Един татко моли за съвет

• 14 681
  • 480
  •   1
Отговори
# 45
  • France
Разводите се случват при 50% от браковете. Има си надлежен ред, който не включва влизане с рамо и дърпане на ревящо дете.

# 46
Благодаря на всички за коментарите, както за положителните, така и за критичните.

Относно "нахълтването", първо да кажа, че аз въобще не съм конфликтна личност. Предпочитам да си взема партакешите и да изляза за малко, отколкото да вляза в скандал, още повече на пияна глава. Уговорката ни беше към 9 вечерта да отида да ги прибера вкъщи. Като цял ден нито ми е писала, нито като наближи вечерта ми се обади, реших да й звънна - 3-4 пъти - никой. Звъня на майка й - онази вдига и с глас пълен с омраза - "Тя спи, те с детето ще останат тук, тя АКО реши ще ти се обади утре". Как да не се притесня, извинявайте, да, не сме в добри отношения, но не сме и чак в толкова обтегнати. Отивам, звъня, 2-3 минути, не отварят. Най-накрая съпругата ми отваря вратата, викам какво става, защо не се обаждаш - тя мълчи, а майка й зад нея - няма да те пуснем, няма да си видиш детето, знаеш ли какви адвокати имаме и незнам си какви неща. Съжалявам, но какво се очакваше от мен да направя - "Аааа, ами добре, хайде лека вечер"? При положение, че по никакъв начин не съм предизвикал нищо, което да доведе до такава тяхна реакция. Да, пак казвам, не сме в добри отношения, но не е и да не може да се гледаме и да се псуваме всеки път като се видим. Тя ми пише през деня, моли ме да й помагам с работата, за някой и друг технически термин, аз откликвам, ходя помагам за някви неща, каквото ме помоли.

Относно финансите - да, и двамата бяхме доста безотговорни откъм финанси, харчим докато имаме, после кредитната карта, не си правим сметката, не заделяхме... И стана тази история с кредита, с който трябваше да погасявам 2 пъти източената карта. Но обсъждахме този въпрос многократно, и бях останал с впечатлението, че сме се разбрали по този въпрос.

Относно жилището - пробвахме да спим заедно и тримата - детето като заспи към 9:30, ние пускаме телевизора, от светлинките и звука детето се разбуждаше, а съпругата ми понеже има и проблеми със съня, и заспива много късно към 1-2, сутрин като се събудеше дъщеря ми в 6:30-7 (тя е от ранобудните деца) съпругата ми се дразнеше, че я будим, хайде тихо, оставете ме да спя. Да, ама като сме в една стая къде да се дянем? И как да кажа дна 2,5 годишната ми дъщеря да е тиха, че мама иска да спинка. Или пък да ходим по площадките в 7 сутринта... Затова взехме решението, да прекарваме вечерта заедно и ние с дъщерями да спим всяка вечер в горния апартамент, за да може съпругата ми да си почива по-качествено. Обсъждали сме жилищен кредит - не е съгласна 30 години да дава еди колко си от заплатат си за кредит. И аз какъв мъж съм бил, че не съм й осигурил по-голямо жилище. Ето дядо й как купил на баба й жилище, единия дядо колко бил богат, другия дядо колко бил богат.... От друга страна, все изкарва нещата така, че тази гарсониера не е нейна, а на майка ми, и че аз използвам съпругата си, за да дава пари през годините за да ремонитраме жилището, което не е нейно, но все пак живеем там от 12 години..... Не знам, сигурно и аз съм допуснал много грешки за да се стигне дотук, в крайна сметка се отчуждихме и нещата май са необратими.

# 47
Тя като не е нейна гарсониерата, да е направил анещо по въпроса да стане нейна, да създаде дом, пък да има претенции. Или пък да ти каже: мъжо, искам да имаме свой собствен дом, двамата, дай да си купим нещо заедно или да излезем на наем.

Не е стока тази жена.
Тя да не си мисли, че малките деца са кукли, може да им обръща внимание само когато се е наспала и е на кеф. И че апартаментите падат от небето. Дано да не повлия с тоя киселяшки характер на детенцето, че ще го напълни с комплекси.

# 48
  • София
Авторе, а по време на ИП, когато нямаше градина, кой гледаше детето и как си организирахте ежедневието? Работехте ли и двамата?

# 49
Събирай парички за добър адвокат, другото няма управия. Грешка, че при тези доходи сте се навряли в гарсониера, можеше да си вземете апартамент на кредит, гарсониерката под наем и вноската по кредита щеше да ви е символична. Но като има безотговорно отношение към финансите, мързелива и конфликтна жена, отровна тъща...  Няма как да прокопсаш тук, на първо време врътни кранчето на финансите, нека сама да се оправя с детето, да видим как ще стане, след като не работи, а мама и тате едва ли ще могат да я гледат както ти до сега.
Събирай пари за добър адвокат, ако трябва карай на филии с лютеница, но се бори за детето си. Трудна работа е, но не е невъзможна.

# 50
Мда...точно счупена работа, не виждам да може да се поправи това.
Единствения съвет, който бих си позволила към автора: щадете детето, защото то ще е най-уязвимо.
Грешката я виждам в момента, в който сте отишли да спите в апартамента на майка ти, авторе. За да се наспива жена ти? Та, детето ви е на 3г. , дори не е бебе, едва ли плаче по цяла нощ. След всичко това, отчуждението е дошло от самосебе си. Ти си привързан към дъщеря си, но именно затова тя ще я държи при себе си, за да те наказва, защото дълбоко в душата си ти е ядосана и гневна. Оттук може да произтекат много усложнения. Дано не съм права.

ПП. Сега прочетох включването на автора.
Извинявай, но нещо не разбирам. Значи ще стъпвате на пръсти, защото тя заспивала в 2ч.? От какъв зор? Ми да потърси помощ за безсънието. Една стая, - една стая...ехеее...колко семейства познавам, живяли и живеещи в една стая и не с едно, а и с две деца.
Не, жената просто е абдикрала по всякакъв начин от нещото, което сте наричали дом. Не жилище, а дом. Съжалявам, че съм крайна, но така мисля.

Последна редакция: нд, 31 май 2020, 14:38 от Mrs. Tiggi-M.

# 51
много кофти характер е жена ти, ама оз ти се чудя ти как я търпиш. Мъжете около мен никога не биха се взели с такава жена. Сега вече е късно, освен за виждаш детето от време на време и да чакаш да порасне и да стане на 14 г., за да може да бъде изслушана от съда и евентуално да дойде да живее при теб друг полезен ход нямаш. Пази си здравето и нервите и не го мисли много.
Като те чета, как и двата сте с 2+к. Заплати, а живеете като скотове в една гарсионерка и пълни с кредите ми идвате много смотани и двамата. Ние сме 4-ма с по-малки доходи и се оправяме идеално с парите. Имаме и още два апартамента.

# 52
  • France
Авторе, а по време на ИП, когато нямаше градина, кой гледаше детето и как си организирахте ежедневието? Работехте ли и двамата?
Чакай, сценарият тепърва се доизмисля. В следващия пост очаквам мацката да стане потомничка поне на Хитлер.

# 53
  • София
Разводите се случват при 50% от браковете. Има си надлежен ред, който не включва влизане с рамо и дърпане на ревящо дете.
Да, така е. Но не включва и невдигане на телефона, недопускане в жилището, в което  е отведено детето в разрез с предварителната уговорка. Както и всичките останали простотии.

# 54
За пореден път се убеждавам,че колкото по-крива е една жена,толкова по-угаждащ е мъжа до нея.
Само,че границите тук отдавна са преминати и не виждам път назад.
Отдавна мина времето в ,което мъжът осигуряваше жилището,а жената - чеиза! За радост!
Майчинството не е лесен период.Още помня как ми липсваше нормалния сън и наспиването.Но изтощен човек,който да будува до сред нощите ми е чудно.А майка ,която да изпрати детето си в друга къща за да може да спи още повече.
Относно работата.Кой е казал,че работата е песен??? Натискаш си парцалите,защото за нормален живот се искат пари.С искам не става ..

Авторе,намери си читав адвокат.Бъди разумен и не създавай конфликти с жена си и тъстовете си.Опитай се да постигнеш споразумение,което ще те удовлетворява.
И да..Детето и психиката му е най-важна! Мисли за него,преди да се поддадеш на емоции.

# 55
Страшно мрънкане е тая тема. Жената мрън-мрън, автора мрън-мрън ... Всичко ви е проблем, но решения за толкова време никакви.

# 56

А де. Умряха да завиждат как авторът уредил на висока заплата принцесата па после пък нейна приятелка ѝ предложила да се "пробва" на още по-висока заплата. Това изобщо как е възможно, без жената да има качедтва. Нали не говорим за любовница или роднина на шефа в българска фирмичка? В ИТ-компаниите минават сериозен подбор. Аз до третото интервю съм стигала понякога и не са ме взимали. А тук пияндурницата си се пробва и веднага я взимат.

# 57
  • София
Авторът не е писал, че жената е некадърна. поне аз не видях такова твърдение.
И да се правим, че в наше време връзките не значат нищо, значи да се самозаблуждаваме.
Освен това, втората работа е била административна в IT........

# 58
Не,просто четем.
То хубаво да мрънкаш,че не ти осигуряват,но преди това е добре да погледнеш в твоята паничка.
На какво отгоре мрънка?

# 59
Имаш ли свидетели освен майка си, които имат лични и продължителни (чести) наблюдения върху така описания от теб режим на детето досега? Въобще, ще доказваш, че повече си се грижил за него, отколкото майката, но в съда нищо не е сигурно. Потърси адвокат, който е специализиран точно в бракоразводни дела. Правото е обширна материя, ако се е специализирал в нещо друго, не го вземай, дори той да е склонен да се пробва. Наеми някой, който е водил много такива дела. И помисли кой ще ти свидетелства за фактите, които ни разказа.

Общи условия

Активация на акаунт