Образователен Говорилник - пак bug - v.5

• 18 923
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Е, къде пък го чу това? Аз от МОН непрекъснато чувам 15.09., присъствено. И днес го потвърди Вълчев. Да не си слушала румънското МОН? Joy

# 676
Там е работата, че и аз чувам същите отзиви за НЕГ като Sadlady и не мога да преценя отстрани кое е истина. Липсващо ДО, учители в болничен за месец-два без редовни заместници, невръщане на контролни, липса на оценки и проверени задания цял срок и т.н. Май ще излезе, че при лайстунгите организацията и обучението са най-добре, а в другите паралелки на късмет. Не знам наистина.

Тинки, благодаря за мненията за НПМГ!

# 677
  • в страната на чудесата
Ами аз разбирам, че МОН или дават различни нишани или никаква комуникация няма със структурите под тях. Досега една г-жа от 73 каза от 16.9 ДО, друга каза от 1.10 ДО.
Та се зачудих не е ли време да се обадим - петиция, мълчалива разходка, де да знам. В крайна сметка стана ясно, че децата не са вектор на заразяване. Европа в повечето случаи отвори училищата, а анякои не ги затвориха въобще.
Освен това защо да страдат децата ни при положение, че работят барове, кръчми, молове, стадиони. Не е добре.

# 678
  • София
Надявах се министърът да каже нещо тази сутрин, но поне аз не чух нищо по въпроса. Не виждам и как може да каже предвид развитието на нещата в момента.

# 679
  • София
Няма как да кажат нещо в момента, според мен, каквото и да кажат, няма да е актуално след 3 месеца. Няма как да се знае.
Нормално е да няма информация от сега.

# 680
Не знам как очаквате отсега някой да каже за след 2-3 месеца какво ще е положението. Ще има яснота началото на септември.И не е въпросът само в децата, а и в учителите. Нашата класна например е възрастна и няколко пъти спомена, че учителите много се притесняват.

# 681
  • София
Е, те няма как да кажат нещо категорично в тази ситуация, разбира се, но поне към днешна дата намеренията са такива и официално досега не са заявявали други: https://dnes.dir.bg/obshtestvo/krasimir-valchev-nad-50-hil-detsa … adi-slabi-otsenki
Министър Вълчев се надява от 15 септември децата да учат присъствено. Според него това е най-доброто обучение, защото помага за социализацията и интеграцията на децата.

"Ще направим всичко възможно да имаме организация на работа за присъствено обучение със съответните мерки и протоколи", коментира още той.

# 682
  • В офиса
Въпросът е обективно да се оценяват рисковете. Могат ли децата да заразяват и до каква степен?
Аз съм много, ама много "за" присъствено обучение. Не се притеснявам даже за астматичното ми дете.
Ако бях учител, щях да държа МОН да ми осигури лаптоп, камера и бяла дъска за вкъщи. Не си представям как някой ще ме накара да му работя с личния си компютър и без елементарни средства да си върша работата.

# 683
  • в страната на чудесата
Ако положението е в чували ясно. Но ако е като сега?
Учителите се притесняват, но трябва да не изоставяме децата. И ние се притесняваме, но не сме спирали да работим. В доста по-висок риск.
Мисля, че сега е времето училищата да се подготвят - коридори, мерки, шлемове за персонала, ако трябва за децата. Възможност да се приема решение на родителя за отсъствие без да се тича до лекар и пр.

# 684
  • София
Фенси, ко стана днес? СкъсАх се да стискам палци Simple Smile На НВО няма да ви стискам така, както днес...

Аз съм раздвоена за мерките. Според мен маските са нещо отвратително и ако карат децата да седят с маски в училище, предпочитам да си стоим вкъщи. Иначе съм твърдо ЗА присъствено обучение, но ако ще се мре на поразия - трябва да се съобразим с ДО, наистина.

# 685
  • в страната на чудесата
Маските не са подходящи за деца и пъпчасали тиинове Wink
Но шлем?

# 686
И сутрин: “Гошоооо, къде пак ти е шлема, бе, тъпанар”.

# 687
  • София
Ами ясно е, че всички предпочитат присъствено. Ако положението е като сега, по-скоро присъствено. Но, аз имам подозрения, че като нищо могат да решат да пуснат само начален курс (все пак при тях стои въпросът и кой ще ги гледа ако са ДО), а големите -ДО. Не за друго, но все пак да се води, че имаме някакви мерки...А това ще им е най-лесно и евтино. Никакви бизнеси няма да са засегнати. Иначе, маски в училище няма как да се носят от децата. Не и правилно, което ги обезмисля. По-скоро шлемове, ако решат.

# 688
С колкото учители съм говорила всичките са на мнение, че не е добре ДО. Нито един. Вероятно съм попаднала на учители, за които нормалното обучение не дава повод за притеснение.
Вярно е, че дотогава време - бол.... Ама пак да кажа - кой ще гледа децата вкъщи, щото то е ясно кат бял ден, че ще ни карат да ходим на работа.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 21:31 от Pulitash

# 689
  • София
Лейка, ако ще са така, предпочитам ДО Joy :

Общи условия

Активация на акаунт