Доходите на жената преди раждането

• 19 485
  • 692
  •   1
Отговори
# 525
Каква е тази нормална професия в Беге с такава заплата?

Професия мармот, който завива шоколада в станиол.

# 526
  • Пловдив
Скрит текст:
Жребиии, специално за теб си позволявам да пиша, щото знаеш, че си ми на сърце.  Не ти ли омръзна 3 години да плюеш колко са меркантили жените или за това време толкова ли не успя да замилионерстваш Simple Smile Сега по темата: жените се подготвят като семейството на жената и помага в разходите и; като тя се е осигурявала на висока заплата; като продаде нива. Явно мъжа участва според теб в неговите си разходи и в миенето на чинии. Разбрери най-сетне, че сме равни полове, а не еднакви. Очакването мъжа да е подсигурил това и онова не е за мен в лично качество, а за него самия; за неговото семейство; за неговото дете. Жената, ако е читава, ще допринася и тя. Ако мъж със заплата 1500лв търчи по плейметки, няма да му се случат нещата и ще смята, че всички жени са еднакви не защото са, а защото той излиза с 1 и същи тип, макар в много тела.
Скрит текст:
Не ти ли омръзна 3 години да плюеш колко са меркантили жените или за това време толкова ли не успя да замилионерстваш Simple Smile

Хм.

За 3-4 години един човек с подходяща нормална професия (без нужда да влага в акции, криптовалути или да се занимава с търговия) и придобити преди това умения може да натрупа милион или отгоре.

Само да оставя това тук.
Нека освежа паметта ви, тъй като забелязвам как има лековерни хора, които с охота се връзват на лъжите ви. Smiley

Относно английската дума с латински произход "mercantile" също бъркаш човека, защото дори не я използвам в речта си. На български се казва "сметкаджийство", "сметкаджийка" и "сметкаджия". Smiley

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 22:15 от Жребчe

# 527
Подробно и дребнаво жребче.

# 528
  • Paris, France
Не знам защо всички се хващате с личния живот на Жребчето.  Как ще процедира с жена си, дали някога изобщо ще се ожени, (той май вече е женен, защото беше писал за тъста си), дали ще има деца и колко си е негова работа и късмет.

Аз не мисля, че мненията ни ще променят мирогледа му. Явно сондира положението и толкоз.

Нито ще дойде да ви гледа децата и да ви пълни дупките (финансовите 😎), нито вие ще му окажете реална помощ с негово дете, ако един ден има.

# 529
  • Пловдив
Скрит текст:
За 3-4 години един човек с подходяща нормална професия (без нужда да влага в акции, криптовалути или да се занимава с търговия) и придобити преди това умения може да натрупа милион или отгоре.

Само да оставя това тук.

Проста математика - ако жребче спести 1,100,000 лева за 3,5 години (42 месеца), то жребчеТО пести по 26,190лв месечно.

Каква е тази нормална професия в Беге с такава заплата?
И ако за 3,5години си спестил над милион, защо ти е жена ти да има смешни 20 бона спестени?
Ето този потребител долу вече е дал отговор на въпроса ти:
Скрит текст:
Всичко е въпрос на възпитание и какво искаш да правиш/постигнеш.

Пари се правят не само с трупане на еднакви спестявания всеки месец. Хубавите пари се правят преди всичко с вложена мисъл по какъв начин да се изкарат + неотлъчно следването на предначертания план + правилното му изпълнение.

# 530
Жребчо, кажи ми коя е тази нормална професия, от която можеш месечно да заделяш по над 26 бона - в България. Не ме баламосвай мен с празни приказки.

# 531

Нека освежа паметта ви, тъй като забелязвам как има лековерни хора, които с охота се връзват на лъжите ви. Smiley

Няма проблем, напасвам сметката.
Тоест, за 9 месеца х 26 бона (било то спестени или като доход от инвестиция), както услужливо изчисли горен потребител, би трябвало да имаш около 234 000? Ако е така, значи си по плана към милиона, супер.
Също да обърна внимание на любопитно съвпадение. Ако беше започнал да правиш такива пари успоредно със зачеване на дете, в момента щеше да си щастлив татко с 234 бона в банката и хич нямаше да е проблем да издържаш жена си - дори да говорим само за смешните 2 години след раждането.
(Да, да, знам, че теоретично нямаш никакъв проблем с това и т.н., но самият факт, че огромна част от мненията ти са по темата за мъжете, жените, парите, отношенията и т.н., е доста красноречив, че ти е тема и в живота и нещо те гризе.)

Цитат
Хубавите пари се правят преди всичко с вложена мисъл по какъв начин да се изкарат + неотлъчно следването на предначертания план + правилното му изпълнение.
Това е вярно, но е пълнеж и пълно измъкване от съществената част на въпроса. Не пишеш съчинение в училище, няма нужда да разтягаш локуми Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 22:56 от bambinnah

# 532
Не, не. Жребчето ми падна в очите. Минава да редактира свои коментари, да добавя изречения или да премахва такива.

Уж от нормална работа без вложения се прави милион спестявания на всеки 3-4 години, сега мисли, планове, гледане на кълбо, хвърляне на боб, четене на кафе...

С мисли се изкарвали хубавите пари - ей ся пълня ваната, сипвам едно малко 200 мл уиски и започвам да мисля - на всички потребители в бг-мамма да им се напълнят банковите сметки.

После знаете как да ми благодарите - 20% в пейпала ми. Мерсаж.

# 533
Дай си мейла, де.

# 534
Аз тези, които познавам и знам, че пестят от съвсем млади, всъщност нямат скорошни изгледи да имат семейство и деца, а единият е минал 40-те. Единият ми беше колега в работата преди години. Имахме кафемашина в работата и събирахме пари помежду си за кафе и захар. Е, тоя колега никога не даваше, защото си пиел кафе само в тях, ама го бяхме хванали веднъж как си пресипва от нашето кафе и захар в негови си бурканчета. Бяхме доста хора и често някой имаше рожден ден и носеше почерпка. Той не само, че никога не се оказа рожденик, но и обираше каквото е останало от почерпката, понеже не всички колеги можеха да минат по едно и също време и се оставя ха нещата в стаята за почивка. По разни празници, за Нова година, осми март и пр., като имаше фирмени събирания, накрая обираше от чиниите останали кюфтета, кебапчета, руска салата, ядки и пр. Та този беше спестил за 5-6 години от заплата средно 400 лева, около 300 лева месечно. Живееше с родителите си. Купи си апартамент, който все още дава под наем и май още живее с родителите си и спестява. Не мисля, че е нещастен, повече си му харесва да си спестява, отколкото да харчи пари да се среща с жени да има деца и пр. Жребчо също не мисля, че е нещастен от липсата на жени, предпочита си да си се поглезва, да живее в детската стая, да разполага с времето си и т.н. Единствено липсата на истински секс може би го мъчи, защото чак и в обявите си за запознанство подчертава сексуалния си глад.

Та смятам, че за един млад необвързан човек е много по-важно да зарадва и да се погрижи за своето сегашно "Аз", отколкото за имагинерните си деца от имагинерния си спътник в живота. За много млади мъже добрите доходи значат чисто и просто повече и по-хубави жени и няма да сменят това удоволствие, за да живеят с мама и да спестяват, за да  осигурят финансово дете, което все още нямат. За жените е същото. Не са много тия, които ще предпочетат да не си купят някоя хубава дрешка, да отидат на фризьор, да си купят професионални продукти и пр., да изглеждат добре, да отидат на някое готини място, за да пестят за някакво си въображаемо дете от въображаем мъж. А и социализацията, намирането на партньори, което все пак е необходимо, за да намериш с кого да имаш дете, изискват известен финансов ресурс, както за жените, така и за мъжете - да се направиш възможно най-привлекателен, да практикуваш някакво хоби или занимание, включително курсове и образование, където да срещаш себеподобни, след това по-интимни срещи на публични места като заведения, защото не всеки ще е съгласен да отиде на първа среща в чужд апартамент... От тези работи не трябва да се пести, поне младите хора, които все още нямат връзки, а при масовите доходи точно от там гледат да спестят много хора. Ама ако може само на срещи с гарантиран финал да ходят, какво ще плащат кафетата на някакви, които не са заслужили. По безплатните сайтчета или безплатните им опции ще хвърлят въдици, защото нямат никакво интересно занимание, което изисква разходи, но пък би им дали възможност за десетократно повече внимание... Освен това придобиването на опит със срещуположния пол, не се ли случи навреме, после е много по-трудно, и тази неопитност дава трайно отражение върху човека. Винаги им личи на такива хора, както и на живелите до зряла възраст с родителите си.

А на 40 ти гледат доходите и професионалното развитие, това и за двата пола се отнася, защото каквото си направил до тази възраст, това ще е. Не че жените имат някакви очаквания 40-годилен младеж да спестява заради тях 20 години, преди да се запознаят. Имат някакви очаквания да е започнал да се грижи за своето бъдеще, щом е на тази възраст. Наскоро един, с който съм имала само служебни отношения, ми прати снимка на дебелото си космато шкембе, където нейде на хоризонта стърчеше миниатюрни членче с цвят на мушкато, и му пиша да отслабне поне, ако ще праща такива снимки, ама завалийката чакал някоя да се съгласи да прави секс с него, че да влезели и двамата с въпросната късметлийка в топ форма. А обратното е по-лесно по принцип според мен.

# 535
  • Пловдив
Скрит текст:
Не, не. Жребчето ми падна в очите. Минава да редактира свои коментари, да добавя изречения или да премахва такива.

Уж от нормална работа без вложения се прави милион спестявания на всеки 3-4 години, сега мисли, планове, гледане на кълбо, хвърляне на боб, четене на кафе...

С мисли се изкарвали хубавите пари - ей ся пълня ваната, сипвам едно малко 200 мл уиски и започвам да мисля - на всички потребители в бг-мамма да им се напълнят банковите сметки.

После знаете как да ми благодарите - 20% в пейпала ми. Мерсаж.
Добавил съм "Пари се правят не само с трупане на еднакви спестявания всеки месец. Хубавите пари се правят преди всичко с вложена мисъл по какъв начин да се изкарат + неотлъчно следването на предначертания план + правилното му изпълнение." Smiley Няма нужда да го обръщаш на драма, само защото не съм задоволил любопитството ти.

И ти го обясних повече от ясно. С една нормална професия се постигат неща, но не като заделяш от заплатка всеки месец, а когато вложиш мисъл и труд в осъществяването на печеливша идея. Както например един писател влага време и желание в писането на книга, но печели от нея едва след нейното издаване и търговски успех. Или, както един земеделец се грижи за посевите половин година, за да може да печели от труда си накрая. Същото правило с предвиждана печалба за в бъдеще следват и тези, които решават да внасят стоки и печелят едва след продажбата им (което, в зависимост от стоката, може да отнеме и години за възвръщаемост на първоначалните вложения).
 Това се случва, и когато някой тегли жилищен заем и закупи жилище, което обзавежда с възможно най-евтината техника и веднага пуска под наем като обзаведена квартира; и дори излиза на лека печалба още на първата година. Именно така правят повечето хора, даващи нови квартири под наем.
 Едни от най-бързо спечелилите милион са и тези, които са издали поредната книга със заглавие "Как на-бързо да спечеля милион". Smiley

# 536
  • Paris, France
кукумицинка, хиля се с глас и за двамата колеги, но този с космати корем изби рибата. Цвят на мушкато  хахахаха 🤩😄😄. Може ли да го пусна в темата за смешките? Всъщност това е за темата за страшки.

Жребче, евтина техника не означава лоша. Доста техника имаме и през годините съм сменила много уреди, особено перални. Сегашната ми миялна Беко е по-добра от предишния Бош, който беше от високите им линии и двойно пл-скъп. Пералнята ми е Whirlpool и с нищо не е по-лошо от Miele в другия апартамент, нито по-добра от старата Candy, която изобщо не се чуваше като центрофугира, а струваше по-малко пари.

# 537
  • Пловдив
Скрит текст:
кукумицинка, хиля се с глас и за двамата колеги, но този с космати корем изби рибата. Цвят на мушкато  хахахаха 🤩😄😄. Може ли да го пусна в темата за смешките? Всъщност това е за темата за страшки.

Жребче, евтина техника не означава лоша. Доста техника имаме и през годините съм сменила много уреди, особено перални. Сегашната ми миялна Беко е по-добра от предишния Бош, който беше от високите им линии и двойно пл-скъп. Пералнята ми е Whirlpool и с нищо не е по-лошо от Miele в другия апартамент, нито по-добра от старата Candy, която изобщо не се чуваше като центрофугира, а струваше по-малко пари.
Като си говорим за доходи и разходи, ето и моята гледна точка в отговор на написаното от теб: Smiley

Скрит текст:
Точно за миялните няма значение марката, защото тяхното устройство не е сложно за изпълнение. Даваш примери в двете крайности. По-голямо значение има какъв клас техника се използва. Дори моделите на "Beko" имат и крайно зле изпълнени евтини модели, и по-добри такива. Факт е обаче, че в много от предлаганите квартири в България се слагат възможно най-евтините модели от съответната евтина марка, което е най-лошото съчетание. Телевизори (с долнопробно качество на картината), малки и слаби климатици от нисък енергиен клас (изискващи повече време за работа и съответно с доста по-голям разход на електричество за наемателя), хладилници (пак същото), малки по обем и неефективни бойлери (без специално покритие против котлен камък и с по-тънка обшивка от ПУ пяна, съответно с по-малко топла вода и потребяващи повече електричество) и т.н..

Също така, примерът ти не беше за старо "Beko" и нов "Bosch", а обратното (и не споменаваш дали имаш предвид техника, купена от България, или такава, купена в Англия или Франция). Нов модел Kia привидно не работи по-зле от стар модел Mercedes на двойна цена. Возят ли е двете? Возят. Ама как возят - ето там е разликата.
 Това, че техника А работи, а техника Б също работи, не значи, че работят еднакво; нито, че имат еднакви разходи за този, който ще ги употребява. Напомням, че в случая говорим за наемателите на жилищата под наем и повишените разходи, които правят, защото наемодателят е пестил по габровски (негово право си е) с евтина и нисък клас техника за обзавеждането. Плюс по-лошата и вредно премигваща картина на телевизорите "Beko", "Neo" и себеподобните им, които освен това и често са някакъв смешно малък размер по квартирите. Но все пак има и по-прозорливи хора, които купуват жилища, стягат ги по-добре, обзавеждат ги с някакъв среден клас техника и после ги отдават за по-висок наем и ги рекламират като луксозни (без на практика да са чак луксозни). В тях телевизорът е както трябва (например "Panasonic" и "LG" са с отлично съчетание от цена и качество), климатикът е както трябва, хладилникът е както трябва.

При пералните огромно значение има дали двете им предни крачета са настроени правилно, защото дори само 1 мм разлика води до повишен шум, клатене, и понякога до постепенно разхлабване на затягащите гайки. Затова и лесно при грешна настройка на крачетата един скъпо модел може да шуми повече от евтина, но правилно нивелирана пералня. Друга разлика при пералните е обемът и теглото на прането, което може да поемат наведнъж. Също и оборотите в минута. По-тежкото тегло е причина за по-големи инерционни сили, особено при по-големи обороти. Оттам и друсането при работа е по-шумно.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 02:39 от Жребчe

# 538
  • Paris, France
Има вярно в това, което пишеш, но в България претенциозните, уседнали хора си имат собствени жилища и си ги обзавеждат по свой вкус. 85% от хората са собственици ма жилището, в което живеят.

Сравнявам миялните на Беко от висок клас с Бош от висок клас. Беко от нисък клас не струват. В съвремието е по-удачно да се купи висок клас на евтина марка отколкото нисък на висока. За миялната, ако е от тесните е сложно, защото вътре е правоъгълна, а перката е широка колкото най-тясната част. Скъпите имат по две перки, а в евтините в ъглите съдовете не са измити. Моите са от големите, така че няма значение.

При пералните не е само теглото. Сравнявам тесни перални, с горно зареждане, които са всичките за по 6-7 кила и с 1200-1300 оборота. Кандито не я знаех пере ли, центрофугира ли или е свършила. Това дори да съм до нея. Имала е изолация и някаква специална система за регулиране ми стабилност при центрофугиране. Переше супер дълго, но безшумно и дреха с петно не съм извадила от нея. Моделът е отпреди 14-15 години. В апартамента на свекърите е и още работи. Е, те не живеят там и не я ползуват. На максимални обороти не се чуваше като сме до нея, а за сегашната децата крякат да затварям вратата
 Едни и същи са оборотите и даже сегашната е с по-малко, 1200, а предишната беше 1300.  Miele вдига 1600, среден шум, но на 1600 всичко излиза смачкано, в смисъл прекалено сухо.

За колите съм пас, не разбирам от коли. Ако Кията ме завежда от А до Б както Мерцедес би ме завел, защо не?  Мерцедес не сме имали никога.

Днес пих кафе у съседка и много ми хареса. Похвали се, че е машинка от Лидл. С кафе от Натуралия. Машинката е проста, сипва и се вода и се чака, слага се смелено кафе и се натиска копче и после се спира ръчно. 50€ струва

Ние купихме автомат. Супер скъп, 19 бара, ала бала. Като Тамагучи е и все реве за нещо. Всеки път, в който искам да си направя кафе иска вода, кафе и през ден спира и бръмчи да го чистя. Един цикъл чистене е час и дотогава не може да се прави кафе. Гадта не тръгва. Вкусът на кафето не е за хвалене. Със същото кафе си правя много по-хунаво кафе в обикновена кафеварка на газовия котлон. Не съм доволна, а струваше над 2000€. Голяма излагация се оказа. Топли чашите. Ми тя и микровълновата ги топли.

Климатикът какъв е не мисля, че е от значение. В България горещите дни са малко. Имахме портативен като бяха малки децата и оттогава е в мазето.

Телевизор не гледам и ми е най-омразната вещ. Досега не съм купувала и не зная как се пуска. Мечтая си за дом без телевизор.

Като сме наемали жилище сме гледали да е в приличен квартал, близо до транспорт ако не ходим с кола по работа, да има читава баня, топла вода и парно да са на газ или централни, да може да се сложи пералня или да има пералня, да е близо до работата и това е. В кухнята 2 газови котлона са ми предостатъчни.

# 539
Куку я разбрах и съм съгласна донякъде. Тези неща да не се замисляш за утрешния ден (в който може да има не само имагинерен мъж и имагинерно дете, ами и загуба на работа или наложителна здравна грижа) ми се връзват с хора до 30. Но не и след това.
Аз от няколко години все имам проблем с пестенето и едва преди 3 месеца успях да почна да заделям 10% от заплатата. И първия месец отидоха за прахосмукачка, че ми се счупи Simple Smile Тоест съм доникъде. Ама почвам да се притеснявам за утрешния ден и не ми е много комфортна мисълта, че нямам заделени пари.
Хора, които чакат на друг, за да играят по двойки в индивидуални дисциплини, са ми странни. Какво значи да тренираме двамата или да пестим двамата, щом сами не можем да го направим? Значи , че в най-'добрия' случай ще го прави единият, а другият вечно нещо ще го възпрепятства. Мерси. А това - да ти се увеси несериозник на шията -  всъщност никак не е добър развой. Но другият вариант е и двамата да си останете несериозни.

Общи условия

Активация на акаунт