Образователен Говорилник - пак bug - v.5

• 19 125
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
  • софия
Вица за касичката сещате ли се?
Не, казвай го Yum
Жена се прибира вкъщи. Детето я посреща с радостни възгласи:
- Мамо, мамо, мамо! Тати ми оправи касичката! Вече не дрънка Simple Smile

дописвам:
а онзи за етажите от къщата знаете ли го (ама не магазина с табелите)
Ох, цапна ме лигнята Laughing

Последна редакция: вт, 09 юни 2020, 18:42 от Амели

# 241
  • София
- Аз не го знам - разкажи го Simple Smile

# 242
  • Пловдив/София
Извинете, че ви прекъсвам Simple Smile но темата деца и пари ми е наболяла.. Я кажете има ли други, които на 5г тотално се вманиачават в парите? От сурвакането има няколко банкноти, постепвнно ги увеличава и вече месеци наред със стаяането сутрин парите се броят, ако има начин да се уедрят- веднага се действа (например да даде на стотинки 5 и да вземе от мвн банкнота 5). Знае всичко за лицата на банкнотите, постоянно пресмята стотинки, левове и евро, онзи ден ме удиви като ми предложи 2, 2 и 1 евро срещу 10лв- ето как се учи умножение :Д но на нас ни лази по нервите по цял ден да ае говори за пари, да се пипат, подреждат и тн. Период, период, ама половин година не стихва.. чак се научи да си опеавя леглото с точков стимул (точките се превръщат в джобни). Та като мотивация е идеално, макар и не по учебник, но все пак ще свърши ли и кога? Вкъщи почти ме говорим за пари, не знам откъде се появи манията:(

# 243
  • София
Пипи, и при нас не се говори за пари и като цяло ако стане дума винаги сме се старали да акцентираме, че не са най-важното. Обаче, от време на време изявяват подобно "сребролюбие", което и мен ме притеснява понякога. Лично аз изпитвам силно подозрение, че съвременните "детски" и компютърни игри оказват силно влияние в тази посока. Но, не мисля, че при вас е особен повод за тревога. Май всички минават през подобни периоди. То е важно и децата да имат представа от парите, плюс че помагат и за математиката Joy
Само да се допълня, че въпреки че аз все прибирам парите, които роднини им дават, това пък доведе до описаната от мен случка със събраните пари. Тогава даже баща му се смя и ме пита "И какво стана, даде ли му ги?". А аз отговорих "Не, парите развалят човека. Така, че ще се жертвам заради детето и ще ги задържа." Joy Всъщност се разбрахме с детето, ако си хареса или иска нещо, че можем да го купим с неговите пари.

# 244
Вече близо от 2 години ситната има джобни по 1 лв. Тези пари седят или в мен или в баща и и се ползват за всяко нещо, което тя иска (изключение са основната храна, дрехите и книгите). Обяснили сме и,че има право или да ги харчи всеки ден до 1 лв или и ги складираме настрани.Важно уточнение е,че парите не седят в нея. Обяснили сме, също така,че ако иска нещо по-скъпо, трябва да сметне колко дни ще се налага да спестява. Не мога да кажа,че се вманиачава, в началото броеше колко пари и събираме, сега мога да я излъжа и няма да ме хване Simple Smile Използваме ги и като наказание. В момента тече едно такова много голямо наказание,че 3 месеца няма да разполага с това едно левче на ден. Добрата новина е,че периодът съвпада с лятото, когато пък даваме аванта всеки ден по един сладолед Simple Smile
Пипи,не бих се притеснила от този период, бих се опитала, като вас, да го използвам в мой интерес. Парите са много важна част от ежедневието на всеки от нас, явно твоето дете наистина е разбрало колко са важни.

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 14:48 от Goldeva

# 245
Да го индексирате левчето, ей😀

# 246
А защо си въвела точков/ паричен стимул за оправяне на легло?  Ти получаваш ли стимули за готвене или др домакински дейности.
Моето дете има пари/ карти от РД или от Кумон ( за всяка вярна задача получават $0.25 виртуални. За $100 виртуални получават карта за $15 реални и то от определени магазини.

# 247
  • в страната на чудесата
В нашите среди се разпространява твърдение, че дълголетието при мъжа се подобрява ако всеки ден брои пари и пипа женски ц**и Simple Smile Simple Smile

Доста малоумни желания отиват в небитието ако предложа да се финансират със спестените им пари. Ако са смислени ги плащам аз.
Джобните на малкия са към 15 лв седмично, обикновено харчи 5 като се има предвид, че си носи храна от вкъщи. За свършена у дома работа не плащам. Да ви кажа и за свършена работа в офиса не плащам, но изисквам. Лятото един месец малкият работи с мен - посреща/изпраща клиенти, въвежда данни, чисти, прави кафе, и пр. Не му плащам, в крайна сметка живее с дивидента. Големият си работи сериозно с мен. Без заплата. Получава издръжка, тя не е обвързана с работата и ниска. Работят за семейния ни бизнес и в крайна сметка няма начин да им плащам и заплата Simple Smile Нуждите се покриват, сметките се плащат Simple Smile

# 248
  • Пловдив/София
Принципно и аз смятам, че задълженията са си задължения, но идеята беше да създадем навика- изобщо го нямаше и дори ние не се сещахме да изискваме. А така посвикна и вече го прави и без да пита за точки. Постепенно ще махна точките и ако натрупа провинения, няма да има джобни просто.
Голдева, а защо не стоят у нея (вкъщи)? За нас май е късно, тежко ще го приеме, ако ги отнема дори в друг шкаф, проверява си ги по 100 пъти на ден Simple Smile)

# 249
Пипи, роден е за банкер, какво има да му мислиш повече Grinning
Не мисля, че е нещо притеснително. Всяко дете има мании от време на време. При племеника бяха прахосмукачки и коли. Беше някъде 5-6годишен и знаеше всякакви модели, функции, цени на прахосмукачки, а за моята кола изкоментира що сме го взели този боклук Sweat Smile

Ох, сетих се за това клипче:

# 250
То и моето чаве е спец по колите - сравнява мощност, обеми на двигатели - това по различни модели.

# 251
  • София
В нашите среди се разпространява твърдение, че дълголетието при мъжа се подобрява ако всеки ден брои пари и пипа женски ц**и Simple Smile Simple Smile
Значи мамолозите живеят до 150г. Joy

# 252
  • София
Чудя се ние, жените, как да станем по-дълголетни?

# 253
  • в страната на чудесата
Хахаха не Санака, не професионално. Плюс това и двете условия трябва да са изпълнени Simple Smile

Подарявате ли подаръци на учителите за края на учебната година?

# 254
  • София
Да, подаряваме - събираме средства от всички родители на деца в класа и купуваме общ подарък. Като традиция е вече. Иначе единично май не сме подарявали.

Общи условия

Активация на акаунт