Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 28

• 29 657
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
Имам приятелка, на която брат ѝ се казва Танко.  На около 30 е, все се чудя защо са му го причинили. Иначе на село имам по-възрастен роднина Танчо. Също и Нонко. Имах и учителка Щиляна.

# 286
Синът на съученичка е Силви. Бащата е англичанин или ирландец.

# 287
Силви, Силвио, Силвестър  - всичко е от латинското silva (гора). Имат си и имен ден на 2 януари заедно със Силвиите.

Покрай моя позната има няколко малки деца Амели.

# 288
Никой не спомена за Харалампи. Някога е било нормално име, после в "Стършел" им беше любимо за смешни герои, а днес е изчезнало. Аз имах съсед Харалампи като малка, казваха му Хари.

# 289
Силви, Силвио, Силвестър  - всичко е от латинското silva (гора). Имат си и имен ден на 2 януари заедно със Силвиите.

Покрай моя позната има няколко малки деца Амели.
Има Силван в църковния календар и то ми се струва по-приемливо за празник на Силвия, отколкото Силвестър. Последното не ми звучи да има много общо, а по-скоро нагласено, колкото да се каже, че има имен ден.

# 290
Мислех, че Силвия, Силвестър идват от silver от английски сребърен, сребро.
Това с "гора"ме изненада. Ще кажа на познатите ми Силвии, да си знаят.
Иначе за Танко - да, не е много ок, а аз познавам Танка, която хич не ще да се знае истинското й име, всички я знаят като Таня, така се представя и на живо, и в социалните мрежи.

# 291
Има си светец Силвестър и денят му е 2 януари. Тогава Силвиите, Силваните и пр. празнуват.

# 292
Има няколко светци с името Силван и Силвестър, но наистина - св. Силвестър, папа Римски, който се почита и от Православната църква - 2 януари, е най-известният от тях. В католическата църква има и св. Силвия. Да, Силвиите могат да празнуват на св. Силвестър. Значението на името, както и на Силван, е "горски, горист".

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 13:49 от Radilena

# 293
Снежинка
Андреяна (едва го произнасям)
Кудин
Белчин
Виждана
Кателина
Люся
Орфей
Зенита
Джани
Елмира
КараНфил

# 294
  • София
Майка.

# 295
  • Sofia
Бронислава, от тв

# 296
  • София
От днес една Латя.

# 297
Св. Хараламбий, покровител на пчелите. И аз познавам един такъв Хараламби, накратко Хари.

# 298
По-често сякаш съм го чувала във вариант Харалампи, а сега се сещам и за Харалан (Харалан Александров -  социален антрополог, който даже ми е преподавал).

# 299

Общи условия

Активация на акаунт