Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 28

• 63 835
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
За днес аспержи с масло, хрупкав бекон и яйца

# 481
  • Dope Reach
От мен един чийзкейк без печене:

# 482
Ох, направо се забърсвам🙂, страхотни яйца с аспержи и бекон.
 От мен сърми с кайма, лозов лист, пълнени чушки с яйце и сирене, пърленки/собствено производство/ на скара:
Скрит текст:

# 483
  • София
DespicableMe ,може ли рецепта за бисквити от белтъци?

# 484
  • София
Ох, как се  наплюскотих...
Кюфтета от тиквички на фурна  (много са ми любими, защото нЕ'ам  нерви да пържа..., е, ако някой ми ги изпържиии...) за гарнитура

... на свински врат на скара

# 485
Здравейте, неуморни кулинари! Simple Smile Изпълнили сте темата с чудни гозби и десерти! Simple Smile У нас днес за обяд приготвих вкусна вегетарианска мусака. 👩‍🍳🥔🥕🥒 За десерт само плодове. Simple Smile Пожелавам ви приятен следобед! 🤗
https://---shoretner923-30FPJA3

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 18:14 от beniii

# 486
  • Варна
Красиво и апетитно е от всички...Hands ClapFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

За днес тиквички,пържолки,наденички,салатки и едни бързи палачинки/с новия уред за проба/...със сладко

# 487
  • Bарна, морето, сините вълни
Натуся,
Скрит текст:
4 белтъка
200гр. смлени ядки по избор
2с.л. мед, сироп от агаве, кленов сироп, а може и със захар да се разбият белтъците
Щипка сол
Белтъците се разбиват на твърд сняг с щипка сол. Към тях се добавят ядките и течния подсладител и се объркват с лъжица. Оформят се топчета, които се сплескват и се нареждат в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се на 200° в предварително загрята фурна до приятен златист загар. Аз направих половин доза и излязоха 7 бисквитки.

# 488
  • В светлината на слънцето
Страхотни идеи попих! Чудесни сте всички! Hug Явно вчера е бил ден за скариди. У нас обаче бяха във вариант скариди саганаки, допълнени от гръцка салата и пикантно мариновано сирене. Така хубаво си ги хапнахме, че не се сетих да снимам. Blush

# 489
Днешното обедно тип аламинут Енчилади с кайма

# 490
Нашата обядо-вечеря е мариновани пържолки на скара с гарнитура от салатки:

Скрит текст:

# 491
  • София
Закуска от лаваш.

Баница

Супа от лапад

Оризови спагети с октопод и скариди. Соса отделно

# 492
Пеги, рецептата за рулото е "направи си сам". Сложих:
Скрит текст:
6 яйца
1/2 ч.ч. настърган кашкавал
1 настъргана и отцедена тиквичка
3 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. сода
сол

В тавата от фурната, върху намазнена хартия. Пека на 200°С до леко зачервяване. Изваждам и внимателно разстилам отгоре смесени 500 гр. кайма и 250 гр. извара (крема сирене). Връщам и пека до готовност на каймата. Аз намазах с малко лютеница, но с печени чушки ще е по-добре. Може да сложиш само кайма, а като е изпечено да намажеш с крема сирене, но аз имах отлежала извара и реших да мине през огън за по-сигурно.

# 493
# 494
  • Някъде по Дунава
Вечерята ни - омлет с пресен лук, зеленчуци за гарнитура и полутвърдо сирене Сеждамер. Зад кадър чаша студено совиньон блан.

Общи условия

Активация на акаунт