Отговори
# 435
Здравейте, Честити бебечовци💞
Аз ви чета и тъкмо да напиша нещо и хоп или Димитър се разреве или баткото ме викане за нещо и всичко отива...
Аз нещо не мого да вляза в ритъм...или го храня през 2 часа или през 2 и половина. Не мога да ги направя през 3! Опитвам вода, чай, глюкоза...тц.. Рев, глад майка!
Така ме изморява това! Днес ревнах и ММ купи мляко на Хипп да видим кога ще му дам от него. Ще направя смесено хранене.
Страх ме е да не наддаде много не знам...
Вие през колко часа кърмите? Нощем?

Напълно нормален интервал за новородено, абсолютно излишно е дохранване, добре си яде детето. Вода, чай и глюкоза само го държиш гладно така. След две три седмици ще увеличи интервала, стискай зъби ♥

# 436
Прекрасни новини Heart честито, мамчета! Бъдете много здрави с бебоците и грабете с пълни шепи от тези съкровени моменти!
Бързо възстановяване на всички!
Мариана , и аз мисля че интервалът е ок за новородено - водя се от лекциите, които изслушах за кърменето. Просто понякога дечицата не правят паузи на 3 часа точно. В началото се нахранват много бързо с малко количество и това изисква по-често хранене. Не претендирам да разбирам, само споделям информация  Simple Smile
Трудното е за мама- че има толкова често хранения. Дръжте!

Да попитам и аз нещо - главата на нашата госпожица е много ниско и аз усещам един натиск, който освен че ме дразни и явно предизвиква контракциите. Вие усещате ли нещо такова когато бебе се спусна в малкия таз? Понеже тя от началото е ниско, сега сякаш тежестта й вече е повече и оттам усещанията.

Хубава вечер!  Simple Smile

# 437
  • София
Пеони, аз имам чувството, че му сядам на главата на мойто. Дет се вика, ММ ако се престраши да надникне, ще види има ли коса детето. Така че - не си сама! Докопва някакви нерви от време на време, според мен като си допира ръчичките до лицето, които усещам надолу по краката чак. Но най-големия ми проблем, е че ми натиска пикочния мехур и ми се пишка ужасно често, което ме ангажира и дразни. Ама.. още малко остана и всички тези неразположения ще изчезнат рязко! Simple Smile

Мариана, даването на каквото и да е освен кърма води до намаляване на кърмата, защото бебето вместо да стимулира гърдите, то си задоволява сукателния рефлекс с шише с нещо си. Даването на глюкоза или вода със захар е съвет дошъл най-вероятно от някоя от бабите или по-възрастен педиатър, преди се смяташе, че така жълтеницата минава по-бързо. Да, ама не. Слагай бебето на гърдата, а то само ще си направи режим, стискай зъби още малко, за да може то да регулира кърмата със сукането си и да си изгради режим. Трудно е, особено с неспането, но се издържа. Не се отказвай и давай гърдата, за да не се окаже, че бебето не наддава, да ти изпишат добавка, вместо някой смислен съвет за кърменето и от там пътя е в посока спиране на кърменето. Смесеното хранене съществува за доста кратко и бързо минава в хранене само с АМ.
И не забравяйте, че кърменето не е само хранене - то служи за задоволяване на сукателния рефлекс, за утоляване на жаждата, за допир до мама, за успокоение и още други неща... А, да - и за задоволяване на глада Simple Smile))

# 438
манди напълно те подкрепям с вс относно кърменето,  водата  и т.н. Аз също съм кърмила на интервал  първия месец даже и втория на 2, 2:30  часа до 3 мн рядко.  Хълцане  усещам ниско  в ляво при костта  и винаги само  там. Аз вечер не мога да спя събуждам се от болки в стомаха  всякаш съм гладна  които към 6 сутринта минават.
Явно малко  ще сме тези след термин въпреки че като спрях рано магнезия мислех че може да не дочакам.

# 439
Да се отчета и тук, вчера в 8:43ч с планово секцио се роди моето второ дете и първи син - Иван - 3350г, 51см. Беше няколко часа на термо-легло, по-трудно се адаптирал температурно, но сега вече си е ОК. На мен днес ми предстои раздвижване и всякакви такива прекрасни неща Simple Smile

# 440
Честити новоизлюоени бебчета! Нека всички растат здрави, усмихнати, спокойни, а и всички майчета да са също такива 🌷. Хайде да валят бебета и следващите дни все така, много в хубаво!

# 441
От тел. не мога да ви копирам имената 💞
Глюкоза каза педиатърката, заради жълтеницата да давам.

Аз с Димитър има усещането, че ще го изтърва и дойдоха контракции 😁

Благодаря за информацията 😉 полезна ми беше. Мислих си, че греша

# 442
  • София
Честити да са Виктория, Данаил и Иван!!!Много да слушкат и радват мама и тате!!!
На гордите мами бързо възстановяване!!!

Аз се връщам от преглед. Чак си бях взела ношница и чехли за всеки случай 🤣
Е няма да е днес. 🤣

# 443
Честити да са Виктория, Данаил и Иван!!!Много да слушкат и радват мама и тате!!!
На гордите мами бързо възстановяване!!!

Аз се връщам от преглед. Чак си бях взела ношница и чехли за всеки случай 🤣
Е няма да е днес. 🤣
Еее, ама ти много бързаш, две седмици до термин Grinning

# 444
  • София
Аз не бързам, то бърза, ама пак ми скрои номер. В болницата тихо, сега пак лудница, контракции и болки 🤣

Вие, Амели, вкъщи ли сте си вече 🥰

# 445
Да, вчера се прибрахме. Много е хубаво вкъщи Blush

# 446
Аз не бързам, то бърза, ама пак ми скрои номер. В болницата тихо, сега пак лудница, контракции и болки 🤣

Engruseva, само теб чакаме във фейсбук. Blush Там валят снимки на бебета - доста примамливо, не мислиш ли? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 447

Engruseva, само теб чакаме във фейсбук. Blush Там валят снимки на бебета - доста примамливо, не мислиш ли? Stuck Out Tongue Winking Eye
Бебета и дюнери!
Обещавам ти регулярни контракции, само се присъедини!

# 448
  • Варна
Да! Който няма бебе си снима дюнера 😂 Като се появи бебето спира дюнерите 😂😂😂 Написледък и бебетата започнахме на дюнерчета да ги оприличаваме... Абе интересно е ела да видиш. 😂😂😂

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 21:07 от Lemons

# 449
  • София
Ах , какви сте 🤣 опаснииииии 🥰🥰🥰
Единственото, на което не мога да устоя - са бебета 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт