Доходите на жената преди раждането

• 19 496
  • 692
  •   1
Отговори
# 90
Жребче, за да имаш дете, трябва много да дадеш от себе си. Парите пак ти казвам са най-малкия проблем. Като/ако не го искаш това, не е нужно да се напъваш. Помни, че децата са неблагодарни и няма да ти кажат: Благодаря ти, че пренебрегна себе си, за да ме има мен. Живей си живота, харчи си парите за себе си и не търси жена. Никой няма да те съди.

# 91
  • München, Deutschland
Които освен в разходи за детегледачка, градина и т.н., могат да се измерят и в пропусната възможност за майката. Например, заплата, която не се взема, нова позиция, за която не се кандидатства и т.н.
Казва му се пропуснати ползи. И са факт, независимо дали на вас ви е красиво и морално приемливо да слагате цена на труда за детето/дома.
Може мъжът да се грижи за детето, може да се ползват баби, детегледачки или друга помощ, както се случва в други страни в света. Това отново е въпрос на избор и планиране. Разбира се, може и жената да си остане вкъщи 2г. Тогава също предварително е известно какво губи и какво печели - позиции, заплата, време с детето. Това са лични решения на двойката, които могат да се вземат също предварително, по начин, който устройва и двамата.

Ако жената се чувства ощетена да си гледа 2г детето, било то финансово, психически или друго, то да намери решение, при което няма да е така или да прецени кое й е по-важно, вместо да говори за пропуснатите ползи. Все пак детето не следва да се ражда насила, с мисъл от страна на жената, че сега 2 години ще има "пропуснати ползи", гледайки собственото си, желано дете. Също важи, разбира се, и реципрочно, за мъжа.

# 92
  • Пловдив
Жребчето, а правиш ли си сметка, че ти си мъж и мъжете НЕ спират да работят. Докато една жена като роди, ще не ще, в България трябва да направи към 2 г пауза. След това, е много трудно да застане на 9 часа работен ден. Дори ако й се пази мястото.
В България все още почти няма гъвкавост в работното време и място, съобразена с майки с деца.
Мисля, че мнение №71 отговаря на въпроса ти по много интелигентен и подробно обяснен начин.

Аз ще допълня, че щом е всеизвестен факт как късните месеци на бременността и майчинството след нея ограничават възможността на жената да разполага с парични средства, то следва една разумна жена да помисли за този бъдещ тежък период още в годините преди решението си да забременява. Всъщност и това беше успешно обяснено в мнение №71.

# 93
  • София
Да, съгласявям се с постовете на chrissy. Личи си кой живее в чужбина.
Ама че досадна тема. На едните не могат да им се откъснат 5 лева от джоба, че сакън, ще се почувстват ощетени, ограбени, смазани от живота, другите искат да ги дундуркат като деца, втълпявайки си, че компанията им домА е толкова прекрасна, че някой трябва да си плаща за нея.

# 94
  • София
За да отговоря на въпроса ти. Аз не казвам за какво жените харчат парите си. Всеки човек е отделна личност. Затова и аз попитах вас, жените, за какво - според вас - отиват повечето пари на представителките на вашия пол. Естествено, уточних в първото мнение в темата, че няма как да се правят обобщения. Но си има някакви по-масови неща, които важат за голяма част от хората.
Само да ти кажа, че когато твоите условия са изпълнени от жената, доста мъже обръщат плочата - как тя трябвало да бъде по-женствена и мека, че той няма нищо против да плаща, ако насреща има отношение и т.н., и т.н. И в крайна сметка великият радетел за равноправие си хваща някоя с 15+ години по-млада и я обгрижва от-до и няма нищо против.
Не говоря за себе си, но съм слушала такива приказки от мъже, да не говорим за някои мачовци на стари години.
А маниите на някои мъже по колите и съответните разходи, свързани с тях? Те не дърпат ли пари?
Но ще ти отговоря - жените имат повече варианти и изкушения за харчене, като започнеш от дрехи, минеш през козметика, грижи за косата и стигнеш до обувките. А там е олеле-мале

# 95
Цитат
Аз ще допълня, че щом е всеизвестен факт как късните месеци на бременността и майчинството след нея ограничават възможността на жената да разполага с парични средства, то следва една разумна жена да помисли за този бъдещ тежък период още в годините преди решението си да забременява. Всъщност и това беше успешно обяснено в мнение №71.
То едно си знае, 1 си оре.
И ти къв ше го дириш до жена си тогава? Ваза? Ако в момент на затишие, когато тя трябва да е до бебето и не може да изкарва пари, как виждаш твоята роля? Помощ за детето, за домакинската работа, за издръжката ви? Или тя да вади от спестеното преди бебето и да ти купува и на тебИ банани? Мушмурок. Бе някои мъже не стават за бащи и по-добре да не стават, че после става страшно.

# 96
Да, съгласявям се с постовете на chrissy. Личи си кой живее в чужбина.
Ама че досадна тема. На едните не могат да им се откъснат 5 лева от джоба, че сакън, ще се почувстват ощетени, ограбени, смазани от живота, другите искат да ги дундуркат като деца, втълпявайки си, че компанията им домА е толкова прекрасна, че някой трябва да си плаща за нея.

Би следвало след като си се събрал с някой да живеете заедно И да си правите деца, компанията на този някой да е толкова прекрасна, за да си плащаш за нея.

# 97
  • София
Това ми намирисва на оня Пържолан. На него си купува пържоли. На жената и детето - те да се оправят.

# 98
  • Най-красивата страна
Не,мъжът не плаща на жената ,защото си гледа децата и върши домакинската работа.Той се грижи за семейството си по един начин,а жената допринася по друг.

В едно истинско семейство няма мои и твои пари.Парите са общи.
Децата също са общи.
Домакинството е общо.
И двамата партньори могат да разчитат един на друг .
При нас е така вече 20 години.При родителите ми ,при свекърите ми също е било така.
 В периода на бременност,раждане и отглеждане на дете до 3г .жената е най-уязвима.При някои жени се отключват и здравословни проблеми.Да не забравяме и следродилната депресия.Ако  точно тогава жената не може да разчита на финансова и морална подкрепа от мъжа си,то за мен това означава,че много е сбъркала в избора си на партньор.

Казвам отглеждане на дете от0-3 години,защото през първата година бебето има нужда най-вече от майка си,после някои деца тръгват на ясли.Но всички знаем какво става-боледуват много и някой трябва да ги гледа.

И представете си в такъв момент Мунчо започва да прави тънки сметки и ви пита защо не сте спестили предварително,за да си ги гледате тези деца......

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 14:38 от -veni-

# 99

Жената пак си получава доходи само , че са по-ниски . Мъжът в семейството само сперматозоид ли го играе ? Ако е така по-добре без него .

Извод от темата : Скъпи момичета още с първата менструация започвайте да пестите пари , за да си гледате някой ден детето ( ако пък са 2-3 не ми семисли )

# 100
И не стига дето пита, ами и чака жената да е финансово отговорна и да ползва спестяванията за детето и тяхното "семейство". А той да краси масата, парка, фитнес залата и дивана с голямата си главЪ, очаквайки да получи цялото уважение на света затова, че се е събрал с нея и ѝ е направил дете.

# 101
Жребче, средната възраст на жените, които раждат, не е 50 г., за да се чудиш, къде по ягодите са спестените им пари. Докато се изучи и наживее и яйчниковия резерв взел та започнал да се занулява. Ако се стигне до инвитро процедури, кой ще плаща тогава? Всичките хормони и изследвания кой ще ги  понесе?
Жената след като не може да работи, поради отглеждане на общо дете, приноса в семейството й, не е ли този, че тя е на пълен работен ден по отглеждането на детето, следователно бащата трябва да осигури прехраната на семейството или греша?
chrisyy, да разходите по летни лагери в чужбина, частно училище, образование в университет, трябва да се поемат от бащата.
И да няма нищо лошо в това бащата да се лиши от нещо и да осигури издръжка на детето, майката също се лишава от много неща. Изключвам помощ от баби и детегледачки. Говоря за отглеждане на детето от двама родители, без външна помощ. В този случай майката има доста грижи и задължения по детето.
Факторът време никой не го отчита. А времето е много ограничен ресурс! Едва ли е много приятно да си дете на възрастна майка.

# 102
  • София
На си ти парите, дай си ми яйцеклетките.

# 103
  • Пловдив
Скрит текст:
Цитат
То едно си знае, 1 си оре.
И ти къв ше го дириш до жена си тогава? Ваза? Ако в момент на затишие, когато тя трябва да е до бебето и не може да изкарва пари, как виждаш твоята роля? Помощ за детето, за домакинската работа, за издръжката ви? Или тя да вади от спестеното преди бебето и да ти купува и на тебИ банани? Мушмурок. Бе някои мъже не стават за бащи и по-добре да не стават, че после става страшно.
Нали се сещаш, че по отношението в самото общуване (дори и по форуми) си личи кой каква душа носи? Simple Smile Ако можеш да превъзмогнеш себе си и да се видиш отстрани (както и някои други съфорумки), щеше да установиш, че е далеч от уважителен. Въпреки умишлено грубия тон насреща, срещан в редица мнения, аз се държа спокойно и отговарям по темата дружелюбно. Smiley Мисля, че така правят духовно порасналите хора.
 Представяш ли си какво щеше да настане, ако аз се изразявах с вашите изразни средства към вашите особи, а вие ми отвръщахте със спокоен и любезен тон? Smiley Няма такъв фантастичен филм и няма и да има.

Ще повторя това, което бях писал и някъде в по-предните страници. Никога не съм очаквал от жената до себе си да плаща поравно. По време на бременност и след раждането бих бил подкрепа не само материално, но и като помагани грижи, разбиране и признателност към жената, която е рискувала здравето и фигурата си, за да е това дете и мое, както и нейно. Тук две мнения по въпроса няма.
 Не зная защо някои хора така залитат в двете крайности. Нарочно ли го правят, или не се усещат? Дават се някакви удобни някому примери или за преуспели заможни жени, които тогава нямали нужда от мъж, или за бедни родилки без закътани пари за черни дни, които не са били далновидни да подсигурят себе си в годините преди това. А къде останаха нормалните жени, насред тези крайни примери? Simple Smile

# 104
Поводът да създам тази тема е фактът, че често чета в този форум как редица жени твърдят, че изискват мъжът да има доста по-високи от средното доходи, защото когато дойдело времето да имат деца, трябвало да им се осигурят условия за отглеждане за годините напред. ...

И се зачудих - как жените в България предварително се подготвят за едно предполагаемо семейство и дете след Х години напред? Какво прави жената преди да реши, че е време да стане майка? Това е периодът, в който жената и мъжът са еднакво свободни, понеже нямат дете, съответно имат еднакви възможности да развиват обещаваща кариера или просто да са редови служители, какъвто е много по-честият случай в нашата държава.

След като има очакване към повечето мъже еднолично и предварително (дори много години преди жената да реши да става майка) да са осигурили материалните условия, какво правят жените в това време и къде потъват собствените им пари, че да се налага мъжът да поема всичко или почти всичко по-нататък? Тези жени нямат ли собствени спестявания?
 ...
 Има очаквания и изисквания мъжете да черпят по заведения и ресторанти, кина и т.н., дори и спрямо жени, които не са в сериозни отношения с тях.
 За образование да отиват парите на жените, че да нямат спестявания за след бъдещата бременност години напред във времето? Образованието струва еднакво и за мъжете, и за жените, така че и тук не виждам някаква сериозна причина за голямата разлика в спестените пари между двата пола. То, също така, предполага и еднаква заетост (като време) на студентите и студентките, която предопределя и дали някой ще реши успоредно с ученето и да работи.

...И това не е единичен случай, а има много такива от истинския живот. Остава едно неизвестно - как така се очаква от мъжа още преди започване на отношенията вече да е придобил и предложил на жената основните материални условия (и да не забравяме, че през тези години също така са черпели жени по заведения и ресторанти + подаръци от някои от тях), а голяма част от жените в България влизат във връзката без пари? Къде и за какво са изчезнали тези пари преди това?
 Какво пречи на толкова много жени да не са осигурили материалните условия, които изискват от мъжете, които също са живели при еднакви условия (но без да има жени да ги черпят по ресторанти и да ги водят на почивки)?

п.п.: Не обобщавам за нито един от двата пола - това е важно да се отбележи. Наясно съм, че има и малък дял изключения и сред мъжете, и сред жените. Но гореописаният модел на очаквания и изисквания е широкоразпространен в нашата родина ..Мисля, че всички ще спечелим от това. Simple Smile
Ще ми се отново да пиша по темата, като ползвам само това, което ти си писал в първия си пост и все го цитираш.
Питането е, сякаш жената ражда на 50 години и преди това е работила сума ти години и има вече солидни спестявания. Повярвай, че има много жени, които се женят след или по време на следването си, после работят на някаква си заплата, и мъжът също, ако са учили заедно. Тогава нито единият, нито другият имат каквито и да е спестявания - няма кога да са ги направили в самото начало на трудовия си стаж. И издържането на семейството се пада на мъжа, защото той просто ходи на работа, а жената получава мижаво майчинство, ако отговаря на условията.
Да платиш сметката в заведение - нарича се кавалерство. Ако не можеш да си го позволиш, не излизаш на заведение. Толкова е просто. Не е нещо демонично, че жената иска да ти източи кръвта, поръчвайки си салата, ако ти си я поканил. И на Запад точно така се прави: казва се първо кой кого кани! Ако нямаш кинти, не каниш, а чакаш някоя жена да те покани, такава, с кинти и търсеща жиголо. Познавам такива жени. Съжалявам, братче, има все пак социални стереотипи.

Жените не се готвят цял живот за дете. Както и мъжът не го прави. Просто животът си върви, и каквото дойде. Който има пари, харчи или спестява, в зависимост от характера и доходите си. Ако този човек е жена и иска някой мъж да я издържа, тя си намира такъв мъж - речено-сторено. А ако мъжът си брои стотинките и не черпи и кафе, а чака аз да платя сметката - честно, този мъж не обича и друг път няма да изляза с него. Тук не става дума за пиле фрикасе, което жената цели да изяде без пари, за да си спести за гримове. Става дума за душевна щедрост, за кавалерство, за любов даже, които явно не са предмет на темата и няма да ги обяснявам, защото няма да бъдат разбрани. А вече ако е социално слаб и търси кой да му плати обяда - да ходи да товари вагони и да си изкара за храна, а не да кани мацка с очакване тя да плати.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 14:50 от Uncommon

Общи условия

Активация на акаунт