Ноемврийски бебета - тема 3 - 2019 година

• 22 431
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, кога може да се дава бобови култури боб или леща, добре сварени? Също киселото мляко по-добре високо или нискомаслено е по-добре?

Малкият изкара първата си настинка и имаше 39,5 градуса и много се бяхме шашнали с таткото. Тук освен панодил друго не дават, нищо за хрема или за кашлица, само докато чаках да свали температурата мисля, че ми побеляха няколко косъма. Изобщо не искаше да яде или пие нищо, голяма мъка. Сега е по-добре, но още подсмърча.
Иначе по въпроса по-долу ЗВБ определено не е само за кърмени бебета,  нищо не пречи ако е на АМ, моя приятелка така си го захрани. Много лесно преминаха после на обща храна.

Червена леща може Simple Smile Аз днес му дадох за първи път от кухнята и много му хареса. Другата седмица в менюто видях, че ще има супа от зрял боб 🙄 Може да му дам да си опита малко 😁

# 481
Давате ли на бебета смокини?
От кога могат да бъдат въведени?
Незнам разхлабват ли запичат ли...?
Да! Бебетата обожават смокини, дадох още на 8месеца. Единствено ги беля, проверявам вътре дали няма някакво насекомо и давам. Simple Smile))

# 482
Давате ли на бебета смокини?
От кога могат да бъдат въведени?
Незнам разхлабват ли запичат ли...?

Определено разхлабват ,и не само бебета Joy

Аз дадох ,имаме домашни ,от големите зелени ,по нашия край са такива .
След 9-10 месец може .
И грозде въведох -на две нарязано (то е едро) и семки махам ,и то го разхлабва .

Някой дал ли е пресен домат ?На една мама от парка ,бебето получило обрив покрай устата ....

Сирене започнах ,риба никаква не съм дала ....Сега в жегите и не яде много

Привет лейди,
Аз вече давам пресни домати (на около 8месеца започнах), сега е почти на 10. Нямала е проблем. Заради киселинността на доматите понякога се зачервява около устата, но нищо страшно. Риба също давам, дори първата храна с морски характер беше дроб от треска върху сухар... Рая сама посегна към ръката ми и си го взе. Като цяло не е фен на рибата, защото наскоро ѝ предлагах лаврак и не пожела да го яде. Забелязах също, че много често не харесва храна в класическия ѝ вид (например късче рибно месо) но пък за сметка на това ѝ харесва, когато е във формата на кюфтенце или крем супа 💁‍♀️
И се сещам за детството ми, когато и аз мразех месо на пържола, но си умирах за кюфтета и пастет 🤭🤭

# 483
Аз вече дадох и леща и боб. Много и харесаха. Баткото не можех да го накарам да ги яде. Леща още не яде. Обаче Сиса си ги хапна. И нахут яде на кухнята. Обаче нещо не и харесва зелето.

# 484
  • Гърция
Здравейте,и от мен чета често,но все не остава време да пиша Аз бях с термин 12 Декември,но родих на 26.11 Може ли и нас да добавите благодаря предварително
Мария-Стелла 3020гр 4исм.
Захранихме се от 5,5 м.
Аз съм въвела почти всички зеленчуци и плодове.От месата пилешко,телешко,жълтък още от 6,5м.от 8м.давам леща,заешко,тахан,белтък
Педиатърката каза да давам и риба от 8.м но не съм все още
Нямаме заместено хранене яде по 100гр често отказва,само хляба и харесва дъвче го с голямо удоволствие😁А ми се иска да имаме заместено хранене. Кърмя я по 185432 на денонощието само така е доволна иначе през цялото време мрънка🙉
Имаме 2 зъбчета изникнаха преди 2 седмици,и от тогава е още по мрънкаща.Вечер неспокоен е сънят и буди се на всеки час да цока в просъница,само това я успокоява.
Казва ма-ма,да-да,ба-ба ,га-га и още някоя звуци сумти с нослето,прави физономи.От легнало положение сяда,но не винаги и се получава🤣
Не лази, а се сурни и търкаля🤣обича да я държа за ръчички и да вървим.
От днес прави с ръчички браво
На гърнето я слагам от 6 месец понякога върши си работа друг път не.Имам още много за споделяне,но нямам време лек ден 🤗🥰

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 15:40 от qankasiderova

# 485
Здравейте,преди около 2 седмици,се показа първото зъбче,на моята бебка, но ми се вижда някак като назъбен,не е гладък. Сега се показва и второ,то отново е такова🤔🙄не знам дали ме разбрахте,при вашите бебета така ли е🤷‍♀️

# 486
4...И колко см. Е малката???
Записах я 40 , пиши и ще поправя Hug
Добре дошла отново,Янка,отдавна не беше писала,прегръдки на бубка.
Здравейте,и от мен чета често,но все не остава време да пиша Аз бях с термин 12 Декември,но родих на 26.11 Може ли и нас да добавите благодаря предварително
Мария-Стелла 3020гр 4исм.
Захранихме се от 5,5 м.
Аз съм въвела почти всички зеленчуци и плодове.От месата пилешко,телешко,жълтък още от 6,5м.от 8м.давам леща,заешко,тахан,белтък
Педиатърката каза да давам и риба от 8.м но не съм все още
Нямаме заместено хранене яде по 100гр често отказва,само хляба и харесва дъвче го с голямо удоволствие😁А ми се иска да имаме заместено хранене. Кърмя я по 185432 на денонощието само така е доволна иначе през цялото време мрънка🙉
Имаме 2 зъбчета изникнаха преди 2 седмици,и от тогава е още по мрънкаща.Вечер неспокоен е сънят и буди се на всеки час да цока в просъница,само това я успокоява.
Казва ма-ма,да-да,ба-ба ,га-га и още някоя звуци сумти с нослето,прави физономи.От легнало положение сяда,но не винаги и се получава🤣
Не лази, а се сурни и търкаля🤣обича да я държа за ръчички и да вървим.
От днес прави с ръчички браво
На гърнето я слагам от 6 месец понякога върши си работа друг път не.Имам още много за споделяне,но нямам време лек ден 🤗🥰
Здравейте,преди около 2 седмици,се показа първото зъбче,на моята бебка, но ми се вижда някак като назъбен,не е гладък. Сега се показва и второ,то отново е такова🤔🙄не знам дали ме разбрахте,при вашите бебета така ли е🤷‍♀️
Клеопатра , нормално е ще пораснат хубаво и ще видиш , че са си ок зъбките , просто са много острички и боцкащи и така изглежда.

# 487
  • Гърция
Mamma mari, ,извинявам се в бързината съм написала 4🤣47см се роди Мария-Стелла
Благодарим ви 🤗🥰
Два дни моето момиче  издивя ,измъчиха я тези зъби и преди това си беше мрънкаща и неспокойна.Цял ден и цяла вечер иска да цока само това я успокоява
.Много пишка слагам я на гърнето ,след няма и 10 мин.памперса пълен и се чудя това нормално ли е.На ден хем с кукото пишка доста пъти,хем сменям по 8,9 памперса на денонощието.🤔

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 00:48 от qankasiderova

# 488
А колко вода пие? Аз сменям по 5 памперса на ден, но вода не пие, само мляко.
И бебка пляска с ръчички, вече ясно показва какво иска и какво не и харесва.

# 489
  • Гърция
HMoTwo,aми има дни пие по 50гр  друг път пие по 150гр 200гр и то ако е чай.
Иначе сучи безброй пъти.

# 490
Явно си пийва доста добре кърма , радвай се , нормално е като суче много да пишка много,а как наддава на кг?

# 491
  • Гърция
Явно си пийва доста добре кърма , радвай се , нормално е като суче много да пишка много,а как наддава на кг?
Ами за 2 седмици последно беше  натдала 600гр преди 1 месец,когато бяхме на контролен  беше 10,800гр.Педиатъра казва,че добре.
Ние живеем в Гръция покрай covid19 запазиха ни час чак на 2 ноември🤷‍♀️Но аз мисля да я закарам на частно.Това е  доста време без да я прегледат.

# 492
Нашия преглед последно беше юни, следващия е края на ноември. На мен ми е добре така, дано не се налага извънредно да ходим, че почва сезона с вирусите. Не знам колко тежи, наддава ли, но гледам общо състояние.

# 493
  • MI
И при нас прегледите са на два-три месеца, ОК ми е така. Имам везна, макар че вече трудно я меря там. Но тежи под 9 кг малко, на около 74 см. Само на крака расте. Grinning Наддава по около 100 гр на седмица, според педиатърката ре напълно в норма, до дете е.

Има ли друг без зъбки още? Измъчи се, има поне три които се усещат и е подут и побелял венеца, но нищо. Имам чувството че ще излезе половината чене наведнъж. Flushed Педиатърка ни даде някакъв спрей, видях че да витамини, облекчава я много, но зъб така и няма още....

# 494
  • Гърция
А,аз си мислих че в България всеки месец ходят бебетата до 1 годишна възраст,на преглед.Но щом е така може и ние така да направим,ще видя.
И нас ни побъркаха тези зъби😭От няколко вечери се буди в 03:00 4:00 и заспива след като и сменя памперса,но снощи какво и стана и аз незанам събуди  се в 3 смених и памперса,слагам я да суче понеже така заспива.И започна да реве,отказва,дърпа се,нервничи и така я подкарахме до 08:00сутринта.Дори и дадох Сиропче подобно на панадол,но се казва Депон мазах и венците с гелче  и нямаше никакъв ефект.  в 9:00пак се събуди с рев около половин час я гушках,успокои се и заспа в 11:30 се събуди. Преди малко обядва пилешка супа и сега се приспиваме.
И на мен ми се спи а имама работа за вършене.🤗🥰

Общи условия

Активация на акаунт