Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как живеете с минимална заплата?

 • 42 142
 • 1 194
 •   1
Отговори
# 1 185
 • Мнения: 2 392
Ралито, към общините има проекти за домашни помощници за възрастни хора - работата е почасова, състои се в купуването на продукти, лекарства и подобни. Може самият човек да ви до плаща да почистите или нещо друго, което не влиза като задължен ие в договора ви. Попитайте във вашата община.
Изобщо, има много възрастни хора, които имат нужда от помощ, защото са сами - децата им са в друг град или в чужбина. Имат нужда някой да им на пазарува, да ги заведе на лекар и подобни.
Успех!

# 1 186
 • Мнения: 2 084
Относно "вълнените" чорапи, първо няма нужда да са вълнени точно, второ тези, които се съмняват до колко са продаваеми си представят сигурно нещо скучно от едно време, но има всякакви варианти. Скоро четох статия за жена, която изработва и продава различни плетива и за 2 месеца е направила над 200 продажби, продава в etsy, слагам снимка на едни нейни "чорапи" без линк, за да не правя реклама, но да покажа нагледно какво може да се прави, а също и цената, така че надали е на загуба и не печели нищо, има си клиенти, зависи как е изработено и поднесено. Ако човек може да го прави това, защо да не си докарва допълнителен доход.

Скрит текст:

# 1 187
 • Мнения: 1 556
Не знам по какъв повод е поста за вълнените чорапи, но знам от опит, че само те ми топлят през зимата.
Като пипна термочорап, е студен, уж е термо. А изплетеният от вълна ми е перфектен. Дори като ходя на гости през зимата, си ги нося в чантата. Защото ми се е случвало да ми е студено, не всички приятели отопляват достатъчно стаята. Отварят вратата към балкона за да пушат.
С една дума - важни са ми точно изплетени от домашна овча вълна чорапите. Добре, че майка ми приживе ми е изплела достатъчно, имам и бели, и тъмни за цялото семейство. Иначе трябваше да купувам от баби, на импрозвизирани сергии или от магазинчета в зимните курорти.

# 1 188
 • В градината...
 • Мнения: 14 919
Когато се разболея, нямам стопляне, каквото и да обуя. С вълнените чорапи е различно, втресе ли ме, спя с тях и се стоплям. У нас, макар и да е топло, са незаменими. А мъжът ми  цяла зима ходи само с домашно плетени вълнени чорапи, друго не носи.

# 1 189
 • София
 • Мнения: 11 129
То хубаво, удобни са, има търсене. Но авторката не иска да плете, не иска да търси увеличаване на доходите, не иска да учи нещо ново.
Твърди, че работа за нея няма.

# 1 190
 • София
 • Мнения: 28 405
За тази 2020 аз започнах да преподавам онлайн, а мм се преквалифицира изцяло. Трябва да си гъвкав, за да оцелееш.

# 1 191
 • Мнения: 15 434
То хубаво, удобни са, има търсене. Но авторката не иска да плете, не иска да търси увеличаване на доходите, не иска да учи нещо ново.
Твърди, че работа за нея няма.

Аз я разбирм. Тя в момента няма пари, едва ли ѝ е до дългосрочни планове да се научи да плете, да си купи материали и след много месеци евентуално да започне да изкарва достатъчно пари от това. Плетенето, правенето на торти и пр., са за хора, които не са притиснати до стената финансово, а си действат по хобито. И въобще, всяко нещо, изискващо повече време за овладяването му, без да е възможна някаква бърза възвръщаемост. Друг е въпросът, че доста от хората нямат желание дори и в моментите, когато не са притиснати, да се научат да плетат, да овладеят някоя програма или чужд език в свободното си време, ама все пак, като нямаш пари да си купиш хляб и да си платиш тока, едва ли ще ти е до това да се научиш тепърва да плетеш вълнени чорапи.

П.п. Четох, че са се появили измамници. Искат да им се пратят пари за материали за мартеници, като изпратят материалите и се изработят мартениците, уж да ги изкупят, но всичко свършва с изпращането на парите за материали от желаещите надомна работа.

# 1 192
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 9 611
Само да кажа, че мои близки правиха и сглобяваха мартеници, убиха се от работа и накрая им платиха 30 лв за 2 огромни кашона с мартеници. Не винаги има смисъл.
Но навсякъде се търсят продавачи, шофьори, складови работници, шивачки, санитари. Друг въпрос е колко плащат, ама малко е повече от нищо.
А за болногледачи, това не е за всеки. Имам близка приятелка, която от години това работи, но извън страната и от нея знам доста неща за това. Съсипа си здравето и психиката, иска се добро физическо и психическо здраве, за да работиш това и накрая напусна и се прибра в БГ. Сега се лекува. Но пари спести накакви.

# 1 193
 • Мнения: 15 434
Да, в болниците нали търсят и плащали добре в ковид отделенията. И това е вариант, със спазване на необходимите мерки, разбира се.

# 1 194
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 9 611
Ако човек не носи психически на гледки на тежко болни и умиращи хора, както и на грижи за тях, по- добре е да не се захваща.

Общи условия

Активация на акаунт