Един татко моли за съвет

• 14 842
  • 480
  •   1
Отговори
# 195
До колкото разбрах пуска темата анонимно, друг е въпросът, че това му е ник-а в соц. мрежи и му излиза физиономията. Едва ли е пусната с цел да черни някого, нормално е човека да потърси съвет в такава ситуация. Мисля, че леко се престаравате в женската солидарност, при подобни теми пуснати от жени реакцията е съвсем единодушна. Не от всяка жена става майка, приемете го този факт. Тук имаме един куп проблеми, това че и автора не е цвете с тази лоша финансова дисциплина (което пак до известна степен се дължи на булката) не е оправдание за останалото.

# 196
Много недостойно поведение на автора. И как толкова лесно лепнахте етикет алкохоличка?

# 197
По принцип, когато някой търси съвет в този форум, независимо дали е мъж или жена, гледам да помогна. Не зная защо толкова хули е отнесъл авторът, не е влизал от снощи в темата. Стигнах до 4 страница, изчетох и неговите постове и смятам, че наистина тук жената няма право да получи родителските права.

Как сте могли да я оневинявате. Коя от вас е спала беез детето си и го е виждала по 2 часа на ден, коя от вас е заменяла работа след работа, коя от вас е пищяла за чуждо жилище.
Толкова сметкаджийски коментари прочетох, не спира да ме учудва този форум.

Само не можах да разбера какво са правили и двамата по ИП. Очевидно авторът е ходел на работа, а детето е било при тъщата всеки следобяд.
Къде е била жена му ?

Връщам се да чета коментарите.

# 198
Аз ако съм съдийка няма начин да присъдя дете на баща му. В този случай тоже, освен ако майката не се съгласи доброволно. Майката е майка и е над всичко. Сега аз автора го разбирам донякъде и му казвам да направи като всички останали мъже в тази ситуация, а именно: Да си гледа живота.
Децата порастват и почват сами да ходят при този, при който им е по-добре. Аз например съм със строга финансова дисциплина и не пия /или много рядко/, но например смятам, че за моите деца /особено големият/ бащата е за предпочитане, пред мен. Но тук детето е момиче и съвсем малко, ми няма как да остане с автора, колкото и егото му да го иска.

# 199
  • София
Недостойно е да се правят свободни съчинения по разказа на автора.
Никъде не е писал, че жената е алкохоличка- дори наблегна, че не е писал такова нещо. И че тя не е алкохоличка, а не може да намери друг начин да си неутрализира проблемите.
Но, фантазията на някои съфорумки няма граници и бързат да сложат всяка история, разказана от мъж, в дежурната схема- мъжът гад и жената жертва.

# 200
Симпатизирам на автора, но все пак ще кажа, че според руския екстрасенс Роман Фад, детето до 7-годишна възраст живее в и се подхранва (енергийно) чрез аурата на майката, тъй като (още) няма своя. За мен е... някакси вярно. Simple Smile

# 201
Аз ако съм съдийка няма начин да присъдя дете на баща му. В този случай тоже, освен ако майката не се съгласи доброволно. Майката е майка и е над всичко. Сега аз автора го разбирам донякъде и му казвам да направи като всички останали мъже в тази ситуация, а именно: Да си гледа живота.
Децата порастват и почват сами да ходят при този, при който им е по-добре. Аз например съм със строга финансова дисциплина и не пия /или много рядко/, но например смятам, че за моите деца /особено големият/ бащата е за предпочитане, пред мен. Но тук детето е момиче и съвсем малко, ми няма как да остане с автора, колкото и егото му да го иска.
Криси, бащата е емоционално , физически и финансово ангажиран с това дете още от раждането му. Какво значи да го даде съдът на майката. Свършиха времената априори това да се случва. Какъвродителски капацитет има тази майка, ако е вярно това, което пише авторът.
Та той е приспивал това дете за целия му живот, докато майката си е почивала !
Айде малко по-обективно. Говорим за факти.
Разбрах, че си юрист.
Децата ги изслушват след 10 години в съда , а не след 14.
Какъв дом и среда е осигурила майката на това дете.
Че и авторът и е предложил да остане в гарсониерата.
Може би трябваше и да и я прехвърли майка му, или ?
Не разбирам този вид коментари, наистина.

# 202
  • София
Аз не мога да приема за света вода ненапита някой, който амнайсет години си играе на семейство в гарсониерата на мама. Това "ние не искаме под наем" и "решихме да се качваме с детето при мама" е много безлично, нищо чудно Ние да не включва съпругата. И някак ми се наби в погледа, че свекървата тъкмо е останала сама и хоп, жената за нищо не става, пие, борби за детето и т н. СлОчаЕност?
Затова не вярвам историята да е 100% истина или поне не в този й вид.

# 203
Кристина, голяма си феминистка. Познавам някои майки, дето хич не са над всичко. Ако детето е при майката, но средата е отровна? Алкохолизъм или побоища или недай си боже-пастрок-педофил? Пак ли е по-добре да е при майката? Има бащи, които си гледат децата в пъти по-добре от майката. Не казвам, че случая е такъв, не познавам героите, говоря принципно.

# 204
  • Варна
Тая майка за мен не е майка ама и алкохоличка не е, както се спряга в някои постове. Авторът изрично каза, че като има проблеми залита по някоя чашка. Жената едва ли е денонощно затънала в непреодолими проблеми, че да се налива всяка вечер.

Тук наистина дете на баща не се присъжда. Но споделено родителство е добра идея.

# 205
То и да му го присъдят, което е малко вероятно, ще го гледа майка му предимно.
Ми не знам защо му се дразнят на автора в тази тема, но лично на мен, жена му ми е много по-несимпатична. Лигла.
Чакала 12 години да заяви, че не иска гарсониера и детето ѝ пречи. ами, да, трудно е, на всички ни е било тежко с малки деца, ама чак пък такива лендзотии с режим на свиждане с нея по 2 час вечер и после да може да се наспяла, ами малко повечко идва. Преиграва яко, а и това с работата дето все не ѝ уйдисва, говори много за характера.

# 206
Скрит текст:
Тая майка за мен не е майка ама и алкохоличка не е, както се спряга в някои постове. Авторът изрично каза, че като има проблеми залита по някоя чашка. Жената едва ли е денонощно затънала в непреодолими проблеми, че да се налива всяка вечер.
Тук наистина дете на баща не се присъжда. Но споделено родителство е добра идея.
Присъжда се и още как.
Само за последната година 4 деца по мои дела са при бащите си - две изначално, при развода, другите две- след 10 години директно отидоха при бащите си.
Щото майките са все едни " прекрасници"

# 207
  • Варна
Ама толкова малки ли?! За първи път чувам. Айде за над 10 години, че сами са избрали, ясно.

# 208
Чакайте сега, живеят трима в гарсониера. Че какъв живот е това с дете на 3 г? ИзвинетИ, ама майка и татко как се усамотяват? И що за решение е това майката като й се спяло, мамин златен да се качи няколко етажа нагоре при маминка? Не знам какви проблеми има жената, ама аз ако бях на нейно място да съм издивяла досега. Три години с дете в стаята и кухня, дето като знам какви са малки стаичките, направо бих лиднала. Детето къде играе? В нас бяхме с детска стая и спалня, и пак всички телевизори бяха 6 години на детския канал. А като знам дъщеря ми като се събуди и пусне тв, почне да търчи и вика и да играе, абсурд е да спя в гарсониерата дето сигурно коридорчето е метър на метър. Я има, я няма метър. Не подтисната, ми не знам каква бих била. Изобщо не е нормален начин на живот това и няма как да се води нормален начин на живот с дете в такава обстановка.

# 209
  • Варна
И защото не й харесва да живее така, затова е давала отпор да купят нещо по-голямо, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт