Един татко моли за съвет

• 14 682
  • 480
  •   1
Отговори
# 30
  • France
Защо да е мързелива? Авторът признава, че е работила преди майчинството, а и след това. Пробва се, трудно ù е, но работи. Менталните проблеми са версия на автора. Нямаме доказателства.

# 31
  • Варна
Напротив, мързелива е. Трудно й е, мрънка, търси си оправдания, решава си проблемите по лесния начин, с алкохола.

# 32
Абе, да се " барикадира" при родителите си, всяка вечер да й се взема детето, щото нали уж тя е уморената и тя го иска.. Имаме само едната версия.

# 33
  • France
И на мен ми беше много трудно след 2 години майчинство. Като се има предвид, че това ми е професията. А въпросната, явно се е и надценила. Случва се.
За бирите авторът беше много обяснителен, но не и за големите разходи, които успял да минимизира, че и да обърне в спестявания. Кънти на кухо тази история.

# 34
Може и той да не е цвете, разбира се, но ако ти намират (даже не е сама търсила, а знаем колко трудно е да намериш добре платена работа сам, без контакти) 2 пъти добре платена работа и ти все киселееш и не ти е тамън, си е стабилна лампа, че има нещо в теб. Има такива хора, слаби са психически, мързеливи, не желаят да се борят с живота и всячески търсят виновници извън себе си. Много е затормозяващо, защото те са в пертманентни депресии и мрънкоч от всичко. И са изключително изтощаващи и изстискващи за околните. Все изискват, все не им е нещо, както трябва, все са изморени, все потиснати. Кошмарно е и не е до моментно настроение, такива са си по характер.
Моят съвет остава – раздяла, не се живее с такъв човек. Поболяваш се в един момент.

# 35
  • Варна
На мен също ми е странно за какви точно разходи са отишли тези пари, особено като се има предвид, че и авторът спомена за не лоша заплата. Няма наем, няма ипотека, трима души в гарсониера, а са харчили доста. Но това е минало. Въпросът е, че жена му сега ще види кон боб яде ли. Ще й дойде нагорно да изкарва пари и да се лиши от неговата заплата. Родителите й едва ли ще я гледат като писано яйце.

# 36
  • Бургас
Не знам, намирисва ми историята...Четем едната версия само.Ако вярвам на позната от съда, най-честата стратегия на бащите, при борбата за родителски права, да набедят майката за алкохоличка, въобще всякакви истории, които я дискриминират като адекватен родител. Един дори  "привлякал" свидетели, че майката забравила заключено в колата детето, докато била на бар. Грозни истории, дано подминат намесеното в случая детенце...и двете страни да прояват максимално разум и родителска отговорност.

# 37
  • София
Защо да е мързелива? Авторът признава, че е работила преди майчинството, а и след това. Пробва се, трудно ù е, но работи. Менталните проблеми са версия на автора. Нямаме доказателства.
Е как да не е мързелива? Намират й работа - напуска от лигавщини, намират й друга и то не зле платена - тя пак не я харесва, а в същото време с претенции за по-голям апартамент. Е как да стане, освен да спечели от тотото? Bowtie Мъжът и се грижи за детето, тя го вижда за 2 часа вечер и вече й дотяга, та ги шитва с мъжа в другия апартамент, а принцесата сама в покоите си - айде пък да не е мързел. Човека я издържа, осигурил е дом (като не й харесва, да запретне ръкави и да си купят или излязат на квартира, ама с една заплата как да стане), гледа детето и тя все кисела и се закопава у майка си без да имат таква уговорка, а точно обратното.

# 38
  • Варна
Забележете още първия му пост - какъв мъж бил, защо заплатата му не била по-голяма, защо не й е осигурил собствено жилище. Нито дума, че могат двамата да го направят, двамата да отделят от заплатите си по два бона всяка и всъщност сравнително бързо да се сдобият с жилище. Не, той да го осигури.

Да, разбира се, че гледаме едната страна само. Само нея имаме.

# 39
  • France
Хай, преди майчинството, тя е имала заплата от <1000, а авторът не е искал под наем. Той "жилище си има", а и заборчава лесно. От къде да ги извадят тези пари за кредит. Сега всичко е с хепи енд. Авторът ще си се "шири" в гарсониерата, а тя ще живее спокойно при родителите си. Само дано аз и Рози да не излезем прави и лиричният герой да се окаже някакъв токсичен тип, който тепърва ще прави циркове и драми.

Последна редакция: нд, 31 май 2020, 13:54 от Philomena

# 40
  • Варна
Не, преди майчинството тя е била със заплата под 1000, чети пак. След като й е минало майчинството е решила, че ще се маха и мъжа й е намерил по-високо платената работа. Изкарала няколко месеца и се махнала заради колектива или какво там беше. После нейна аверка й предложила пак за хубави пари в нейната фирма. И нашата пак недоволна. Как пък не се намери от три работни места поне едно, което да й уйдисва? Дали само в другите е проблемът?!

Колко спокойно ще си живее тя при нейните родители е божа работа, особено като остане само на нея да гледа детето, а бащата го няма. Дотук май основно той го е гледал. А той дали е токсичен или не, това си е за негова сметка. Нас какво ни вълнува?

Човекът е видял, че има проблем с харчовете и е опитал да промени нещата. Каза, че даже е започнал да спестява. За мен той е с по-добър старт в момента, а тя се прави на важна с това иди ми дойди ми при родителите си ама тепърва ще й дойде нагорно.

# 41
Тази жена си е енергиен вампир отвсякъде. Само който не е имал в обкръжението си нещо подобно, дето всеки ден ти пили на главата, натоварва и изтощава, би го защитавал.

# 42
  • Варна
Имам двама познати с такива жени. Не е истина за какво става въпрос. Те са като вампири, буквално.

# 43
  • France
Редактирам се.
И аз това казвам - хепи енд. Адвокат, съд и всеки от където е. А авторът да се опита поне да реагира като възрастен. Без циркове и простотии.

# 44
  • София
Само някой, на когото не му пука за детето му и заплахата да не го вижда, може да не реагира и да си тръгне тихомълком. Дори облекчен. Човекът написа как и с какви думи е посрещнат, след като се е принудил да отиде в апартамента им.

Общи условия

Активация на акаунт