СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 694
  • 801
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Изобщо не мога да прозра смисъла от подобно удостоверение при общодържавно кандидатстване.
Освен това в нашия случай, училището на дъщеря ми е основно, т.е. щат не щат, всички се преместват след 7ми клас. Simple Smile

# 616
  • sofia
При положение, че им се издава диплома за завършено основно образование, не става въпрос за преместване, няма как да се запишеш без да си кандидатствал, това е една абсолютно излишна бумащина!

# 617
A с това отпусно - само си фантазирам - не ме кефи къде е прието детето, не взимам отпусно, той завалията е малолетен и подлежи на задължително обучение.. ще го отпишат ли от сегашното училище?
Ей това отпусно обърква години наред много родители, че ако искат могат да оставят децата си в СУ-то, където са били до 7 клас

# 618
Ами и СУ да е училището, пак няма смисъл, защото всички кандидатстват. Явно е останало от времето, когато не е било така. Неясен е бил смисълът и преди според мен. Не можеш тайно да останеш записан в две училища, така или иначе.
Повече има смисъл в старото училище да носиш бележка, че си се записал за проследяване да не отпадат деца от училище.

# 619
В наредбата изрично са изброени необходимите документи за записване, но това не пречи училищата да си добавят такива по тяхно усмотрение.
Имаше текст, който ясно обясняваше, че приемът по ДПП не е преместване. Гледам, че са го отменили, но пак е очевидно, какво точно е преместване от последващите текстове.
Децата много лесно се проследяват през НЕИСПУО. Няма опасност някой да остане необхванат.
Редактирам се. Сетих се, че отмененият текст, беше разширен, допълнен и преместен.
(2) Приемане на ученик е всеки случай на:
1. записване в I клас преди началото на съответната учебна година, както и всички случаи на записване за първи път в училищното образование;
2. записване преди началото на съответната учебна година в V, в VIII или в XI клас на места, определени с държавния или допълнителния държавен план-прием, или на места над утвърдения държавен план-прием - в изрично посочените в нормативен акт случаи.
(3) Всеки случай извън случаите по ал. 2 на записване на ученика в друго училище или в друга паралелка на същото училище е преместване.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 18:16 от Анонимен

# 620
Благодаря ви!

А при подаването на заявлението за второ класиране трябва ли да присъства детето? И задължително ли е родител  да отиде до училището, в което е прието по първо класиране, за да го подаде?

Извинете ме за малоумните въпроси Head Band

# 621
  • софия
На нашата РС представят презентацията на Кастреваначалник (Ред, гениална си) върху бланка на училището.

# 622
  • София
Звънче, Joy Joy Joy
Уви, не съм.
Тя и нейната институция са.
Обаче не съм я запазила онази заповед с този велик подпис.

# 623
  • София
Дикси, успешно местене Simple Smile Близо до болница Надежда ви е Красно село, Бъкстон, Борово. Там за малкия има училища - 2, 5, 36, 34 и прочие.
Иначе, на нас утре ще им дават лично служебните бележки,  а даже и родителска среща ще имаме другата седмица.  Можеха  и още малко да изчакат с нея, и щяха да си я спестят (опуленочовече)

# 624
  • София
Дикси, в тази част на София са и Лагера и Хиподрума. Имам познати с деца в 19-то и 51-во - водят се добри училища и моите приятели са доволни. Но честно казано децата са до четвърти клас, та нямам отзиви за следващата фаза на обучение.

# 625
Сравнително близо до болница "Надежда", или поне от същата страна на града, но по към центъра, са 30, 32 и 18то училище.

# 626
  • софия
Не искам много да ви опонирам, но най-близо до МБАЛ Надежда са 92ро и 28мо, които не са препоръчителни по никакъв начин Simple Smile В близост на болницата наистина няма добри училища.
Скрит текст:
Потомствена коньовичарка съм и район Красна поляна ми е до болка познат.
РС приключи. Или всички родители четат тук, защото почти нямаше въпроси, или не знам.

# 627
  • София
Да. Simple Smile
Аз затова дадох прилежащ близък (айде, приемливо далечен да го кажем) район с добри училища.
Между другото не знаех, че МБАЛ Надежда е там, където е.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 19:31 от Red

# 628
А при подаването на заявлението за второ класиране трябва ли да присъства детето? И задължително ли е родител  да отиде до училището, в което е прието по първо класиране, за да го подаде?
head_band:
Родител следва да отиде, защото децата са в гранична възраст между малолетие и непълнолетие /над 14 години, когато извършват правновалидни изявления с потвърждение от родител/. По тази логика детето също следва да присъства. Нямам спомен от миналогодишното обсъждане. Сигурна съм, че я записах без нея, без нея изтеглих и докученти от НГДЕК, където беше и класирана, и записана. И в двата случая тя беше в колата - ако откажат да зачетат само волята на родителя, да изтипосам изсмуканото от отегчение и дезинтересирано за това къде ще учи дете /говоря за нашия случай - накрая искаше само да свършва, без никакви амбиции или претенции/. Навярно следва да се попита по телефона конкретното училище какви са неговите изисквания.

# 629
  • софия
Абе, Дикси да търси училище да приемат детето. Ясно е, че мястото на болницата не е определящо.
Много се надявах аз на Божков, имаше планове да строи на мястото на 6-ти септември, щеше да се промени района, ама глей кво го направиха.

Общи условия

Активация на акаунт