Образователен Говорилник - пак bug - v.5

• 19 091
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ей, някои хора от майтап не схващат.

# 151
Хубави частни гимназии НЯМА! Единственото изключение, което потвърждава правилото е ПЧМГ и АК.
Русалката като се разсъни, ако има желание, да каже кой е верния отговор тук - 0,1 или 2 😉 Нейният математически профил е всепризнат.
Аш, номинирам мисъл за 1-ва страница на следващата тема. 😂

# 152
  • София
Не мисля, Уор. Това е просто твърдение на Фенси, изказано в защита на тезата, че Дрита не е толкова велико училище от това, че са се сетили да имат и гимназия. Не че Фенси не може да произведе и оригинална мисъл. Просто в случая влезе в обяснителен режим заради хипотезите на Нико.

Оригиналната мисъл обикновено се номинира за такава, защото дори изкарана от контекст, дори извън самата дискусия, стои леко и забавно, и въпреки това е с много съдържание. Предизвиква мисъл в най-различни посоки, кара читателя да се усмихне, закача го и му напомня колко истина има, която си заслужава да те кара да се усмихваш.

А това, че ти се смееш до сълзи след фактите, мислейки си, че са оригинална мисъл, показва, че се радваш на фактите. Защо се радваш на факта, че има само две наистина топ частни гимназии, е друг въпрос, макар че може би те са две само в нашите очи. Хората, чиито деца са във Френския лицей или в ААУ, едва ли мислят като теб и едва ли ги интересува какво мислят останалите родители. Всеки намира своето място.

# 153
Хайде пак да обясня. Пъвият вариант на поста беше само с ПЧМГ. АК ги бях забравила. Та после редактирах, но ме мързеше в три през нощта да редактирам цялото изречение. Това за изборът между 1 и 2. А за нулата, т.е. няма частни гимназии.

Аш, говорим за гимназии с българска диплома. Останалите са таргет на съвсем малко клиенти.

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 16:38 от bubanka

# 154
Може и да са успешни. Ако ДО в малките класове продължава да е лежерно в учебната част, а хората искат повече и са готови да плащат за това, ще се развие частното.

Изтрили са постовете на Нико за скъпите квартали от другата тема Simple Smile Бях се засилила да отговарям.
В пост 138 адресиран до теб написах какво казах в другата тема за скъпите квартали. Може да го коментираш и тук. П.П. Изказването на Фенси трябва да се сложи на първа страница в темата за частните училища. За много хора ще е интересно и полезно да научат, че държавните гимназии са категорично по-добри от частните.

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 12:52 от Анонимен

# 155
  • София
Може и да са успешни. Ако ДО в малките класове продължава да е лежерно в учебната част, а хората искат повече и са готови да плащат за това, ще се развие частното.

Изтрили са постовете на Нико за скъпите квартали от другата тема Simple Smile Бях се засилила да отговарям.
В пост 138 адресиран до теб написах какво казах в другата тема за скъпите квартали. Може да го коментираш и тук. П.П. Изказването на Фенси трябва да се сложи на първа страница в темата за частните училища. За много хора ще е интересно и полезно да научат, че държавните гимназии са категорично по-добри от частните.
Тогава защо се чудиш, че Света София не правят своя гимназия?

# 156

Тогава защо се чудиш, че Света София не правят своя гимназия?

Няма смисъл. Той пак не е разбрал какво точно казвам. Ама нейсе. След 20 години може да имаме малко повече от две добри частни гимназии. Сега доброто разнообразие е в държавните. Сега наличните частни се пълнят само от деца неуспели да влязат в желаните държавни, АК и ПЧМГ.

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 16:38 от bubanka

# 157
Какво има за разбиране. Казала си го кратко и ясно. Държавните гимназии са по-добри от частните. Нямам нищо против това мнение. Децата от добрите основни държавни училища отиват точно в добрите държавни гимназии. Аз, жена ми, моите приятели от детството и въобще цялата ми сегашна среда сме минали точно по този път. Учили сме в топ държавни начални училища и след това в топ държавни гимназии, и всички сме много добре реализирани в живота.

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 16:39 от Анонимен

# 158
А останалите, които не са учили в ТОП училища, не са реализирани в живота... На това може да се каже само: Въх, уби ма!

# 159
  • софия
Нико, племеницата ти кой клас е?

# 160
А останалите, които не са учили в ТОП училища, не са реализирани в живота... На това може да се каже само: Въх, уби ма!
Предполагам, че детето ти не учи в кварталното училище на Овча Купел или Надежда. Най-вероятно децата на всички пишещи в този форум са записани в добри училища. Явно всички тук осъзнават, че доброто училище има вероятност да помогне за по-добрата бъдеща реализация на децата. Определено не си се замислила за това пишейки този коментар.

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 19:45 от Анонимен

# 161
Доброто училище "има вероятност".... Сам си го казал/а. Вероятности са това. Само да ти подскажа, че лицето, обвиняемо за смъртта на Милен Цветков, е възпитаник на едно от най-най- добрите училища. Реализацията в живота му няма да я коментирам.
Много снобария, много нАпън!
Ти за другите не се притеснявай. Нали твоето дете е в ТОП училище, ти и жената и родата сте завършили ТОП училища?
Само да те осветля, че за добрата реализация е много важно също доброто възпитание, здрава семейна среда и и добра среда в живота. Да не забравим здравото учене и късмет... А ти си разчитай само на ТОП училищата. Успех!

# 162
Доброто училище "има вероятност".... Сам си го казал/а. Вероятности са това. Само да ти подскажа, че лицето, обвиняемо за смъртта на Милен Цветков, е възпитаник на едно от най-най- добрите училища. Реализацията в живота му няма да я коментирам.
Много снобария, много нАпън!
Ти за другите не се притеснявай. Нали твоето дете е в ТОП училище, ти и жената и родата сте завършили ТОП училища?
Само да те осветля, че за добрата реализация е много важно също доброто възпитание, здрава семейна среда и и добра среда в живота. Да не забравим здравото учене и късмет... А ти си разчитай само на ТОП училищата. Успех!
За никой не съм се притеснил. Жалко, че демагогстваш или може би не разбираш написаното. Дано да е първото. Безмислено е да продължаваме разговора. Приятна вечер.

# 163
Оф, що ли ни трябваше?

И модерирането пак ме хвърля в потрес.

Нико, моето основно училище е далече от топ. Обикновено квартално. Такова беше времето. Пък се смятам за успяла. Разбира се според моите си критерии. Wink

Децата от топ държавни училища отиват в топ държавни гимназии с цената на поне две години топ частни уроци. Всеки избира как детето му да натрупва знания. И дали само по два предмета.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 08:53 от Fancy

# 164
  • в страната на чудесата
Не мога да разбера мода, честно

Общи условия

Активация на акаунт