- Мамо, мамо, мамо! Тати ми оправи касичката! Вече не дрънка

дописвам:
а онзи за етажите от къщата знаете ли го (ама не магазина с табелите)
Ох, цапна ме лигнята

но темата деца и пари ми е наболяла.. Я кажете има ли други, които на 5г тотално се вманиачават в парите? От сурвакането има няколко банкноти, постепвнно ги увеличава и вече месеци наред със стаяането сутрин парите се броят, ако има начин да се уедрят- веднага се действа (например да даде на стотинки 5 и да вземе от мвн банкнота 5). Знае всичко за лицата на банкнотите, постоянно пресмята стотинки, левове и евро, онзи ден ме удиви като ми предложи 2, 2 и 1 евро срещу 10лв- ето как се учи умножение :Д но на нас ни лази по нервите по цял ден да ае говори за пари, да се пипат, подреждат и тн. Период, период, ама половин година не стихва.. чак се научи да си опеавя леглото с точков стимул (точките се превръщат в джобни). Та като мотивация е идеално, макар и не по учебник, но все пак ще свърши ли и кога? Вкъщи почти ме говорим за пари, не знам откъде се появи манията:( 
Всъщност се разбрахме с детето, ако си хареса или иска нещо, че можем да го купим с неговите пари.
Използваме ги и като наказание. В момента тече едно такова много голямо наказание,че 3 месеца няма да разполага с това едно левче на ден. Добрата новина е,че периодът съвпада с лятото, когато пък даваме аванта всеки ден по един сладолед 

Нуждите се покриват, сметките се плащат
) 

Препоръчани теми