Един татко моли за съвет

• 14 755
  • 480
  •   1
Отговори
# 60
Пет извода от историята:

1. Грозно е, когато свършва любовта.  
2. Хората се променят с времето и обстоятелствата.
3. Алкохолиците показват истинското си лице в кризи.
4. Семейният живот с дете е друг.
5. Гарсониерата не е удачно жилище за семейство с дете.

Дожаля ми за автора, предстоят ми търпва цирковете, но и той трябва да си отчете своите грешки, които от разказаното не са една или две.
Страх ме е да се оженя.

# 61
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
А таткото като се върне от високоплатената си работа “вършее” с прахосмукачка и бърше прах, после пералнята, нали? Все “тихи” уреди. Детето оставено на спокойствие на тъщата, нали тя не се разбира със съпругата?
Всичко е повече от ясно. Кристално ясно.
Само за сведение: родителите, които са длъжни да спазват режим на виждане по силата на съдебна заповед не звъним от “6-7 часа” (без значение къде е ударението) щом уговорката е за 9!!!!

# 62
По точка 1 – То тук любов не е имало, заявка и илюзия за такава, обаче, да.
По точка 2 – разбира се, че се променят и така трябва да бъде. Иначе не би било адекватно. Тази жена не се е променила, не е могла да понесе промяната покрай раждането и отговорностите по дете/семейство/работа.
По точка 3 – явно не познаваш алкохолици. Истинските алкохолици са кротки и жулят тихо. Тази е някаква киселячка, която има лошо пиянство – от тези, които алкохолът отключва агресия, сдържания гняв и недоволство.

Братан, че кой те натиска да се жениш? Една жена натиска ли те да узаконите на всяка цена, ще имаш проблеми после.

# 63
От прочетеното,не смятам,че майката е лоша майка..
Тя просто е "лагала на мекото"
Една война,само би навредила на детето..
Едни споделени родителски права,биха били добро решение.
Пък и сега емоциите са големи..С времето не се знае,знае ли се.
Често в борбата за его,родителите забравят детето

# 64
Една жена натиска ли те да узаконите на всяка цена, ще имаш проблеми после.
Много добре казано Grinning
В приказките на Шехерезата все има една много мъдра жена и тя в този форум си ти. Smiley

# 65
Развода във вашия случай е наложителен, най добре ще бъде за детето да се разведете със споразумение и съгласие. Така една седмица ти ще бъдеш при детето-другата седмица тя. Макар че с такава жена... кой знае какво ще ѝ скимне. От друга страна ти също си виновен, че си ѝ угаждал и сега тя си прави каквото си иска. Пожелавам ти да намерите най-доброто решение за вас и за детето.

# 66
Чакай малко, авторе. Май нещо се мъчиш да ни пуснеш по пързалката. Или историята е измислена или си я украсил.
Как така жена ти хем кърми и се цеди, хем злоупотребява с алкохол?
А ти, уж си много примерен и добър баща, пък заплата ти голяма, а задлъжняваш с кредити и криеш и лъжеш жена ти.
В образа на прекрасен съпруг и баща също така не се вписва удряне на едно рамо на вратата на тъща ти и насилствено дърпане на плачещо дете.
Жена ти, че не е стока, не е.
Мързелива, вечно мрънкаща, неособено грижовна майка, но и ти не си толкова бял и добър, колкото се опитваш да ни представиш.
Ако питаме жена ти съм сигурна, че ще представи ситуацията по друг начин.
Питаш сега какво да правиш. Въпросът е каква е целта ти? Ако искаш да се съберете, няма да стане. Жена ти явно вече не те обича, даже изпитва отвращение от теб.
Ако искаш попечителството върху детето и можеш да се грижиш сам за него, може и да се получи, ако жена ти остане безработна и ти си намериш добър адвокат.

# 67
Аз не разбрах каква ти е заплатата, но ако това 2 к е две хиляди лева, кредитната карта си е пълна глупост. По- добре да си взел ипотечен заем и сега да имате по- голямо жилище. Според мен или послъгваш, или не умееш да си правиш сметка. Аз също имам бяла карта и знам каква тъпотия е , но аз взимам 1/ 3 от твоя доход. Уж парите са били за семейни разходи, пък тя не знаела? Как така? Прибираш се с огромна покупка / електротехника, уреди за детето/ и тя не знае. Нещо се скъса нишката докато те четох, или си търсиш причина да се разведеш и се чудиш как да го направиш, или кредитната карта е изхарчена за друга жена, или си пристрастен към хазарт. Ще хвърля един боб.

# 68
  • София

А де. Умряха да завиждат как авторът уредил на висока заплата принцесата па после пък нейна приятелка ѝ предложила да се "пробва" на още по-висока заплата. Това изобщо как е възможно, без жената да има качедтва. Нали не говорим за любовница или роднина на шефа в българска фирмичка? В ИТ-компаниите минават сериозен подбор. Аз до третото интервю съм стигала понякога и не са ме взимали. А тук пияндурницата си се пробва и веднага я взимат.
Ами фирмичката до колкото разбрах била на нейна приятелка, а работата - в администрацията, т.е. не е точно  за ИТ специалистка, а нещо от рода на секретарка, не е чак толкова сложно, ама термините й били сложни - като я мързи да ги научи.

# 69
Авторе, според мен като жена, ще си навлечеш грях на душата, ако насилствено / с помощта на добър адвокат и грозни схеми/ отнемеш детето от майката. Даже ако имате брак не е нужно и да се развеждате /ако може само форумът да не ми скача на бой, това е само към автора/, разберете се някак човешки. Като ви гледам /без да се обиждате/ нищо няма да постигнете и двама /в смисъл да придобиете недвижимо имущество/, така че това с развода може да почака до пълнолетие на детето.
Аз на твое място бих действала по-кротко. Остави я на мира известно време, пиши и по вайбъра има ли нужда от нещо, пари, храна, дрехи за детето, не я дразни излишно.
За пиенето да ти кажа, аз по принцип не пия, но съм имала емоционални кризи и даже съм припадала от алкохол на разни семейни сбирки, тоест излагала съм се на макс. И за себе си мога да кажа, че не съм особено емоционално стабилна. Нали за това е мъжът в семейството, да те успокоява. Най-голямата ти грешка ще бъде да излезеш на война с жена си. Има хиляди начини да се разберете. Даже и една приятелка да си намериш, за да се разтушваш е далеч по-добър вариант от това да се тровите с жена ти.

# 70
И двамата не сте читави и двамата правите пълни тъпотии, но ми се искаше да чуя и другата страна, защо дори и да казваш истината, то монетата винаги има и две страни. Ако е вярно обаче това за работата и как не е искала да работи при тази нужда от финанси, значи не е читава тази жена. Обаче и ти не падаш по далеч, това последното беше абсурдно.

За подобно насилствено действие да нахлуваш в чужд имот със взлом и да опитваш да взимаш детето на сила и си го стресирал толкова силно, за подобно нещо в нормалните държави могат да те осъдят за нула време.
Хубаво изброи всички лоши страни на съпругата си, но и при теб има много такива.

Категорично този брак е приключил, тук няма какво да се поправя, ако ще и на семеен терапевт да ходите, просто няма да се получи. Трябва така да се разделите и да нагласите нещата, че да са максимално добре за детето. Говориш, че навярно била надумвана от родителите си за тази твоят глупост със кредита, но ти какво очакваш, доверието не се връща толкова лесно само със извинения.

Нормално е да гледат с недоверие на теб, което доверие ще трябва да си го върнеш обратно със времето и действията си. Но това навярно ще отпадне, защото този брак не мисля, че ще продължи. Сигурно яко ще почнете сега да се съдите за правата върху детето. Самото дете е малко и няма как да може да избира при кого иска.
Ако майката представлява опасност за детето, то по-добре да е при вашите, но ако няма риск майката винаги си е майка.

Това трябва да установят компетентните институции. Аз обаче съм си научил урока и в такива истории не бързам да си правя заключения, защото са едностранчиво представени. Със сигурност ако има лоши неща от твоя страна те могат и най-вероятно ще да бъдат спестени. На базата на непълната едностранна представена информация мога да кажа обаче, че и двамата не сте читави !

# 71
Не знам, намирисва ми историята...Четем едната версия само.Ако вярвам на позната от съда, най-честата стратегия на бащите, при борбата за родителски права, да набедят майката за алкохоличка, въобще всякакви истории, които я дискриминират като адекватен родител. Един дори  "привлякал" свидетели, че майката забравила заключено в колата детето, докато била на бар. Грозни истории, дано подминат намесеното в случая детенце...и двете страни да прояват максимално разум и родителска отговорност.
Така поднесена, историята с алкохола и жената наистина понамирисва.
Склонна съм да мисля, че ако чуем другата страна (жената), таткото ще се окаже алкохолика.

# 72
  • София
Аз не разбрах каква ти е заплатата, но ако това 2 к е две хиляди лева, кредитната карта си е пълна глупост. По- добре да си взел ипотечен заем и сега да имате по- голямо жилище. Според мен или послъгваш, или не умееш да си правиш сметка. Аз също имам бяла карта и знам каква тъпотия е , но аз взимам 1/ 3 от твоя доход. Уж парите са били за семейни разходи, пък тя не знаела? Как така? Прибираш се с огромна покупка / електротехника, уреди за детето/ и тя не знае. Нещо се скъса нишката докато те четох, или си търсиш причина да се разведеш и се чудиш как да го направиш, или кредитната карта е изхарчена за друга жена, или си пристрастен към хазарт. Ще хвърля един боб.
На мен пък ми е ясно. Той написа, че жена му не искала да се заробва с 30г. кредит, ама иска той да осигури жилище, май си го представя да щракне с пръсти хоп. Предполагам: Пиляли са всички пари, а тя е мърнака за още и още и човека се е набутал с кредитна карта и от там е затънал с финансита, а "принцесата" вместо да помогне във финансовия им батак е ставала все по-кисела и :beer:beer:beer. Когато е получавала, не се е интересувала с какви пари е купено/похарчено. После когато се забатачва с кредит, тя абдикира от всичко - от усилия за покупка на общ имот (това даже от преди това), от гледане на собственото си дете, от внимание към мъжа си и ги изритва вечер да си "ергенува" (ака е за женски род?). Аз така си го представям.

# 73
Авторе, според мен като жена, ще си навлечеш грях на душата, ако насилствено / с помощта на добър адвокат и грозни схеми/ отнемеш детето от майката. Даже ако имате брак не е нужно и да се развеждате /ако може само форумът да не ми скача на бой, това е само към автора/, разберете се някак човешки. Като ви гледам /без да се обиждате/ нищо няма да постигнете и двама /в смисъл да придобиете недвижимо имущество/, така че това с развода може да почака до пълнолетие на детето.
Аз на твое място бих действала по-кротко. Остави я на мира известно време, пиши и по вайбъра има ли нужда от нещо, пари, храна, дрехи за детето, не я дразни излишно.
За пиенето да ти кажа, аз по принцип не пия, но съм имала емоционални кризи и даже съм припадала от алкохол на разни семейни сбирки, тоест излагала съм се на макс. И за себе си мога да кажа, че не съм особено емоционално стабилна. Нали за това е мъжът в семейството, да те успокоява. Най-голямата ти грешка ще бъде да излезеш на война с жена си. Има хиляди начини да се разберете. Даже и една приятелка да си намериш, за да се разтушваш е далеч по-добър вариант от това да се тровите с жена ти.
Е де,Кристина..Ако правилно съм разбарала ти си юрист.
В случая по-доброто е развод и запазване на мирни отношения.
Ако не живееш с някой,е разумно..
Пък после да градят или пазят отношения..
С тези кредити ако жена му закъса..сама и тегли?
Или обратното?

# 74
Не знам, намирисва ми историята...Четем едната версия само.Ако вярвам на позната от съда, най-честата стратегия на бащите, при борбата за родителски права, да набедят майката за алкохоличка, въобще всякакви истории, които я дискриминират като адекватен родител. Един дори  "привлякал" свидетели, че майката забравила заключено в колата детето, докато била на бар. Грозни истории, дано подминат намесеното в случая детенце...и двете страни да прояват максимално разум и родителска отговорност.
Така поднесена, историята с алкохола и жената наистина понамирисва.
Склонна съм да мисля, че ако чуем другата страна (жената), таткото ще се окаже алкохолика.

В подобни истории човек не просто трябва да си има едно на ум, а десет на ум. Това няма как да са безпристрастно разказани истории, което влияе на фактите. Някой от нас знае ли, какви са били събитията преди тази жена да отиде при нейните родители.

Ако е имало скандал дори насилие, този господин няма да го признае разбира се.
Това дори идеално пасва на историята. По-принцип жените не решават ей така да заминават някъде без да се обаждат, след това имаме грубо насилствено нахлуване в чужд имот и опит за отнема детето на сила.

Та не знам този опит да изкара жената пълен боклук, до колко отговаря на реалността и да не се окаже истината различна от това което ни се представя !

Общи условия

Активация на акаунт