Цветя за терасата - 5

• 24 668
  • 559
  •   1
Отговори
# 360
Добри,аз ги видях и в другата-красота! 😍🥰
Аз сега обиколих моите. Мушкатата от семена ще цъфтят скоро:

Имаме върба наблизо и са в мъхчета,после ще ги чистя. Имам три в единични саксийки,4 в едно дълго сандъче и още 4 са си в тази,в която сях. Дано да са различни,че предния път бяха само бели и едно розово. 😃 Ама каквито ще да са,все е  цвете.
Червения оксалис нещо странен цвят придоби:

От другата страна си е хубав,но тук явно го вали и не му е добре.
Другия си е супер и цъфти много:

Каланхоетата,само листа,разбира се:

Някои от тях май са хванали някакви гадинки,но запръска пак и не можах да видя,ще ги пръскам с нещо.

# 361
  • Италия
Diorela, ето я:

Тъкмо е заредила цветовете - бледо розово към кремаво са. Само да се развихри, ще я покажа. Тази година окъсня, но слънцето и при нас липсва...

# 362
Малко обикновени алпийски сакъзчета , дъжда ги обрули , но пак ще цъфнат.

# 363
mirena2000, ти доста я режеш. Аз я бях ставила само с 1 ствол, по-висока и решех само горе да разклонява. Махах всички клонки по ствола.

Прибираш ли я, или при вас е по-топло?
четох сега, че можели и навън, в градина, есента се отрязва надземната част и се покрива добре, за да презимува.

# 364
  • Италия
Диорела, да, режа я по примера на местните цветарки. Тук ги режат до дъно, но през февруари. Мен все ми е жал толкова, затова я режа малко по клоните - само, където е измръзнала. Може би следващия път ще режа повече, защото е на 8 години. Така де, да я поосвежа. Топло е тук, през зимата пада най-много до -5 и то само за няколко нощи. Сняг не съм виждала на живо от години Rolling Eyes, но и да падне някоя снежинка, се разтапя до час. Та затова ми зимува навън, на балкона. Даже не я завивам. Ето, например лилавата ми петуния от днешните снимки е миналогодишен корен. Бях го изоставила в сандъчето навън цяла зима, защото мислех, че не е жив. Напролет щях да го махам и сложа нови. То пък още през февруари се разлисти и тръгна Joy

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 15:50 от mirena2000

# 365
  • София

Ей, затова писах и аз , ама съм индианец и не знам как да сложа линк от картата Flushed

# 366
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
я да ви изпитам Simple Smile

Какво е това? можете ли да познаете? Simple Smile

# 367
Не знам какво е, но е много красиво!

# 368
Simple Smile Simple Smile Simple Smile помните ли експеримента със смилянския боб във фризер и без фризер?
това са замразяваните бобчета. Simple Smile

# 369
  • Варна
Добри,
червени са защото са замразявани ли?

# 370
не е от фризера, смилянски боб е и си е такъв.
червени бяха и миналата година в двора, без да са били замразявани. има и червено-бели, но не разбрах защо са различни. понякога има и от двата цвята на една "китка". Simple Smile
а червеното е ярко-алено, чак на руска пионерска връзка го докарва. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 371
  • Бургас
Ще чакаме реколта!
Много са хубави бобчетата!

# 372
  • In transit
Дидка,вижте в магазинчетата за цветя,в някои има.
Буба,аз ползвам моспилан. Едно прахче разтварям в 7 литрово шише от вода и го ползвам много време. Но някои казват,че като престои няма ефект,та ако искаш и можеш да си пресметнеш за по-малко количество,разтвори си малко,едно пръскало.
И аз от моспилан съм най-доволна за въшки. Обаче онзи ден свекър ми каза да си правя малко количество разтвор, защото иначе като престои разтворено и няма ефект.

Утре ще ви покажа далията. Най-сетне цъфна.

# 373
Ееее, Добри, бива ли така. Точно наточих зъби да грабна наградата бобена чорбичка и ти веднага си казала, че е боб.

Има ли аромат? Или само на красив цвят го докарва?

# 374
  • На плажа
Скрит текст:
Дидка-бандитка - тук
https://www.google.bg/maps/@42.7331244,23.2953456,3a,48.9y,212.4 … e0!7i16384!8i8192

Този мастърбленд нещо като зеления кристалон ли е? Универсалният ми тор е на привършване, трябва да взема нещо ново. Кристалони съм ползвала преди време, сегашният е някакъв полски или може би чешки и се чудя какво да купувам. От нищо не виждам Уау ефект...

Изглежда имат еднакви съставки, но при торовете е много важно в каква форма са веществата. Трябва да е лесно усвоима за растенията. Има торове, уж си имат всичко, ама ефект никакъв.
Не мога да ги сравня, защото  още преди години, като открих мастербленд, ползвам само него и не съм ползвала никакъв друг тор. Много съм доволна и затова го препоръчвам на всички. Лесно усвоим е, лесно се приготвя, става както за поливане, така и за листно подхранване, богат на микроелементи. Няма какво друго да се иска от един тор. Цената му е много добра, не е скъп. Имат и специализирани торове, но аз предпочитам нормалния - 20/20/20 , защото от него растенията се развиват балансирано - на цветове, листна маса и корени.  Всякакви неща съм торила с него, до сега не съм имала проблем с някое цвете да не му понася.  При мен е давал "УАУ" ефект, но си иска време и редовно торене. Simple Smile Поддържала съм цветя с него в много по-малки саксии от необходимото.
По едно време бяха изчезнали малките цветарски разфасовки, но вече ги има и се намират. Сега няколко фирми го разфасоват на малки опаковки, ако срещнете различни.
https://semenata.shop/%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D1%8 … D0%B0%D1%82%D0%B8 - ето онлайн продажба, някой питаше.

https://totex.net/produkt/kristalon-zelen/

-------------------

dariVale, Wonder woman, вероятно преполивате.  Правилото е цветята да се поливат, когато се засушат.  Не ги давете, така загниват корените. Разрохкайте почвата отгоре да засъхне по-бързо. Поставете на домакинска гъба, изцеждайте и подлагайте, докато спре да поема вода, после може на хартия - тоалетна, кухненска, салфетки, да се отцедят по-бързо.
Ако в почвата има повече торф, той задържа влагата и трябва по-рядко да се полива.
Дани, с какво ториш калибрахоето? Ако азота е недостатъчен, или в трудно разтворима форма, пак може да пожълтее отгоре.
Но най-вероятно и ти ги преполиваш. Това, закаченото, също е започнало да жълтее. Вземай мерки.
С тези торове подхранвам
имам и зелен кристалон-сега ще го проверя с какъв състав е.Благодаря ти много за насоките,спирам да ги поливам докато не поизсъхне пръстта и после ще съм по внимателна.

Общи условия

Активация на акаунт