Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за консумация на алкохол по време на бременност?
Какви са препоръките за консумация на кафе по време на бременност и колко е безопасно да се пие?
Какви са препоръките за консумация на цигари по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за консумация на алкохол по време на бременност?
Препоръките за консумация на алкохол по време на бременност са ясни. Медицинската общност е съгласна, че избягването на алкохол по време на бременност е от съществено значение. Дори малки количества могат да навредят на развиващия се плод. Важно е да следвате тази препоръка за благосъстоянието на бебето.
-
Какви са препоръките за консумация на кафе по време на бременност и колко е безопасно да се пие?
Препоръчителното количество кафе по време на бременност е до 200 милиграма кофеин на ден, което е приблизително една чаша кафе. Въпреки че няма консенсус сред специалистите относно точното количество, умерената консумация обикновено се счита за безопасна. Кофеинът може да повлияе на нивата на кръвното налягане и да предизвика проблеми със сърцето. Важно е да се консултирате с вашия лекар за конкретни препоръки относно консумацията на кафе по време на бременност.
-
Какви са препоръките за консумация на цигари по време на бременност?
-
Какви са препоръките за приемане на фолиева киселина по време на бременност?
-
Какви са препоръките за приемане на витамини по време на бременност?
Оженихме се през 2015, бях на 29 тогава. Еми поне 2 години първите не се сещахме за деца, още ни се живееше и се опознавахме. Аз не съм от жените, които още на първа среща си се представят с булчинска рокля и правят планове за бебе с всеки мъж, който познават от два месеца. Освен това исках чисто емоционално и психологически и моят мъж да приеме тази мисъл и да има желание за дете, да градим отношенията си постепенно. Моите наблюдения са, че повечето мъже не им е вродено, дори и да са влюбени. До 30 годишна възраст смело мога да кажа, че аз лично и моят мъж не бяхме дорасли за дете, нямахме нужната емоционална зрялост и ясна представа за приоритети. Освен това, сме здрави хора, без вредни навици, без операции , аборти при мен или каквито се сещаш индикации за евентуален проблем, та си представях как едва ли не от първия непредпазен полов акт ще се пръкне бебе. Да, ама не. След като повече от година не се пазихме и не стана бебето, взех да се усъмнявам, че нещо не е окей. Последваха още близо 2 години лутане по доктори, спермограми, съмнения за различни диагнози, нито една не се потвърди окончателно и в крайна сметка, инвитро поради неизяснен стерилитет, след 4 неуспешни инсеминации, с положителен тест от инвитрото 2020 г., тоест 5 години след сватбата ни аз видях положителен тест за бременност. Това е при нас. Обаче ако нямахме късмет, като нищо щях да го докарам до 40, така бързо се търкалят годините след една определена възраст. Може би съжалявам, че не го натистнах още в намалото за изследвания и процедури, но миналото минало, всеки има своя път и носи своя кръст!

Моя мъж не иска, първо заради короната и второ, заради гадостите, които се изливат от тръбата във Варна. Според него хигиеничните мерки в заведенията няма да са въобще на ниво и се притеснява да ходим където и да е у нас.
А сме от Варна.. буквално е до нас.