Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 май 2020, 18:16 ч.

Приготвяне на храна за цялата седмица?

  • 2 535
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 981
Много благодаря за подробното обяснение!

# 16
  • Мнения: 741
Ако сте гледали и в нетфликс има едно кулинарно предаване с една индийка, няколко епизода изгледах и показва много лесни рецепти, като тя замразява и много неща и си прави и като заготовки. За хора с малко свободно време дава добри идеи.

# 17
  • Мнения: 1 981
Може ли подсказка за името на предаването?

# 18
  • Terra incognita
  • Мнения: 6 343
Аз съм затваряла в буркани и пилешка супа и супа топчета, но без застройка, не посмях. Тя може и след това да се направи.

# 19
  • Мнения: 741
Nadya's time to eat, сега го проверих, че не го помнех  Simple Smile

# 20
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 14 499
Болонезе замразявам на порции. На вкус незнам как е, не го ям, но детето е каприз и никога не се е оплакало.

Иначе преди да родя бях наготвила и замразила: лазаня, кишове, нахут с доматен сос и патладжан, чийзкейк. Все засищащи неща. Супа или салата към тях става бързо. Също боб и нахут сварени и отцедени за добавка към салати. Те стават и от консерва.

# 21
  • Мнения: 1 843
Готови манджи никога не съм замразявала.
Правя си заготовки от зеленчуци, както бяха споменал по-нагоре в темата. Режа си моркови, зелен и червен пипер чушка Grinning), както и  различни зелени подправки - магданоз, копър, целина, гюзум, лющян. Тях си ги използвам за супи и манджи и ми е много удобно - вадя от фризера и пъхам в тенджерата/тавата, вместо да си играя да мия и режа зеленчуците на момента.
Месо, когато си вземем домашно от някъде, го правим на порции за готвене и пъхаме във фризера. От предната вечер го вадя да се размрази и после набързо го приготвям.
Пробвайте да слагатв гореща храна в буркан - така ще се херметизира и ще издържи няколко дни в хладилника.

# 22
  • Мнения: 67
Хайде и от мен една идея- варя картофи до почти готово състояние и после след като изстинат ги слагам в хладилника. Без да ги беля, като използвам затвореното отделение на хладилника за зеленчуци.

След това имам картофи за сортиране и пържене или за бързо готвене на фурна.

Единствено се чудя дали да не ги варя по малко, например до полуготови състояние
И дали ще се получи добър резултат ако ги обеля и нарежда предварително, преди да ги сложа в хладилника

# 23
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 9 173
И аз като Криси правя. Замразени подправки и замразени зеленчукови заготовки. Замразявах на 2 пъти и едни картофи, нарязани като за мусака, че бяха много и нищо им нямаше, не потъмняха. Използвах ги за супа. Боб няма начин да варя, купувам сварен червен в метални кутии. Само го измивам, слагам зеленчуци от заготовката, правя сосче и слагам подправките и това е, за няма и 10 мин. работа. Същото и с лещата. За таратор замразявам обелена и настъргана краставица с малко копър, краставицата  се замразява със собствения сок. После млякото го разбивам с блендера, слагам краставицата с копъра и готово, бърза работа за 5 мин.  
Мъжкото население в къщи е ужасно капризно и няма да ядат замразено ядене, те не щат и вчерашно да ядат, а аз пък мразя готвенето.
Та ще следя темата за рецепти за бързи вечери.

# 24
  • Мнения: 1 843
И аз съм си мислила да замразя нарязана краставица за таратор, защото само заради рязането на краставиците ме мързи да правя такъв. Ще взема да пробвам Simple Smile

# 25
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 9 173
И аз съм си мислила да замразя нарязана краставица за таратор, защото само заради рязането на краставиците ме мързи да правя такъв. Ще взема да пробвам Simple Smile
Ако е нарязана на малки кубчета, ще омекнат после. Трябва да е настъргана. Аз я прекарвам през рендето на робота.

# 26
  • Русе
  • Мнения: 10 576
Редовно замразявам краставици на кубчета за таратор. Цяла зима хапваме таратор с прясна краставица. Замразявам в найлонова торбичка. Слагам го в млякото както е замръзнал и след няколко часа е готов за ядене. Една година ги бях настъргала, но нарязана ни харесва повече

# 27
  • Мнения: 1 843
И аз съм си мислила да замразя нарязана краставица за таратор, защото само заради рязането на краставиците ме мързи да правя такъв. Ще взема да пробвам Simple Smile
Ако е нарязана на малки кубчета, ще омекнат после. Трябва да е настъргана. Аз я прекарвам през рендето на робота.
Не го харесваме с настъргана краставица.
Отдолу са споделили, че заразяват нарязана на кубчета.
Като станат краставиците на село, задължително ще си замразя Simple Smile

# 28
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 9 173
Може и да стане с кубчетата. Аз кубчета не съм замразявала.

# 29
  • Мнения: 111
Мислите ли, че замразеното вкъщи е по-ок от замразеното на бондюел? За някои неща и аз замразявам, но сега те чудя- от фирмата уж обясняват , че бързозамразетото пази повече витамините.  Иначе за боба обмислям да си направя буркани , защото се съмнявам , че хвърлят 3 води от фирмите

Общи условия

Активация на акаунт