СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 588
  • 801
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Отворих на мейла като поясних, че питам за НВО и за седмокласниците и попитах също как да процедирам, ако стоенето с маска провокира алергичен пристъп у сина ми.

# 376
  • София
Младежът беше на състезание по математика днес с еднократна маска - от тези по 1-2 лв. от аптеките. Каза, че с нея му е по-кофти, защото от издишвания въздух му е неприятно на очите. А той не носи очила. Разрешели са им да ги свалят, но той си е останал с нея.
Тези платнените май са му по-удобни.

# 377
Малкият ми син е способен цял ден да не забележи, че е с маска. И той по време на извънредното положение  кара тротинетка, колело с маска. Ако влезем някъде в затворено помещение и е с маска, след това буквално забравя да я свали. Трябва да му напомним, че вече не е нужно. Но той много обича да се гласи по принцип с разни бандани.
Седмокласникът е носил маски само по време на разходките на кучето. Много рядко го пращам до един близък магазин да купи нещо, но  като цяло има доста оскъден опит с маските....Не се оплаква, ама не знам дали би могъл да решава тестове с маска...Изобщо не сме тренирали.

# 378
  • София
Настоящето ни състояние е до средата на юли...
Как юли, не е ли 14.05-14.06 извънредна епидемична обстановка?

Мария, те още като приемаха закона, казаха, че "обстсновката" ще е за два месеца и после ще решават.

# 379
Не е така, заповедите на Ананиев са до 14 юни. Носенето на маски на закрито е сред тях.

# 380
  • София
Дано аз съм в грешка, но имам ясен спомен, че казаха 2 месеца.

# 381
Не, казаха, че  световната практиката е на един месец да се прави анализ. След това продължаване на мерките или разхлабване.

# 382
Не е така, заповедите на Ананиев са до 14 юни. Носенето на маски на закрито е сред тях.
Да, заповедта е № РД-01-262/14.05.2020 г. - има я на сайта на министерството.

# 383
Дано аз съм в грешка, но имам ясен спомен, че казаха 2 месеца.
В грешка си - всичко е месец за месец. Заповед 263/14.05.2020  и заповед 262

# 384
  • София
Аз писах на Министерство на здравеопазването преди време, за да питам дали още важи това за пазаруването между 8.30 и 10.30, защото се омотах във всичките заповеди. Днес получих отговор, че към момента важи до 14.06. Сигурно и с останалите мерки е така.

# 385
Аз се побърках от дати и изменения. Сега ми пратиха поредното изменение на олимпиадите. За добро е, защото има възможност да си се явят децата класирани на няколко олимпиади.
Ето я заповедта:
http://www.math.bas.bg/infos/2020_NOI_3_izvynredna/zapoved_2020_06_02.pdf

Актуализирах и календара, но ако някой види, че нещо съм объркала, да ми пише.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1RiTTMPV6sLS-tzEStRjSPqUY … eChBe_90lyY#gid=0

# 386
  • София
Аз се побърках от дати и изменения. Сега ми пратиха поредното изменение на олимпиадите. За добро е, защото има възможност да си се явят децата класирани на няколко олимпиади.
Ето я заповедта:
http://www.math.bas.bg/infos/2020_NOI_3_izvynredna/zapoved_2020_06_02.pdf

ако не друго, тая "обстановка" показва в пълен блясък абсолютната некадърност на българския чиновник - най-вече този от мон и мз. колко заповеди, отменящи заповеди, отменящи заповеди, коригиращи заповеди могат да напишат една връз друга, вместо да помислят и прочетат малко, преди да им ударят изходящия номер?

първо пускаш идиотска заповед за по две олимпиади на ден, не стиковаш с останалите национални състезания, после се усещаш все пак и айде, поредната заповед за промяна на заповед....
а най-якото е дето не пишат изцяло нова заповед, а трябва да четеш верижката от начало докрай, защото всяка следваща заповед посочва само редчето или думичката, които коригира.

# 387
Добро утро! Пак съм с 99+ мнения за четене Simple Smile . Преди да наваксам ще ви се оплача - и ние получихме задача от учителката по физическо да снима клипче как прави поредица от упражнения, повторения на няколко серии... Въобще не съм ок сега точно да се занимава с това, още по-малко пък съм съгласна да го качва в Школо, където всички ще могат да го виждат.

# 388
Побъркаха се всички тази година. И моето има безброй задачи по рисуване, информационни технологии, ТП и др. Много е тъпо това с качването на клипчето, според мен и нямат законово право да изискват такива неща... Нали все питат може ли децата да бъдат снимани....
Как правите преговор по БЕЛ и най-вече по литература? Препитвате ли за биографии, жанрове, тълкуване на произведенията:smirk:? Не знам как да му направя някакъв синтезиран преговор. Увличам се, а физически никакво време не остава. Да не говорим, че той явно се отегчава ужасно от начина, по който го препитвам.

# 389
  • Бургас
Преди да наваксам ще ви се оплача - и ние получихме задача от учителката по физическо да снима клипче как прави поредица от упражнения, повторения на няколко серии...
Вчера получавам съобщение по Вайбър, че не е предала 5 проекта по музика и каква оценка очаквам да получи...
Прибирам се от работа и я заварвам да решава отново задачи. На ден им дават по няколко пробни теста по БЕЛ и математика. Ядосах се и й казах да ми даде аз да ги направя тези важни непредадени проекти по музика.... Значи! В шок съм какво се учи по този предмет в 7 клас! Ето част от нещата, които трябваше да подготвя:  Sweat Smile

Скрит текст:
КАКВО НАУЧИХМЕ ЗА МУЗИКАТА
1. СТР.50
ЗАДАЧА 1: Грешките в текста са:
Трябва да са подредени в този ред: експозиция; разработка; реприза
ЗАДАЧА 2. камерно инструментално произведение сонатата, а солистът свири заедно с оркестъра.
ЗАДАЧА 3.
А) – Тук схемата е за „Хомофонен многоглас“.
Б) – Тук схемата е за „Полифоничен многоглас“

Общи условия

Активация на акаунт