Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 28

• 29 555
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Да, Даша идва от руското Дарья, а Дешка е от Надежда.
Лалка не мисля, че е руско.

# 601
Лалка е българско име. Идва от "лале". Има и мъжка форма Лальо.

Даша идва от Дария. А Кира е гръцко име - означава "Господня, Божия". Кириос на гръцки е Господ. Използва се и в Русия. При нас по-често се среща Кирана, Керана.

# 602
Познавам Лалка рускиня, та оттам ми е заблудата, че името е навлязло отвън навътре. Явно си е с дълбоки славянски корени.

Близка на майка ми се казва Заря (като фойерверки е ударението). В началото мислех, че е някакво съкращение от цялото име. Вече съм свикнала.

# 603
На приятелка от детството баба и беше Дешка- цяло име.
На Стоянка пък ми е чудно защо се казва Таня, познавам само една която държи да и казваме Таня, другите са или Чана (възрастни жени) или Ян(к)а
Имам позната Чанита ✌
Също и две приятелки сестри Иванка и Еленка, голямата чакаше да стане на 18 за да си смени името, сега е Ивана. Все пак говорим за момичета, които сега са на по 20 и 25
А за Татяна 😍😍😍 Много го харесвам, мм обаче не, та 😒

# 604
Познавам една Стоянка, на галено ѝ казват Танче.

Познавам и млада жена Керанка.

И да не са само женски - две братчета, на 7 и 5 години - Антоан и Бранко. (Българчета от родители българи)

# 605
Дешка идва от Деша. Също старо българско име, с добавено К.

# 606
  • някъде по морето
Руското Лялька е галено от  Ольга.
Учудвам се , че моето име се харесва още..Blush
Но на мен не ми казват Таня, защото не искам да ме питат Стоянка ли съм или Станка..

# 607
Още две интересни имена: Денница - лекарка, и Ивалена - млада жена.

И още: Петрун и Тана - от новините.

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 21:37 от Radilena

# 608
Дарена, като дете познавах момиче с такова име. На мен ми харесва, но ми е малко странно.

# 609
Лусио Иванов
Ейдриан Атанасов

# 610
Да, освен само за името е добре да се мисли и за съчетаването с останалите имена. Ричард Брансън например звучи ОК, ама Ричард Груев (лека му пръст на човека) е някаква дивна издънка на родителя.

# 611
Да, освен само за името е добре да се мисли и за съчетаването с останалите имена. Ричард Брансън например звучи ОК, ама Ричард Груев (лека му пръст на човека) е някаква дивна издънка на родителя.
Ричард Величков ми е любима комбинация. Joy

# 612
Тонида
Катлина
Венимира
Всички между 40 и 50 годишни.

Сетих се за Август Попов. Хем е с особено малко име, но пък има нормална ритмика с фамилията.

# 613
Женско име - Нинел. Звучи нежно и звучно, но всъщност е...Ленин наобратно Wink

# 614
Люк за момче , Лея за момиче и дано да открия половинка която харесва Междузвезни войни.
Само,че предпочитам Лукас в пълна форма. Даже и познавам един (арменец по произход).

Общи условия

Активация на акаунт