Един татко моли за съвет

• 14 732
  • 480
  •   1
Отговори
# 15
Авторе, аз съм скандализирана не от бирите, които жена ти изпива, а от това, че искала да си почине от детето. На фона на всичко, което правиш за нея и малката, онзи кредит направо бледнее. Пълно е с мъже-непрокопсаници, които дължат сума пари на кой ли не, пият, бият и не се прибират вкъщи, дето жените им на ръце ги носят и гледат и децата им, а понякога и болните им майки. Спри да се самообвиняваш. Жена ти е типичният borderline случай - те никога нямат угода. Първо приеми мисълта, че ще се разведете и че, за жалост, няма да можеш да виждаш детето всеки ден. Адаптирай се! Нищо няма да е толкова апокалиптично колкото си го представяш в момента под стрес. Нещата се уталожват във времето, идват си на мястото. Дъщеря ти ще порастне и ще започне да разбира повече, а пък жена ти кой знае какви ще ги свърши междувременно. Може да поиска един ден ти да я поемеш, за да може тя хептен да си почине. Майка й и баща й няма да са вечни, за да я дондуркат. Просто се успокой и действай разумно! Аз съм преживявала развод. Гадно е, но не е краят на света! Успех!

# 16
  • София
Ще го зарежеш, ако не ти изнася и има къде да отидеш, и кой да работи вместо теб, че да те издържа,  щом те мързи да бачкаш.

# 17
Майка лабилна психически и пиеща алкохол не е добра майка.
Авторе, свиквай с мисълта, че ще се разведете.
С подходящ адвокат ще успееш да имаш право над детето. Ако изиграеш правилно картите си, ще вземеш детето. Дори и ако трябва да се откажеш от издръжка от нейна страна.
Забрави за брака ти - той е загубена кауза.
Вземи детето и гледай да намериш свястна втора съпруга, за да не страда детето ти.

# 18
  • France
Абе, цялата история изглежда фантасмогорийна заради начина, по който е представена. Много ми е познат стилът на писане. А дете изобщо не си представям как се ходи и се дърпа насила. Да го гледаш, че е разстроено от това, което правиш, и да продължаваш.
Абсолютно съгласна!
Другият вариант е генерална репетиция, преди да представи версията пред познати и приятели. Тя - лоша пияндела, той - добрият горканчо. Редовното клише, но като гледам още му се хващат.

# 19
  • София
Интересно разсъждение- щом мъж го пише, лъже.
Няма как жената да е виновна. Жените винаги сме ангели небесни, а мъжете- гадове безподобни.

# 20
  • София
Явно не е проблем детето да спи всяка нощ у едната баба, но да остане за една нощ при другата баба вече е драма и започва дърпане, гушкане и паника какво ли ще му направят баба и дядо?!
Другото са си отношения между мъжа и жената, но явно детето тепърва ще бъде ползвано като разменна монета.

# 21
То пиенето не е основния проблем. Ако е истинска историята, жената е от типа "принцеса", на които животът като им поднесе лимони, не си правят лимонада, а замерят другите с тях.
Разминаване на принцеските очаквания и реалността, нищо невиждано.
Киселячка от класа, той и да послъгва, пак няма да му стане живота песен с тази особа. Ще го кара завинаги да се чувства виновен, че не е оправдал принцеските ѝ очаквания. Ужас ужасон.

Раздяла и всеки откъде е.

# 22
  • France
Принцесите нямат навика да живеят в гарсониера, дадена за ползване от свекървата, нито да се женят за мъже, склонни към необмислени бързи кредити. Да напомня, че бракът те прави солидарен с финансовите глупости на половинката.
Добрата новина е, че тази история е към края си. И то happy end, всеки ще се освободи от другия. Само не разбирам, защо авторът е дошъл да вряска тук? Адвокат, съд и т.н.

# 23
  • Варна
Е, защо не, тая принцеса може спокойно да си е помислила, че е ударила джакпота като е хванала мъж с хубава заплата, че той ще расте нагоре, а вероятно скоро и жилище ще й осигури. Особено както се назландисва да работи, все работата не е достойна за нея, а мъжа е навит да я търпи такава мързелива, че и доходна длъжност й намира. За ябълките и прасетата лафа го знаем. Ми верен е.

# 24
  • Най-красивата страна
Според мен причината не е в това,че живеете в малко жилище и сте спали тримата с бебето в една стая.
Всички минаваме през този труден период с недоспиването.
Нашето жилище е голямо и бебето имаше детска стая,ама пак страдахме от недоспиване ,а то така ревеше,че и съседите чуваха.

Вероятно жена ти е имала следродилна депресия или просто да е била по-лабилна психически.
На много жени се случва.

Проблемът с алкохола-това е много сериозен проблем.
Тук трябва да и се помогне.
Предполагам,че родителите и знаят.

За детето-и ти не си прав,че си тръгнал да се блъскаш с тъстовете на вратата и да вдигаш скандали.Точно заради детето не бива да го правиш-за да не става то свидетел на гадни сцени.Отразява се на детската психика.Не те пускат-не влизаш.Защото после ще кажат,че си вдигнал скандал и си нахлул със сила в жилището им.
В такива моменти се опитвай да запазиш самообладание.

За жилището на майка ти-да,не е ваше семейно жилище,на майка ти е.Но пък жената ви го е отстъпила да живеете там .Не плащате наем,не плащате ипотека.
Но след като човек живее в едно жилище е нормално да го поддържа,особено като не може да предложи друго.
Абе хората под наем живеят и пак правят ремонти.

При развод-аз мисля,че имаш шанс да получиш родителските права.

# 25
  • France
Хай, да напомня, че те са заедно от 14 години и в момента са около 37 годишни. За къде да "расте" господинът. Голямата клечка с тази гарсониера, която даже не е и негова. Както и да е, скоро пак ще е на "пазара", може и да го лапне някое сърне. Въпреки че дълбоко се съмнявам.

# 26
Абе мъж, дето реве по женски форуми, че и в "Розали"  се е оплаквал нещо, ама не мога да отворя мненията му, не ми го хвали.
Не защитавам нито една от страните, но това нахлуване с рамо в дома на тъстовете нещо не ми направи добро впечатление.

# 27
  • France
Да, тази простащина с нахлуването съвсем му свали ореола.

# 28
Аз мисля, че истинските принцеси са малко по-друг тип и умеят да се котират още от самото начало добре. Нашата героиня е най-обикновена мързелана: един заможен мъж не иска да положи усилия да завладее; разчита на първия появил се с надеждата той да се промени фантастично. В добавка, има и ментални проблеми, за което й съчувствам, но коя от нас е била напълно с всичкия си по време на майчинството. Въпросът, по-скоро, е коя от нас е получила толкова помощ в отглеждането на детето?

# 29
  • София
Оле оле, голяма "принцеса" та чак собственото й дете й пречи, та го шитва на горния етаж с все си мъж, явно и той и пречи. Да се запита човек, за какво аджеба се е оженила за него и защо е родила от него, след като й пречат? Мързи я да работи, ама иначе с претенции до небесата да й осигурял по-добър живот?!?! Той със заплата 2К+, после и на нея й намерили работа с горе-долу същото заплащане и кво? С 4-5К на месец не може да се изнесета на квартира ли? Или не може да съберете някой лев за първоначална вноска за ипотека? Ами не можете, понеже "принцеската" я мързи да гледа и иска всичко на говото. Авторе - радвай се, че се отърваваш. Моят съвет е: намери си много добър адвокат.

Общи условия

Активация на акаунт