Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дъщеря ми не иска да учи, как да постъпя?

  • 14 503
  • 378
  •   1
Отговори
# 375
  • София
  • Мнения: 29 495
Напълно нормално за дете на 10. Те още градят навици. И аз тази седмица се разправям за писането на домашните с моя син на 10, че покрай това ДО, съвсем са се отпуснали.

# 376
  • Мнения: 5 037
Много е натоварващо за майката да развие самостоятелност в детето. По-добре стриктен контрол, който после постепенно да разхлабвате, за да не се стига до крешене и излишни нерви. Детето ще се научи, но може и да не се, моментът е важен.

# 377
  • Мнения: 447
Децата са най-потърпевши от тази история с Ковид 19. Пролетта бяха затворени 2 месеца , нямаше и онлайн уроци тогава. Даваха им седмична папка със занимания. Едва през май месец се върнаха на училище и то през ден. Всипко това повлия негативно на децата.

Сега е в ново училище, нов клас, нови учители, нови учебни предмети. Още не са се опознали добре и хоп, втори локдаун.  Още през октомври ги юрнаха да правят класни работи по немски и математика. Дъщеря ми изкара лоши оценки. Госпожата по немски препоръча да й намеря учител. В гиманзията децата от горните класове дават уроци на малките срещу 10 евро на час. Учителката препоръча момиче, което да й дава уроци.  Момичето твърди, че дъщеря ми е доста добре с граматиката, според нея лошата оценка е дошла от това, че е плаха и не се е отпуснала в новата обстановка.
Но тя наистина не учи, иска аз да седна с нея и да учим заедно, а аз нямам нито физическата възможност, нито капацитета. Признавам си и че никак не ми се занимава да уча наново с нея Blush
Ревнува, че се занимавам с брат й, но той е първи клас, няма как да не седя с него, сричаме, пишем, смятаме... С нея също се занимавахме първите 3 години, мислех че вече е изградила навик...
Ревнува и от бебето, което наистина е залепено за мен.
Изобщо факторите са много.

Откакто е в новото училище започна всяка нощ да сънува кошмари и да се разхожда насън. Ако спи при нас е спокойна и не сънува, но не може да продължава вечно.
Казва, че децата в класа са мили, някои от учителите също. Госпожата по немски била млада и красива, но винаги намръщена и говорела троснато.

# 378
  • софия
  • Мнения: 10
Здравейте, като майка на три деца искам да споделя, че при нас  много помогна платформата „ Уча се “. Децата ми нямаха никакъв интерес към ученето, обаче с „ Уча се” ученето им стана много по-интересно и забавно.

Общи условия

Активация на акаунт