Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 28

• 29 665
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ренате познавам и аз, но с българска фамилия. Странно си е.

# 271
Оффтопик, ама немските имена могат да ме извадят от равновесие, повечето ми идват по изсмучени от нашите модерни имена.
Скрит текст:
Примерно счетоводителката ни се казва Бригите, сума време и казвах Бриджит.... И сина ми ходи на спорт, понеже са много малки децата сме 2 доброволки, които помагаме на треньора. Носим баджове с имена и първия ден се обръщам към сина ми "върви при Джудит, тя ще ти помогне" (не трябва да се занимаваме с нашите деца за да няма делене ✌) И тя като ми се развика, че не сме в англоговоряща държава и да и произнасям името правилно 😯😯😯 Юдит било... Ми **** аз от къде да знам кое име как трябва да го произнасям, по тая логика на Viktoriа трябва да казвам Фикториа....

# 272
  • Пловдив
Един ден щях да направя забележка на дъщеря ми, че се обърна към познато дете Велина с "Вена".

Ами след една определена възраст почват да си викат на кой както му харесва. Няколко приятели казват на дъщеря ми "Пресо" (от Преслава), тя не възразява, приема си го, мен ме дразни, но не мога да правя забележки, вече са 11-12-13 годишни.

# 273
Тоска е хубаво име. От операта ще да е.

Една Фани от мен.

# 274
  • Пловдив
Познавам няколко Тоски и въпреки всичко името ми е странно. Но все пак викам добре че няма някоя Бътерфлай Simple Smile
Иначе има и други, кръстени на герои от книги, опери, драми. Аз като бях малка все си харесвах някоя героиня и исках да се казвам като нея, та не се учудвам, някои хора си сбъдват мечтите. Райна Кабаиванска например е казвала в интервю, че дъщеря ѝ се казва Франческа, защото с мъжа си се запознават в операта "Франческа". Белослава (певицата) се казва така, защото първата роля на майка ѝ е Белослава от "Сватбите на Йоан Асен". Имаше и други подобни примери, но в момента не се сещам. Но по детските градини съм срещала доста деца, кръстени на герои от латиносериали. От малцинствата най-вече.
 И да не спамя само:
Лори - Анна
Тотина
Царева
Гюрга
Виолет (жена)
Доля
Лушка
Таньо
Шени
Тошка

Всички са учители в пловдивски училища.

# 275
И аз съм кръстена на героиня Simple Smile

Данила - вчера по новините. Хареса ми.

# 276
Аз познавах преди години Даниила.

# 277
Всъщност правилното е ДанИИл/ДанИИла, защото името идва от пророк Даниил от Стария завет. Даниела е производно от него.
На мен ми е много странно, когато си имаме български, славянски вариант на дадено име, но родителите държат да кръстят детето със западния вариант т.е. различно е само произнасянето според езика. Като примерно Вайълет - Виолета, Хелън - Елена, Джон - Иван, Никълас - Николай, Мери - Мария и тн.

# 278
Сиян , Жермен - мъже

# 279
Царева се среща в "Железния светилник".
Мда, Сиян. Познавам един. Брат му се казва Юлен.

# 280
Свежен- с българска фамилия.

# 281
Идвам с близначки Фани и Дани, просто като комбинация са ми странни.

Мен много ме дразни като слагат чуждо ударение на български имена и после ти държат сметка- дАниел, мАртин и бОрис визирам и които все по-често срещам.

# 282
Свежен- с българска фамилия.

веднага се сещам за актьора Свежен Младенов Simple Smile

# 283
И аз за него се сещам - актьора, Яна Маринова качва в инстаграм снимки с него от техни представления, проекти.
Днес, пак в Инстаграм, едно нестранно, но пък неприятно име - Стаматка, е, ми, не ми звучи никак добре, пък и се римува с... Blush косматка

# 284
Един мой бивш се казваше Силвио 😀 Като Берлускони, но с българска фамилия

Общи условия

Активация на акаунт