Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 28

• 63 855
  • 730
  •   1
Отговори
# 465

Телешки стек на тиган. Не ми допадна особено обаче.
И в компанията на хлебче

# 466
Закуската - палачинка на фурна, гарнирана със сладко от ягоди.

Вечерята: пържени картофи ("мамо, може ли да направиш като онези правоъгълни картофи😂, които купуваме? А кебапчета имаме ли?"), нямахме кебапчета, но имахме наденичка и пилешки гърди, от които направих пържолки.

# 467
Свинско на тиган

салата

пилешко на тиган

гриловани тиквички с бекон и филаделфия

# 468
Тарт с кайсии. За първи път работя с маслено тесто, трудно ми беше. И пържолки с чедър.

# 469
  • София
Здравейте, дами!
От мен през седмицата това беше -
Френска супа с тиквички -

Патладжан с козе сирене, мед и чесън-

Талиетели карбонара -

Оригинална гръцка мусака -

Пълнени чушчета с кайма -

Понички на фурна със сладко от малини

Шоколадова фъдж торта

Семифредо с горски плодове -

Това е приятни  дами, хубава неделя!
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/
забравих, че днес завъртях и една италианска фокача, че някой беше забравил да купи хляб

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 03:51 от marchеva14

# 470
  • София-Младост
От снощи, ъпържена пъстърва, скариди с чесново масло и миди с бяло вино...така се зарадвах, че имам девисил...пък то се оказа, че само аз го харесвам. Обожавам мириса му в рибена чорба.

Събудих се ужасно рано с главоболие, и с мисълта, че трябва да закусвам препечена филийка с авокадо. Но като прегледах снимките ви, установих, че много други неща ми се ядат.
Марчева пак е избухнала в кухнята, подсети ме, че не съм правила семифредо сигурно от поне 5 години.
Мереленда хич няма и да я коментирам, отделна тема ще и направим, че да и се виждат всички снимки, едно по една:)
Понякога ми се иска да се налага да готвя за поне 3-4 човека, че да имам за снимане:)) А то един почти тийн, дето  манджи не яде и баща му, който яде веднъж на ден Simple Smile

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 07:58 от Ала-Бала

# 471
  • София
Какви вкусотии, какви красоти! 😍👏

От мен пълнозърнести спагети (от онези тъничките, японските) болонезе

# 472
Добро утро в неделя! Flowers Hibiscus
Страхотни вкусотии видях. Развихрили сте се в кухнята.
Днес по поръчка на детето сандвич с всичко и бял хляб:

За мъжа ми същия сандвич, но с лимецов хляб:

За мен извън кадър - препечена филийка от лимецов хляб с масло и кашкавал. Wink
Хубав ден!

# 473
Неделната закуска у нас е принцеси с кайма и кашкавал. Каква изненада, нали. Grinning Wink

Скрит текст:
Лабрексче Hug , благодаря за милите думи. Всъщност бонбоните не станаха съвсем лоши като се поохладиха и отпуснаха аромата си, но не са това, което исках да се получи. Да не говорим, че трябва да се яде по едно блокче на два дни, защото са само захар, масло, мляко и ядки. Joy Калорийно разточителство му се вика на това. Sunglasses

Пеги Hug , все забравям да ти кажа колко се радвам на зеленчуковото ти производство.

# 474
Добро утро!
Много вкусни неща видях.
Марчевакакъв разкош е тая торта!
Аз направих тиганички по рецептата на
Пепчо,много хубава и точна рецепта.

Джаста, благодаря!

# 475
Вчера и аз готвих по заявка - любимата мусака в тенджера на младежа

,
а преди малко гушнах да попиват крема тръбичките на Селма, в случая с пресни бели и червени череши

# 476
Здравейте, момичета. Много вкусни и разнообразни неща сте наготвили! Тази тема е извор на вдъхновение и нови идеи! Ето малко и от мен.
Закуска: омлет с гъби и сирене.

Запеканка с тиквички, лук, морков и яйца.

Супа с гъби и овесени ядки.

Още закуска.

Тиквички на фурна по рецепта на Марчева (много ни харесват:rose:), салатка, и сочни пилешки кюфтета с маслини, печени червени чушки ( в оригинална рецепта със сушени домати в зехтин),зелен лук, копър, магданоз и др. https://www.edimdoma.ru/retsepty/51318-kurinye-rublenye-kotletki … lyanskimi-notkami

Направих втора партида кюфтета, този път на фурна заедно с тиквичките. Изглеждат симпатично, но са по-сухи. От сега нататък само ще пържа.

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 15:35 от Муми

# 477

Пиле с ориз за обяд

И черешки

# 478
Муми, може ли рецептата за запеканката? Yum

# 479
Днес  сме на пълнени чушки

Лозови сарми

Тиквички

Общи условия

Активация на акаунт