Ноемврийски бебета - тема 3 - 2019 година

• 22 399
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, вашите бебета имали ли са подобен обрив? Като мехурчета е, прилича на шарка, но има само 3-4 на едната ръка и 1 на другата вече 2 дни. От какво може да е? Преместихме се преди около 2 седмици в друг град и още не съм записала малката на личен лекар и педиатър.

# 586
Вили,здравей,ако можеш прати снимките на педиатъра при който сте били.
Да ти кажа честно прилича ми на полазено от насекоми,моя големия е с много чувствителна кожа и до сега ,а е вече на седем години,та полази ли го нещо стават едно такива пъпки.
Но все пак не мога да дам експертно мнение.
Ако не се появяват нови не мисля,че е проблем.
Дава ли на бебка фенистил капки или пък намажи само пъпчиците с фенистил гел,разбира се след като се чуеш по възможност със предишния ви лекар,за да си по-спокойна и да не правиш нещо на своя глава.
Нашия педиатър препоръчва мазане няколко дни докато пъпките позавехнат.
Дано мине бързо. Blush
Прегръдки на малкото човече! Hug  
Здравейте мами🤗
Въвела съм прясното мляко,към момента правя десерти(170мл прясно мляко 30мл вода) въпроса ми е може ли всеки ден да и давам🤷‍♀️ и само в деня с риба (от скоро давам )да и го правя с вода🤔
И още един въпрос  каква риба давате,как я приготвяте,колко често и колко грама давате
Клеопатра,като даваш риба не давай мляко в същото хранене,ако питаш мен и следобедната да е банан или някакъв плод , каша ...
Защо не слагаш примерно 200 мл.прясно мляко,аз като въвеждах на батковците мляко , правех мляко с ориз или мляко с грис или пък кремче и не съм разреждала млякото с вода.

# 587
Ще споделете ли какви игри играете с малките вкъщи? Как ги занимавате? Hug
Любопитна съм също приказки успявате ли да четете? Аз едва успявам по един абзац, защото малката взема книгата и почва да я разглежда сама. Хаха

# 588
Вкъщи любимата игра на малчо е разхождане из апартамента ,  обича да вади и прибира играчки от коша с играчки или от някоя кутия,днес се заигра много с едни малки колички,слага ги в каросерията на един камьон,после в една кутийка,харесва му да вади плюшени играчки разхвърля ги и после обикаля да ги събира и връща в коша.
Общо взето той измисля игрите,когато иска ми подава играчки , а аз му ги връщам и му говоря.
Показва ми как се мият ръчички като го попитам,също и колко голям ще порасне,после пляска... и т.н.,пея му песни , но не му чета , защото както и ти казваш книжката трябва да е в него ,а не в мен. Grinning
Обича да ходи това му е най-вълнуващото от всичко.
Учим се на гърне.
През деня играем на бебешки игри , лигавя го , гушкам го и го закача,но следобяд като вземем батковците от градина и училище  ме забравя и се залепва за тях,играе си с батковците му и се закача много с тях. Blush
Танцува много сладко , подрусва дупе или върти рамене понякога или се полюшва настрани. Харесва му да му пускам детски песнички от ютуб ,слуша ги и си се радва и смее и си танцува .. Hug Аз му пея , братята му и те му пеят песнички и слушат с него. Simple Smile
Вие с какъв препарат перете бебешките дрешки и ползвате ли бебешки омекотител?

# 589
Звучи много сладко както го описваш 🤗 Препокриват се и с нас много неща.
Това с колко ще пораснеш да показва не съм се сещала, вземам идеята и за нас, супер сладко е. 😊

Ползвам Тео бебе. Омекотител слагам на Коколино, но много малко. Просто иначе дрехите стават едни твърди и "картонени" само с праха и затова го ползвам.

# 590
И аз ползвам белия бебешки Коколино .
Тео бебе зеления,все него го купувам ... и сега в момента сме взели един Медикс алвина бейби  или нещо подобно беше ,друго нямаше в близкия магазин,а ми трябваше.
Иначе за колко голям ще порасне..
Питам го покажи на мама колко голям ще пораснеш , вдигам аз ръце-ръка(докато схване и се научи) и казвам да ейй толкова голям,много бързо се научават децата , защото вече много много разбират и схващат бързо.
Живи и здрави да са ни!
Сега ми се иска да го науча да показва,че е на една , но скоро ще е , няколко пъти го попитах на колко години си , покажи на една годинка.Докато си играем и говорим,но явно е ,че не искаше да повтори.

# 591
Вили,здравей,ако можеш прати снимките на педиатъра при който сте били.
Да ти кажа честно прилича ми на полазено от насекоми,моя големия е с много чувствителна кожа и до сега ,а е вече на седем години,та полази ли го нещо стават едно такива пъпки.
Но все пак не мога да дам експертно мнение.
Ако не се появяват нови не мисля,че е проблем.
Дава ли на бебка фенистил капки или пък намажи само пъпчиците с фенистил гел,разбира се след като се чуеш по възможност със предишния ви лекар,за да си по-спокойна и да не правиш нещо на своя глава.
Нашия педиатър препоръчва мазане няколко дни докато пъпките позавехнат.
Дано мине бързо. Blush
Прегръдки на малкото човече! Hug  
Здравейте мами🤗
Въвела съм прясното мляко,към момента правя десерти(170мл прясно мляко 30мл вода) въпроса ми е може ли всеки ден да и давам🤷‍♀️ и само в деня с риба (от скоро давам )да и го правя с вода🤔
И още един въпрос  каква риба давате,как я приготвяте,колко често и колко грама давате
Клеопатра,като даваш риба не давай мляко в същото хранене,ако питаш мен и следобедната да е банан или някакъв плод , каша ...
Защо не слагаш примерно 200 мл.прясно мляко,аз като въвеждах на батковците мляко , правех мляко с ориз или мляко с грис или пък кремче и не съм разреждала млякото с вода.
Педиатъра ми каза че не трябвало да давам всеки ден прясно мляко🤦‍♀️ аз и правя различни десерти ,но с мляко и само в деня с риба и  правя нещо без мляко.  🤷‍♀️нямам идея тя беше и против риба,въпреки че почти е на 1г. Всеки редиатър има различно мнение и вече съм объркана🤷‍♀️

# 592
Дребната пък се научи да си казва когато е гладна. Първия път не ми се вярваше обаче взе да го прави всеки ден и точно в часовете когато и давам да яде, а и я виждам, че е гладна защото започва да се изнервя.

# 593
И нашия вчера така се изнерви , бели си му време да яде и като видя яденето за следобяд и се зарадва , хапна бързичко и добре , а по принцип е капризен много.
Усещат се , че гладни да седят не става.

# 594
  • MI
Моята госпожица е като швейцарски часовник като става дума за хранене, на казармен режим ме държи. Става революция ако не е готово яденето на точния час. Ако иска нещо почна да ми примлясква насреща директно, ужас. Joy А като й се присуче направо се катери по мен и ми шляпва гърдите. Flushed
Вие как сте със зъбите? Аз сега ходя на зъболекар и явно си оказва влияние и бременността, и кърменето, макар че мислех че ще е по-зле... Сега ще почвам и добавка с калций, защото ме пита дали ям достатъчно сирене, а аз ако го увелича още най-много и холестерола да вдигна.

# 595
Нели,радвай се , много е хубаво когато детето си иска , търси и хапва добре.Пу пу пу Hug
Върна ме няколко години назад,втория ни син ми дърпаше потника и си искаше така да суче.
Батко му му каза веднъж офф остави циците на мама   и малкия се научи , дърпа потника и вика цици ... Joy 
То смешно ама като сме навън не ми беше смешно,  а срамно.

# 596
  • MI
Мама Мария, разсмя ме. Joy ММ само я плаши щерката че ще й открадне я млякото, я от другата храна, а тя се научи да му бута ръцете и му бърчи нос. Joy Не знам къде го слага, защото продължава да върви малко по-висока и по-слаба от средното, но явно има нужда да яде повече.
Сега се е амбицирала да се научи да става от легнало положение права и се поти, ядосва че е трудно и не приема никакви предложения например да се хване за нещо. Като магаренце е инат.

# 597
Има ли бебета тук с къса юздичка на горната устна? Чак сега забелязах,като почнаха да й избиват горните 2 зъба. Не е имала проблеми със с ученето и т. н., но трябва ли да предприема някакви мерки, да кажа на педиатър също така. Като погледнах себе си - и аз съм имала 😀 но моята не почва от между 2та зъба, като на Марина, ами по-отгоре и никога не съм имала проблеми, даже чак днес разбрах 😂. Иначе под езика няма, дори от много малка го навива на кравайче 😂

# 598
Вили,не съм специалист, но знам,че като изникнат И се сменят с постоянни зъби,чак тогава се коригира ако не си е разбило например устата и да си я сцепи само ципата.
Нашия има от долу на езика и от горе на устната.
Двете горни зъбчета са раздалечени,незнам дали ще се оправи или ще остане така,като смени горните млечни с постоянни ще го мисля.
Мен ми е проблем юздичката отдолу,но...,намерих клиника в София където я режат с лазер,но покрай пандемията бяха спряли процедурата.

# 599
Има ли бебета тук с къса юздичка на горната устна? Чак сега забелязах,като почнаха да й избиват горните 2 зъба. Не е имала проблеми със с ученето и т. н., но трябва ли да предприема някакви мерки, да кажа на педиатър също така. Като погледнах себе си - и аз съм имала 😀 но моята не почва от между 2та зъба, като на Марина, ами по-отгоре и никога не съм имала проблеми, даже чак днес разбрах 😂. Иначе под езика няма, дори от много малка го навива на кравайче 😂

Аз имам съмнения за горна къса юздичка, но не съм консултирала това с педиатър. Попитах зъболекарката ми и тя каза, че на всички деца им били раздалечени горните зъбки в началото... 🤷🏻♀

Общи условия

Активация на акаунт