Един татко моли за съвет

• 14 858
  • 480
  •   1
Отговори
# 255
Ти си развявал гащите на жена ти още далечната 2008 по форуми. Знаеш много добре, че тя има властни родители, на които и е трудно да се противопостави и за това не е искала да живее в София. Но ти си настоявал да я довлечеш обратно от чужбина и да се заселите в гарсониерката, близо до мама. Сега кой ти е виновен?
Мъж, които години наред развява жена си по форуми не ми се вижда достоен за уважение. Някак женско ми се струва това поведение. Не мога да си представя ММ да седна да иска съвети от когото и да било за връзката ни, особено от непознати в някакъв форум.
П.С Жена ти явно е искала свеки да ти прехвърли големият апартамент и така той да се превърне в семейно жилище, щом ще инвестирате в него. И е права. И аз да съм и аз няма да наливам пари в на свекървата имота.

# 256
Семейството е от съпрузите. Откъде-накъде съпругата ще се дърпа за покупка, обаче ще натиска свекървата ще прехвърля по-големия имот в скъп квартал? А свекървата и нейната майка в едно легло ли да спят, та принцеса да има голямо апетитно имотче, без да си го плати?
Колкото до властните й родители, властни, ама при тях бяга и прави циркове, нали?

# 257
Ае, хора, къде четете историята на автора ? Flushed
То не че нещо, но нали обсъждаме настоящата ситуация.
Всеки човек има лична история. Има и конкретен проблем, по повод на който излага само факти, относими към проблема.
Защо е това разширяване на историята, и то с неизвестни за нас , минали събития.

# 258
Бе каква резервация. Я да се фокусирате. Наврели се 3-ма човека в гарсониера, онази реве, че няма дом, тръгнала детето да ощастливява със спа. Много разбира дете на 3 години, че спа-то и басейна са върха. Тази я мързи, та я боли. Явно не е особено интелигентна, щом и родителите ѝ влияят толкова. Не е искала ремонт на по-голямото жилище, защото е говорела с устата на майка си. Ужас. И те шантажира през мъжкото – ако не плащаш, не си мъж.

# 259
Ти си развявал гащите на жена ти още далечната 2008 по форуми. Знаеш много добре, че тя има властни родители, на които и е трудно да се противопостави и за това не е искала да живее в София. Но ти си настоявал да я довлечеш обратно от чужбина и да се заселите в гарсониерката, близо до мама. Сега кой ти е виновен?
Мъж, които години наред развява жена си по форуми не ми се вижда достоен за уважение. Някак женско ми се струва това поведение. Не мога да си представя ММ да седна да иска съвети от когото и да било за връзката ни, особено от непознати в някакъв форум.
П.С Жена ти явно е искала свеки да ти прехвърли големият апартамент и така той да се превърне в семейно жилище, щом ще инвестирате в него. И е права. И аз да съм и аз няма да наливам пари в на свекървата имота.

Явно и ти си от разузнавачките. Не знам какво си ме проучвала в интернет, но ние никога не сме живели в чужбина или пък в друг град в БГ.  А твоя мъж какво би направил или не, хич не ме интересува честно казано. Исках мнения на непознати, точно защото близките са пристрастни и заемат страна.

# 260
Баз, не е искала ремонт, защото трябва да дава пари.
Ама вие верно как мислите, че стават тези неща - някой навит за жилище и аха да стане - се отмята. За ремонт - аха да почне, и се отмята. За местене - аха да стане и се отмята.
Сега булята се е върнала, щото е имало резервация за спа. Кой го плаща това спа или да не питам?
Цялата история и интрига се завърта около това, че съпругата не иска да ди дава зор и не иска да дава пари. Тя смята мъжа за длъжен в тези аспекти от семейния живот.

# 261
Ето ти мнение. Седни с тая твоята жена и си поговорете открито. Попитай я какво точно иска от живота. Ако искаш да ремонтираш апартамента на маминка го прави сам, без тя да инвестира в нещо, което не е нейно и няма да стане.
И да, според мен не постъпваш мъжко, жена ти го усеща и за това  не те уважава.

# 262
И защо да го прави сам ремонта? Той да не е семейство с майка си и детето си? Тази поспалана каква се явява в тази конфигурация? Наливаща се с бири киселячка, депресирана от живота – не ще да работи, всичко я потиска, детето ѝ пречи, да се ангажира с ипотека не ще, само на спа иска. Да се бяга от отговорност през ролят ана жертва е прекрасно (тя болна, нещастна, неразбрана, милата).

# 263
  • София
Аз пък, не бих уважавала ахмак, който ще обърне света, за да се прави на мъж по разбиранията на най-долната пасмина жени- пълните използвачки.
Които са убедени, че заради "златните "си вагини и факта, че са МУ родили дете, трябва да бъдат обгрижвани като принцеси.
Сметкаджийството от толкова ниска проба винаги ме е отвращавало.

# 264
Не разбирам какво значение за семейното щастие има жилището!?
Аз съм живяла до четвъртата година на детето с родителите на съпруга ми (в апартамент от спалня, хол и малка кухничка) и след това още 2 години в самостоятелна гарсониера. И мога да кажа, че бяхме щастливи. Има си неудобствата, но ние бяхме млади, гледахме напред.
Тук виждам една майка, на която не и се занимава с детето твърде. И все не може да си намери подходяща работа. Ами то на много хора работата може да не им допада, но работят и като си намерят друга-напускат.
А това, че мъжът е длъжен да осигури жилището не го разбирам.
И още нещо-какво е това разследване на живота им-този никнейм може да е ползван и да се ползва от много други хора по много други форуми.
Те и в палат да се преместят, тя пак няма да е доволна.

# 265
И защо да го прави сам ремонта? Той да не е семейство с майка си и детето си? Тази поспалана каква се явява в тази конфигурация? Наливаща се с бири киселячка, депресирана от живота – не ще да работи, всичко я потиска, детето ѝ пречи, да се ангажира с ипотека не ще, само на спа иска. Да се бяга от отговорност през ролят ана жертва е прекрасно (тя болна, нещастна, неразбрана, милата).

Всичко звучи като тежка депресия, която не е третирана с години и се е задълбочила. Нито психолог, нито някой друг ще и помогне, ако тя не открие смисъл да излезе от нея. Може би промяната в средата ще й се отрази добре.

# 266
Не искам да обидя никой, особено след като напоследък и темата е чувствителна, но историята ти малко ми прилича на цигански катун.

Всички участници в историята нямат и един правилен ход, за да се стигне до тук. Първо ти - твърдиш,че заплатата ти е 2к+, което е прекрасно условие да живеете под наем, а щом и на нея толкова лесно й намираш работа със същата заплата - вие сте от малкото късметлии, които могат да си вземат и ипотека. Няма какво да се лъжем гарсониера не е подходящо място за семейство. Ако заживеете самостоятелно и на нея няма да й е толкова лесно да напуска работа,защото ще знае за какво ходи там и като се изкуши да напусне, само й напомняш,че може да се върне в старата гарсониера.

Майка ти също е интересен персонаж - оставя сина й и внука й да живеят при нея без да задава въпроси какво се случва в семейство ви и също така оставя неблагодарната и неуравновесена снаха да се шири спокойно в гарсониерката й, но няма да направи размяна на апартаментите и така всички да заживеят мирно. Не е длъжна да го прави, но като всяка майка, която вижда,че детето не се справя само с живота, може да направи този компромис за вас.

И впечатленията от жена ти също не са положителни - звучи като безкрайно нещастна и самотна жена, която не е представяла живота си по този начин, но за сметка на това мързелива и безпътна. Ако нямаше дете в историята бих ти казала да се разделите, но в името на единственото невинно човече във вашия простоват и първичен живот, може би си заслужава да се борите. Изслушвайте се, помагайте си, поставяйте се на мястото на другия.

Щом за нея е толкова важно да сте на друго място, осигури го за нея. И майка ти да не иска да ви влезе в положение, имаш средствата. Но и дай да се разбере, че ако ти направиш това за нея, тя трябва да се бори с нейните демони, да приключи с пиенето, да започне работа и да се грижи за дома си и за вас с детето. Не е толкова труден семейния живот, колкото им е трудно на хората да се разделят с егоизма си.

Относно майка ми, не задава въпроси, защото така съм я помолил. Отношенията между мен и супръгата ми са си наша работа, лични, и баби, дядовци, снахи, тъстове нямат работа да се мешат. И й благодаря, че тя уважава тази моя молба. Няколко пъти назад в темата уточних, че плановете бяха, догодина да се сменим, като посъберем някой лев за ремонтите на двете жилища. Горният апартамент не е пипан от 15 години и трябва основен ремонт. Но това отпадна, след като съпругата ми заяви, въпреки, че първоначално се беше съгласила, че няма и един лев да инвестира в чужд апартамент. Като й казах, ок дай да видим за жилище - и тя - ама аз искам да съм си тук в този квартал (един от кварталите с най-скъпи жилища в софия), поразгледах, взех няколко оферти, еми вноската за апартамента щеше да ни е 1500 лева. На месец. За следващите 25 години. Викам, ако си съгласна да даваш 600 лева на месец от заплатата ти за кредита, правим го. И тя - еми не, рисковано ми се вижда, не мога да поема такава отговорност. И това отпадна... После ни се влошиха отношенията и от два месеца сме нещо като разделени. Това е историята с двата апартамента, снахата и така нататък.

Обаче аз почнах да се плаша - разледвате ми никнейма по интернет, направо голяма работа сте някои... май ви е добре дошло да ви забавлявам с проблемите си. Както и да е. Ако искате да ви сканирам личната си карта и фиша за заплата, за да се успокоите, че казвам истината....

Както и да е, ъпдейта от тогава е, че неделя сутринта ми пише съобщение - ела ни вземи с детето, прибираме се. Обещах си, каквото и да стане да съм спокоен и позитивен. Отидох, те слязоха, дъщеря ми ми се зарадва, погушкахме се на улицата, влязохме всички в колата. Никаква комуникация между мен и съпругата ми, аз си бях решил да не повдигам въпроса, явно тя също. Паркирахме пред вкъщи и аз я попитах - сега може ли детето да прекара деня с мен, тя вика да, аз отивам да спя.... Хубаво, олекна ми, нямаше сеир, разправии.... На по-следващия ден, ей тъй от нищото ми пише съобщение съпругата ми - какво стана с резервацията? Аз такъв помигах така на парцали... и наистина си спомних, че бяхме направили резервация за една почивка още януари месец. Казах й, че след нейните и на родителите й изпълнения не смятам никъде да ходя. И тя вика - ти така ощетяваш дъщеря си, на нея ще й е хубаво там, басейни работи.... ние не е нужно да си говорим и така.... Държи се така, все едно онази ситуация не се е случила. Като я попитах защо ми спретнаха такъв номер в събота и тя - еми аз се оплаках на наште че съм самотна и ми е трудно и те затова.... И аз викам, защото ти е самотно и те са решили да не дадат детето на баща му... Евалата.... Не знам, явно сега ще ходим на спа.... ЦИРК БУШ....

В момента имате много по-големи проблеми за разрешаване от това да ходите на почивки. Но ако мислиш,че това може да ви пооправи отношенията, сигурно си струва да отидете. Това, което ми е по-интересно е как нямате пари за ипотеки, квартири, ремонти, но намирате пари за почивки?

По отговора ти разбирам,че ти все пак си отворен към варианти, но трябва по някакъв начин да й се обясни на жена ти,че всеки вариант включва и нейното участие и отдаденост. Семейството е партньорство, трябва да се борите заедно в живота, брака не е измислен, за да може жената да си пие бирата и да дебелее, а оцеляването да лежи на плещите на мъжа. И също какво значи чужд апартамент? Това е апартамента на мъжа й, отглеждате детето си в него, какво значение има какво пише в нотариалния акт, щом живеете там, ваш е и ваша отговорност да ви е уютно в него.

Колкото и да съм против месенето на възрастните, не мисля,че сте готови да взимате решения без помощ. От една страна майка ти е безразлична, от друга нейните родители инвестират твърде много и не работят в интерес на дъщеря си. Не мисля,че ако остане самотна майка при мама и тате ще живее като принцеса (да не говорим,че дори истинските принцеси не спят и лежат по цял ден), просто в момента те манипулира да станеш милионер за един ден и да й превърнеш отнякъде замък, но в тази вселена няма как да стане.

# 267
А защо тя да инвестира пари в жилището на майка му? Аз не бих. В други ден ако му хрумне да се разведът тя къде остава в цялата картинка?
За нежеланието за работа автора слъгла яко, както и най-вероятно за бирите. Не му се връзват фактите.
-Жената се мъчи да кърми и да се цеди, ама прекалява с алкохола.
-Не ходи на работа, ама детето го гледа майка ѝ.
-тя е изморена от работа, но не ходи на такава.
-иска ѝ 600 лв от несъществуващата заплата.
-спи с детето при майка си, защото на жена му ѝ се спи, ама иначе пие до 3 ч.
Изобщо не се учудвам, че жена му не го ще. И друга не би го пожелала.

# 268
Братан, когато си в депресия и на спа не ти се ходи. А аз виждам афинитет на бираджийката към удоволствията и мекото на хляба. Обикновена мързелана.

# 269
Това с ровичкането в интернет и тнт е наистина прекалено. Отделно този форум е отворен и на който не му харесва да не влиза в него. Хубаво е, че има хора, който могат да потърсят съвет някъде и да получат странична гледна точка, въпреки и останалите 60% съчинения, който кибиците сътворяват, вместо да влезнат в същността. Не е пък чак толкова немъжко, да потърсиш женско мнение по въпрос с държанието на жена.
Все се върти, че жена му е алкохоличка и се набляга на това от коментиращите, много малко от тях забелязват,че авторът сам отрича това неведнъж и обяснява, че това са еднократни случай, но не, на сейрджиите така им харесва и това е. Каза и за смяната на апартаментите и за всичко,ама чел не дочел, всеки пак с упреците.
За автора: Според мен проблема е в това, че не умеете да разполагате с парите си. Не си преценявате добре възможностите. И с кой мозък като имате такава дупка в бюджета се записвате за спа? Абсолютно излишен разход. Вие сте от типа хора- ще отида и на море и на ски и на всякъде където всички ходят, да не би някой нещо да каже, помисли....  Да не би да излезнем недостатъчно модерно и заможно семейство. Да сме някъде над средностатистическото. Недай си боже морето да пресъхне без нас.
Изобщо не си правите никакви сметки, само как изглеждате за околните.
Сигурна съм, че и за детето имате безброй излишни неща, които са били купувани най-модерни и най-скъпи, че да не се излагаме и в момента освен за в контейнера за другаде не са, защото дори да имате още деца, те няма да използват тези...пази боже....
И още по-фолемия ви проблем е, че изглежда и двамата размисляте еднакво, тоест-нито един от вас не е рационален. На теб ти се иска, ама някак си не ти се занимава. Ако се бяхте научили да си постилате според чергата, нямаше да имате никакъв проблем в момента.

Общи условия

Активация на акаунт