Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 7

• 41 525
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
И от мен още един глас за кола-та в патрончета.
 Алетея, Алетея ,
Скрит текст:
бива ли така да скандализираш малката ни общност?!  На всички ни се иска да сме съвременни и отворени към децата си дами, но  дори само свободата ,с която говориш за ''тези неща'' и факта ,че приемаш'' неща-та'' за нещо естествено и нормално,  направо ужасяват онези от нас , които в реалния си живот никога не са намерили смелостта да оставят доброто си възпитание пред вратата на спалнята.
По полека , момиче! Simple Smile
Няма значение какво мисля аз, какво искам и в какво вярвам. Изказвам си мнението, но не  й го налагам и девойката знае ,че може да разчита на безусловната ми подкрепа за абсолютно всичко. Ще прави грешки, ще се учи от тях, но аз ще бъда винаги наблизо готова да я изслушам и да помогна с каквото мога.
Не знам дали това е правилно или не е. Времето ще покаже.
Надявам се.

# 616
  • Mediterraneo
Мамамари, аз моето добро възпитание винаги го оставям пред вратата на спалнята си, ама съм на 40. Отдавана го оставям, не съм толкова задръстена,нямах изобщо 18, когато започнах с лошите неща- и пушех, и се напивах, и се биех, и секс правех на доста под 18. Но дори и тогава да ми се е струвало нормално,сега, от позицията на майка, не мога да го приема. Предпочитам да смятат дъщерите ми за задръстени, отколкото да ми причиняват това, което съм причинявала аз на моята майка.

# 617
Всеки е в правото си да решава и да постъпва както смята за най-разумно!
Прекрасно ,ако и му се получава както си го е представял.
Flowers Rose Green Heart
Мир и любов!

# 618
Ясно е ,че всеки е с различни разбирания и няма как да сме на едно мнение.Обаче някои неща от последните мнения ме карат да напиша : какво по ягодите ?

# 619
Да кажем ,че спомените ми от ''прикюченията'' на колежки на по 18 дошли да следват далеч от дома са...ъ доста свежи. Към това да прибавим факта, че след около 5 г и моето дете ще напусне, не града ,а държавата.
Давам си сметка, че не ми е във възможностите да я предпазя от всичко.
Ще ми се поне със забрани и прекомерна строгост ,да не я тласна в другата посока. А  най-много ме плаши ,че ако и потрябва помощ   по някаква причина, може да не се обърне първо към мен.
 Всеки със страховете си.
Дано да си останат само в главите ни!

Предлагам да се върнем към обезкосмяването.Simple Smile

# 620
Аз пък съм на 23, майка съм от съвсем скоро. Чета темата, защото ми е интересна. Много добре знам какво съм правела на тази възраст, както и моите приятелки тогава, така и група 12-годишни девойки, с които имам възможността да общувам. Те са доста искрени, само ще кажа, че не са девойки от известно време. Иначе на вид са приятни деца, не носят никакъв грим, косите им не до кръста и не се носят облечени като бунтарки, даже се държат възпитано и дават вид на интелигентни деца 😮 Мисълта ми е, че няма значение кое считаме за нормално и кое не като майки, трябва да гледаме реалността в очите и да сме наясно какво може да правят децата ни вместо да разчитаме на това, че още са малки за някои работи. Малки или не, това са неща, от които никоя майка не е застрахована. Може повече да се говори с децата и то на всякакви теми вместо да им се внушава, че са малки, да им се подстригват косите и прочие. Така или иначе, ако им се случи нещо подобно, вие няма да разберете.

# 621
Айде на 12 да не приемаме спокойно, че вече не са девойки... 15-16 да речем е добре / приемливо. Неслучайно има някои неща по темата в наказателния кодекс и термини "малолетни" и "непълнолетни"... на 12 са си деца с оформени външни полови белези. Не се имам за задръстена, но нека съм консерва, щом секс при 12 годишни се счита на допустимо/приемливо/"ми случва се! Що пък не!?!"

# 622
Оф, никъде не съм казала, че е нормално. Продължавате да ме нападате за едно и също 😃 Възпитавайте си децата, че не е нормално, защото като нищо може да се окаже, че и те имат подобни познати. Това няма да стане като им втълпявате колко са малки още. Колкото до мен и моите познати недевойки - не ми е работа да наливам акъл на чужди деца.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 10:04 от Алетея

# 623
Аз имам чувството, че доста от майките тук се правят на “излишно скромни” като споделят, че когато са били на 12,13 години са си играели още с кукли и едва, ли не са започнали със секса на 18 години, и то с бъдещия баща на дъщеря им...

Що, ли не ми се вярва да е така?!

Аз съм на 34 години и дъщеря ми е на 10 год.
Ами по мое време, точно пък най-скромните девойки- тези без грима, с космите по краката и отличничките, на училищните лагери избухваха най-яко от всички....говоря за секс, алкохол и т.н....
Така, че не е определящо това кой кога започва да се гримира, да маха косми и т.н за по-нататъшното секуално развитие на девойката....

# 624
Aлтея, не разбираш. Не нападаме теб, а самата идея  че казаното от теб е истина е твърде болезнена за родител на девойка. Някои страхове са толкова ужасни, че  не смеем да ги споменаваме и се нахвърляме върху всеки ,който дръзне да го направи. Това е болка в сърцето на всяка майка на момиче , която расте заедно с рожбата и.
Човешката природа е странно нещо.
А такива неща си в 7-8кл  се случваха и преди 35+г .И не само с гримираните .
Случват се и днес знам го  със сигурност.

# 625
Къде мога да намеря онлайн хубави екипи  за ФВС ?

# 626
Съжалявам, но ще бъда малко брутална в изказването си. Какво означава тази абсурдна глупост "накарах я да си отреже косата, че много се забелязваше"?! Не травмирайте дъщерите си с вашите дърташки простотии, защото нищо хубаво няма да излезе от това. Подобни крайности направо избиват към други крайности. Аз съм по природа с къдрава коса, според това е трябвало майка ми на 13 да ме остриже или до кожа, или винаги да ходя вързана като бабичка, въобще най-добре да се нося като безполово същество. Съжалявам, но на 13 вече не са малки деца и искате или не от тази възраст те започват да се превръщат в млади жени - желаят да изразяват себе си, желаят да бъдат забелязвани от противоположния пол, желаят да общуват с момчета и вече имат по-различни потребности от това да оцветяват книжки с принцеси на Дисни. С това поведение просто рискувате дъщерите ви да водят паралелен живот докато вие си мислите, че като им стрижете косите спирате гората да се разлиства. Като си спомня - на 12 започнах да си слагам лек грим, запалих първата цигара от любопитство, а на 13 вече имах гадже, с което направо се изяждахме и се докосвахме тук и там, правехме орален секс и това беше, за да не правим истински и лично според мен това беше възможно най-добрият вариант 😂 Дали го приемате или не - повечето тийнейджъри са така. Със или без ваша помощ ГОРАТА СИ СЕ РАЗЛИСТВА, не си правете илюзии, че вашите на деца на 13 години са същите, каквито са били на 10. И аз не умирам от кеф, че дъщеря ми някой ден може да прави същите неща като майка си, но това е животът. Учете ги да се пазят вместо да ги подстригвате и да им връзвате корделки.

Айде по-полека, а!
"Дърташки простотии" ще наричаш думите на майка си или на баба си!
Нито ме познаваш, нито ти дължа обяснения!

Това, че ти си започнала да водиш сексуален живот на 13 не означава, че това е нормално и че нормалните хора го искат за децата си!
Всъщност защо и аз да не съм малко по-брутална в изказването си? Ти не си започнала да водиш сексуален живот на 13. Започнали са да те използват сексуално на 13. Има разлика!

Затова сме разумни същества, за да влагаме някакви мисъл, а не да следваме сляпо повикът на природата.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 11:41 от utro77

# 627
Къде мога да намеря онлайн хубави екипи  за ФВС ?
Ако говорим за клин и тениска съм много доволна от спорт директ.
Например:
https://bg.sportsdirect.com/nike-sculpt-performance-tights-ladie … #colcode=34723203
 Нещата са качествени и оригинални.
Ако говорим за анцузи, предпочитам нещо българско защото много държа на чистия качествен памук.
Екипи има и в амазони-те и не са по-лоши , но цените рядко се конкурират с тези от спорт-а.

# 628
Аха, а дъщеря ти е застрахована от сексуални посегателства, защото е с остригана коса 😂😂😂

# 629
  • София
Оф, то пък голяма гордост, че на 13 години не си бил дете, а нещо като онова недоразумение Сузанита.

Общи условия

Активация на акаунт