Тупка ДЕКЕМВРИйско сърчице, а коремчето на мама ще започва да расте ! {тема 3/2020}

• 27 531
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Странно, че нито докторите, нито лабораторията мк препоръчаха пренатест в случая, нищо че е същата сума. И в лабораторията бяха категорични, че в този случай най-добре хорионбиопсия. Колебаех се дали да бъде в Селена или Майчин дом, но все пак ще избера Селена, някак си ми вдъхва доверие самия доктор... Дано не  бъркам Sad А знаете ли ако се наложи дали може да се прави амниоцентеза след хорионбиопсия?

# 571
Добре дошли на новите мамчета.

Днес звънях на следящия ме АГ да му кажа, че искам хорионбиопсия (не съм казвала, че съм ходила и другаде за мнение), той не вдигна и писах на сестрата, тя говорила с него, казал да изчакам още и ако се наложело ще правим амниоцентеза в Майчин дом. Не разбирам защо настоява да чакам, да е амнио и да е в Майчин дом? Явно няма да стигнем до консенсус и в крайна сметка ще отида в понеделник за хорионбиопсия в Селена. Не ми се чака месец, не мога просто, мисълта, че на бебето може да му има нещо ме побърква. Ако не дай боже се наложи да прекъсна бременността сега ще бъде аборт, а ако чакам амниото ще е късно и ще си бъде живо раждане... Как да си го причиня?  Какво мислите вие, права ли съм да си направя генетичните изследвания скришом от аг-то?
Mylitta, сигурно това чувство на неизвестност те побърква, но защо преди инвазивно излседване на направиш някой пренатест, разбира се, ако имате финансовата възможност, защото не са никак евтини. Знам, че има такива тестове само за Даун, взимат ти кръв пращат я в чужбина и след няколко дни имаш резултат. Иначе и аз не бих чакала за амнио толкова време. Успех! Дано всичко се окаже фалшива тревога.

# 572
  • София
Хора, имам чувството, че изобщо не четете какво се пише...
В последните два дни един и същи въпрос се зададе 1715 пъти...
милитта, след като така и така си го решила, не губи време !

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 15:51 от rave

# 573
Привет от мен.Sunglasses
  Аз обикалям из другите теми за серклажа и лежащи мами.Вече от вчера на обяд не ставам.Ама е доста тегава работа.Само до WC, заболя ме опашката вече отзад на кръста.
И май се очертава да се лежи доста.
Сега да излекувам тез гъбички,че всички казват, че можело да пукнат мехура. Направо се ужасявам. Дано успея да докарам до  серклаж и всичко да мине наред. Придърпала съм и аз сто възглавници ама нищо не помага.
Кажете някой хубав сериал.
С миналата бременност изгледах Lost, гледала съм целия Игри на тронове,гледахме и един тийнейджърски забравих му името,със щерката.
Нещо книги не ми се подхващат, но ако е увлекателна и книги...хич не минава времето обаче. А е втори ден.
П.С. Ако имате като мен някакви течения и парене ги лекувайте задължително. Аз чаках три месеца, все викаха не може глобули и сега я втасах.

# 574
Изгубен за сериали ти препоръчвам Peaky Blinders (Остри козирки), La casa del papel (Money heist или Къща от хартия) и The Great (за Екатерина Велика - голяма е пародия)
Иначе кураж и това ще мине Heart

# 575
Привет от мен.Sunglasses
  Аз обикалям из другите теми за серклажа и лежащи мами.Вече от вчера на обяд не ставам.Ама е доста тегава работа.Само до WC, заболя ме опашката вече отзад на кръста.
И май се очертава да се лежи доста.
Сега да излекувам тез гъбички,че всички казват, че можело да пукнат мехура. Направо се ужасявам. Дано успея да докарам до  серклаж и всичко да мине наред. Придърпала съм и аз сто възглавници ама нищо не помага.
Кажете някой хубав сериал.
С миналата бременност изгледах Lost, гледала съм целия Игри на тронове,гледахме и един тийнейджърски забравих му името,със щерката.
Нещо книги не ми се подхващат, но ако е увлекателна и книги...хич не минава времето обаче. А е втори ден.
П.С. Ако имате като мен някакви течения и парене ги лекувайте задължително. Аз чаках три месеца, все викаха не може глобули и сега я втасах.
За сериали ме питай! 😁 Препоръчвам Елит (испански), Великолепния век (за Хюррем султан) и Кралица на юга- уникален!

# 576
Изгубен, аз пък ти препоръчвам да изгледаш Викинги. Сравняват го с Игра на тронове, но в него няма фантастики.
Ако гледаш Нетфликс, там има един руски сериал Silver spoon(на руски е Мажор)- мноого ни хареса, изгледахме за супер кратко време 3 сезона, обаче сега чакаме да излезе 4ти, че свърши толкова интересно....
Аз скоро се сетих и за Подли камериерки, малко като Отчаяни съпруги е Grinning

# 577
Здравейте и от мен! След дълго шпиониране, реших да се представя Simple Smile На 30г. съм, живея в София, 16г.с. + 1 днес, първа бременност Simple Smile)) Засега няма големи проблеми, надявам се и за напред. Леко бременеене на всички ни пожелавам!

# 578
Добре дошли на новите момичета !

Аз утре влизам в 16 Г.с. и от известно време имам чувство , че усещам нещо много леко . А от вчера , една идея по-осезаемо , но пак много слабо . И нямам търпение за по-ясни движения ☺

Рейвче , какво каза док за хемоглобина и другите показатели ?

# 579
Мери, напълно е възможно да усещаш бебчето. Аз лично точно в 16 гс започнах за пръв път да усещам пърхане и гъделичкане и да не бяха черва както предположи свекито, а си беше беба Simple Smile))

# 580
  • Sofia
И аз точно утре влизам в 16та седмица и от няколко дни усещам някакви неща 😊

# 581
  • София
+1 за 'Vikings'. Велик велик
велик сериал ! Heart
Също и 'Sons of anarchy', 'Shameless' бих
предложила. Heart

Мери, Смайл верно ли ?
Супер !!! Relaxed
Аз днес влязох в 16 г.с., ама още нищичко няма.
Вчера доки като ми каза, че ще е скоро, се ослушвам постоянно. Flushed
Мери, днес ми изписа Феро-Фолгамма 2х1 заради занижените кръвни показатели.
В урината излязоха еритроцити, левкоцити, кръв и уробилиноген на горна граница. Иска в понеделник да пусна стерилна урина. Стискайте палци.
Дано не се наложи антибиотик. Disappointed

Останалите работи не са излязли още.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 22:00 от rave

# 582
Благодаря за идеите за филми Записвам си ги всички,но се надявам да не лежа толкова много....
Изгледах 1 серия от Остри козирки....за сега. Ще прегледам и другите.
Рейв,дори и да се наложи АБ по- добре да го пиеш;)
Мен ме е яд ,че не отидох доста дълго време с гъби седях.Дано не е късно да ги лекувам.Сега избрах уж с по- читавото лечение с Макмирор- дават го за много неща не само кандида. Много ме е страх да не стане беля ,каквато съм Самос едя и мисля най- лошото. Уф.Утре ще загледам няколко от сериалите да не мисля глупости.

# 583
Рейвче , и аз го пих с предната Б , но чак към 6 месец . Иначе и моите последни кръвни не бяха цветущи , но док каза , че е от възпалението от тромба . Сега не съм пускала и не знам дали Клексана няма да се отрази . За АБ не се притеснявай . Има подходящи и за нас . Аз вече 2 пъти пих . Много ми е тегаво с всички тези лекарства и инжекции , но се надявам бебето да е добре .

Изгубен , знам как се чувстваш . И аз почти не ставам от дивана и също мисля ли мисля разни неща , но да се надяваме , че всичко ще бъде наред .

# 584
Mylitta, не съм доктор, но доколкото знам може и двете, но едва ли има смисъл. И двете изследвания са 100% сигурни. За чакането и в предишния си коментар писах че съм благодарна че ми препоръчаха хорионбиопсия и не се наложи да чакам до амнио или да правя неинвазивен и пак щях да изпусна времето за хорио и трябваше да чакам за амнио. Mylitta, за съжаление ти трябва да направиш избора кое изследване да направиш. Ние само можем да си кажем нашето мнение от нашата камбанария, не сме ти в "обувките".
Надявам се бебо да е добре.
Странно, че нито докторите, нито лабораторията мк препоръчаха пренатест в случая, нищо че е същата сума. И в лабораторията бяха категорични, че в този случай най-добре хорионбиопсия. Колебаех се дали да бъде в Селена или Майчин дом, но все пак ще избера Селена, някак си ми вдъхва доверие самия доктор... Дано не  бъркам Sad А знаете ли ако се наложи дали може да се прави амниоцентеза след хорионбиопсия?

Общи условия

Активация на акаунт