СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 22

• 27 697
  • 801
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Хич не ме е страх от заразяване. То и да беше, с този развързан зрелостник нищо не зависи от мен. А и аз съм от хората, които не смятат, че вирусът е някаква страшна заплаха, особено сега. Спазвам си мерките и чакам да приключи. За 03.06 РЗИ София беше обявил 1 случай. Ми несериозно е на фона на 1,5 милиона жители.
Днес ще ходим за бележката, ще се види с 1, 2 съученички.

# 706
Здравейте!
В нашето училище децата бяха извикани на инструктаж.Директорката  казала , че им е осигурила шлемове.Щели да влязат с маски, а след това да сложат шлем.
Викат ги в 7:30-7:45 най -късно, после щели да заключат училището .
Другата седмица ще ходят да им дават бележките.
Амииии какво да кажа Simple Smile, глупости от директори бол. И винаги е имало щуротии или грешно инфо. Но и родителите са виновни, че мълчат и търпят. Щом сте ок от 7.30 децата да са заключени с шлем и маска.

# 707
И нашата Родителска среща мина вчера! В понеделник ги викат да им дадат служебните бележки, на всеки срещу подпис! Да са на 15.06. най-късно в 8.30 в училище, по 10 деца ще са в стая (предвид на това, че от 15.06. отпадат маските, класната каза, че няма да са задължителни, а само което дете иска да си носи маска). Също каза за някакво малко пликче за телефона (прозрачно) и телефона задължително да бъде изключен! Може да си носят малко шише с вода! Тя им събра ученическите карти, та на всяко дете ще бъде поставена на съответното място! Обясни накратко за самия изпит, но каза, че квесторите преди изпита, пак ще им обяснят, кое, как да направят!
Тестове или изпити ще имат до 19 юни и след това ще ги оформят!
На 2 юли връщане на учебниците и раздаване на свидетелствата и албумите, общо взето това беше Smiley

# 708
А ако някой от семейството вдигне температура, какво ще предприемете?

# 709
Хич не ме е страх от заразяване. То и да беше, с този развързан зрелостник нищо не зависи от мен. А и аз съм от хората, които не смятат, че вирусът е някаква страшна заплаха, особено сега. Спазвам си мерките и чакам да приключи. За 03.06 РЗИ София беше обявил 1 случай. Ми несериозно е на фона на 1,5 милиона жители.
И аз съм така. Просто написах на изплашените да не се филмират.

# 710
  • София
Сега по радио NJoy чух, че има 34 новозаразени и няма смъртни случаи за последното денонощие. Не знам колко е достоверно.

# 711
Здравейте!
В нашето училище децата бяха извикани на инструктаж.Директорката  казала , че им е осигурила шлемове.Щели да влязат с маски, а след това да сложат шлем.
Викат ги в 7:30-7:45 най -късно, после щели да заключат училището .
Другата седмица ще ходят да им дават бележките.
Амииии какво да кажа Simple Smile, глупости от директори бол. И винаги е имало щуротии или грешно инфо. Но и родителите са виновни, че мълчат и търпят. Щом сте ок от 7.30 децата да са заключени с шлем и маска.

Не ,не съм съгласна и смятам аз да отида за бележката или да и се обадя.Чух се само с няколко родителя, не са съгласни и те .

# 712
Сега по радио NJoy чух, че има 34 новозаразени и няма смъртни случаи за последното денонощие. Не знам колко е достоверно.
Същата информация е налична и в информационния портал. Трябва да е достоверна.

# 713
  • Някъде в Европа...
А ако някой от семейството вдигне температура, какво ще предприемете?
Ще се лекува този с температурата..На детето евентуално изопринозин...В деня на НВО сутринта вкъщи задължително ще дам нурофен

# 714
  • София
При нас вече няма никаква карантина. Във вътрешният двор на блока се събират всяка вечер тайфа деца и играят до късно. Онзи ден играли на криеница и Николета се ударила в стената в бързината си да заплюе едно дете, като преди това двете деца се сблъскали. Леко и пръстите на ръцете си ударила в стената. Помолих я да внимава поне нищо да не си счупи през оставащите 10 дни Simple Smile Сестра и също излиза, но по-рядко и като я видя, че е на телефона и навън, учтиво я моля да се прибере и да реши една тема, вместо да си цъка на телефона. Осъзнавам, че колкото са научили това ще е , опитвам се да пробутам по един тест по БЕЛ или МАТ на няколко дни, но не ми се получава особено. Исках поне  НВО та от последните десет години по мат да минат, но не съм сигурна дали ще се получи.

# 715
  • у дома...
Вчера имаха консултация по математика в училище. Преди това децата през класната получиха НВО 2015 и 2016, за да ги решат сами и на консултациите да задават въпроси за задачите, които са им трудни или неясни. В понеделник пак ще имат.
По  БЕЛ си уговарят и извънредни часове - там разглеждат предварително решени тестове и си четат преразказите.
Наборката, поне на външен вид , изглежда спокойна и уверена. Аз ще се пръсна.

# 716
Аir, не се ли страхуваш, че  на детето ще му се доспи от Нурофен? На мен много ми се доспива...
Аз му давам вечер за половин час  само задачи от втори модул. Забелязвам, че има нужда от помощ за геометрията,  с текстовите уж е ок, ама не се знае баш на НВО да не се издъни.

# 717
При нас ще бъдат по 10 деца в стая. В служебната бележка е посочена стаята за всеки от изпитите. На всеки чин ще е залепено името на детето, ЕГН-то и номера от бележката. Ще са с маски на влизане и без по време на матурата.

# 718
  • Някъде в Европа...
Amanda.D. , хм..дпбър въпрос ми зададе и ме хвърли в размисъл. Не знам как да ти отговоря, честно..Над това не съм мислила, пък и досега не съм си поставяла за цел да следя дали му се доспива 😣

# 719
  • sofia
Майките от бг-мама бяха едни от първите, които доловиха хаоса😉
https://m.24chasa.bg/novini/article/8665909

На пресконференция се изяснява има ли 12 починали или няма и колко всъщност са заразени.
  Дали някога в българската действителност някой ще си свърши качествено работата...

Общи условия

Активация на акаунт