Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 7

• 41 510
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Обилен ли е цикълът на осми ден? Аз винаги съм била с по 7 и не ми се струва токова необичайно. Но ако на 8 ден е като на 2-ри, е различно. На щерката ѝ дойде през лятото (баш на морето), около седмица продължи и при нея.

# 661
  • Варна
Не е обилен, като за втори ден, но не е и като за осми, все едно ще спира, нещо средно.

# 662
Нормално е първите няколко цикъла да са нерегулярни. Твърде къси, дълги, обилни, оскъдни, да спират и почват.
Бих се притеснила, ако е твърде обилен или по-дълъг от 2 седмици.

# 663
От втория ми път (на 11 години, първия беше кафяво мазане) докато станах на 40 все ми е било продължително и обилно... Ако е твърде "напоително" са ми изписвали вит.С 1000mg на ден разделено на два приема за 2-3 дни.

# 664
Да, на дъщеря ми и дойде преди година на 11,5г. Всеки път е по 7 дена и мнооого обилно. Не съм я водила на лекар, все се надявам да й се нормализира.

# 665
  • Бистрица
Заведи я в детска гинекология в медицинска академия,там са най-компетентни особено при млади момичета с нерегулиран цикъл ще знаят какво да превят.
При моя първи цикъл имах често и продължително кървене, поради удебелена лигавица на матката. Заведоха ме на обикновен гинеколог, който ми даде да пия хормони, не помогнаха и след около 20 дни кървене почнах да припадам, та ме приеха по спешност и ми правиха кръвопреливане. Лежах 1 месец в болница да ми докарат хемоглобина до 10 (при приемането ми беше 5...) за да ме изпишат. Не чакайте, ако цикълът е обилен, защото може да стане по-зле.
Заведете я да и направят ехограф и да видят дали ще спре, за да преценят какво да правите.

# 666
  • Варна
Благодаря за мненията, другата седмица, ако не и спре до тогава ще я заведа, сега е девети ден, не е обилен, но тече все още.

# 667
Аз направо не мога да повярвам как моята фъстъчка дръпна толкова много,всичко й е малко вече.Как ще успея да накупя изцяло толкова неща ,не знам Grinning

# 668
Аз направо не мога да повярвам как моята фъстъчка дръпна толкова много,всичко й е малко вече.Как ще успея да накупя изцяло толкова неща ,не знам Grinning
Да,много е сладко това! Вече с носталгия гледам детските секции..тя е най-малкия размер дамска номерация от миналата година.
fiona03, и аз бих я завела на генеколог.

# 669
Захарничка, явно говориш за желязото, защото няма как хемоглобина да е такава ниска стойност, 5 или 10.

# 670
  • малкия йеросалим
Момичета давали ли сте витамини за косопад на девойките си?
Моята кокона мрънка,че много й капе косата и иска да й взема да пие нещо.Преди време аз съм пила Ревалид и бях доволна,но не знам дали е подходящо за нея...

# 671
И според мен витамините за косопад са силни за деца. С щерката сме почти еднакви на ръст и килограми, но пак бих подходила по-скоро локално - с козметика за коса, а не с витамини. Но и хубавите продукти за косопад никак не са евтини. Най-добре с някоя домашна маска да пробвате, в комбинация с хининова вода за засилване на растежа. Ако не друго, ще заздрави косата, докато премине косопада.

Иначе витамини има и на Ducray, козметиката - спрей и шампоан от серията Anaphase са много добри. Въпреки че според лекар дерматолог спреят на Revalid бил по-нов и по-добър продукт. Но това е тежка артилерия, при мен дори без витамините повлияха много добре при хормонален косопад.

# 672
Капките мента, валериан и глог дали са подходящи за тийнейджърки? Дадох на дъщеря ми 20 капки вчера, подложена е на голямо натоварване сега с входните /имат по 2 и 3 входни всеки ден тази седмица/ и се оплака, че я заболял корема. Реших да й дам от капките по-скоро да успокоят нервната й система.

# 673
  • Пловдив
Подходящи са. Аз също давам на дъщеря ми понякога.

# 674
  • софия
Възможно е коремът да я е заболял от притеснение. Няма как да е от капките. Мента се пие и за успокояване на стомаха.
За НВО давах на моята капки Rescue.

Общи условия

Активация на акаунт