е разбрала, че е важно и сама се ограничава, много отговорно за тази възраст.

И аз гледам да не експериментирам с него, но истината е, че често разчитам на себе си. Колкото и да ни е добра лекарката, на фона на другите, не за всичко е в час. При него на ехограф са добре още нещата, затова гледам да удържам антителата колкото мога.

# 245
Вие сте прекрасни майки, преди 15 години когато ме диагностицираха докторите обясяваха на нашите как само трябва да приемам едно хапче и толкоз. Да си ям и пия каквото искам. А аз малко дете, много съм разбирала, нашите пък изпълняваха стриктно съветите на докторите.. Така ме е яд понякога, но гледам да не го мисля, защото времето няма как да се върне.
Та исках да кажа, че сте прекрасни майки и се надявам всичко да е наред 😊

# 246
Съгласна съм с Бенчита. Flowers Hibiscus
Бенчита, истината е, че преди 15 г. е имало много по-малко информация- дори когато човек е търсел целенасочено...

# 247
Така е, затова гледам да не обвинявам хората около мен, защото знам, че са ми мислели доброто. Баща ми още си мисли, че заболяването ми не е особено сериозно 😀 Така му е втълпявано години наред. Но поне ме успокоява от време на време, като изцепи "ее има къде, къде по лоши неща от Хаши, стига се тръшка" 😁

# 248
Е наистина има по-сериозни неща Sad
Дано се задържите само с Хсши, че автоимунните често са по няколко накуп Sad

# 249
  • София
На 10 е😔Антителата са й високи. И на ехограф е доказано хаши, степен А1 (съвсем начална). С моето Хашимото се справям, но при нея нямам право на експерименти и "проба-грешка". Сама, след като си поговорихме за заболяването, е ограничила сладко, хляб, безалкохолно. Стреми се да се пази. Говорили сме и за емоциите - по-кротко да го кара. Трудно се обясняват и осмислят от малък човек неразбираемите за човечеството автоимунни заболявания.
Bongo, а как установихте това Хашимото при детето? Имаше симптоми или просто на рутинен преглед реши да пуснеш хормони?
И аз имам девойка на 12 и се притеснявам да не ме последва, предвид, че и майка ми имаше Х. Тя спортува яко, всеки ден тича по 5 км., яде си сладко и глутен, не се лишава от нищо...Ама се чудя, дали когато има наследственост, това чудо може да се предотврати по някакъв начин?

# 250
Skiorche трябвало е до сега да я следиш вече. А сега задължително я провери в предвид, че е започнал пубертет.
На моя син първите изследвания пуснах на 5-6г и започнах да го следя и беше 8 годишен, когато отключи Хашимото. Ето при Бонго детенцето е на 10г и вече има...Има ли фамилна обремененост трябва да се следи изкъсо.

Това не е наследственост(тоест да се предава задължително), а обремененост т.е. има предпоставки  и по-голяма вероятност да се отключи, но дали ще се отключи  и кога зависи от много неща.

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 11:01 от mibobo

# 251
На дъщеря ми й пуснах изследвания за ЩЖ някъде на 11 за пръв път. Аз нямам Х. все още, но майка ми има.
Сега на 13г обаче фрапиращо излезе, че има ИР, а е слаба, спортува, не консумираше глутен, но ядеше сладко.
Ако не бях пуснала изследвания, нямаше изобщо да разберем.

# 252
Да, то понякога е обремененност за  ендокринни заболявания  не само едно - щитовидна, ИР, диабет те се "движат" често заедно Sad

Баба ми беше с инсулинов диабет, майка ми е с диабет (на лекарства) и Хашимото, аз за сега само щитовидната, но ето вчера тази кр.захар 6 , май ми трябва обременяване за да отхвърля проблема.

# 253
Скиорче, ако си заглеждала, ние хашимотките имаме специфична форма на гушата. По това я хванах. Появи й се същата гушка като моята и си казах "тук става нещо". Пуснах тсх и беше 55, другите два хормона на долна граница.😔 Веднага отидохме на детски ендокринолог и той потвърди. Иначе до този момент напълно развито умствено и физически за възрастта си дете. По нищо не личеше да има проблем, а и никога не се е оплаквала. Та, си викам добре, че аз съм с хаши 😏 и забелязвам външните белези иначе никога нямаше да разбера, че детето ми има същия проблем. Даже, като ходя по улицата, вече мога да предположа коя жена страда от хаши.

# 254
Бонго, а може ли така да се каже нагледен пример за хаши гушата, някоя снимчица от нета? Blush Аз по принцип съм с, как да кажа, не толкова фин врат, даже едно време когато бях слаба беше така...нормално оформен врат иначе. Може би се вкарвам във филм, но последните 4-5 г формата някак се промени и не знам дали се дължи само на кг. Иначе аз така като гледам хората навън (предимно от женски пол) и ми става ясно, че една голяма част са с ИР. Confused
Дъждец, ИР много често няма и да я забележи човек- освен ако специално не я "търси" и изследва. Особено пък при по-слабите.

Общи условия

Активация на акаунт