Образователен Говорилник - пак bug - v.5

• 18 980
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Идеята на поста ми беше друга. Тук нали се джвака важността на НВО-то, щото живота би бил съсипан на децата и прочие.

Училища като посочените има много, АК е един (засега) и е различна гимназия от всички останали, с различен прием, различна концепсия, поради което е ценна.
Ако не съществуваше, маса качествени деца щяха да останат без качествено образование. Щото примерно нямат 100т на математика😀

# 571
  • София
Абе нали Златарски уж копират модела на АК Joy

# 572
  • София
Така ли? Интересно. Не съм знаела. Имат ли напредък? Мисля, че наближава времето по-сериозно да ги разчепкаме ЧГ Joy

# 573
Идеята на поста ми беше друга. Тук нали се джвака важността на НВО-то, щото живота би бил съсипан на децата и прочие.

Училища като посочените има много, АК е един (засега) и е различна гимназия от всички останали, с различен прием, различна концепсия, поради което е ценна.
Ако не съществуваше, маса качествени деца щяха да останат без качествено образование. Щото примерно нямат 100т на математика😀
Всяка гимназия е различна от останалите и има собствен дух. ЧГ имат свои изпити.
Предвид това, че в София има 1,5 държавни МГ, за мен ПЧМГ е по-ценна. Както казваше един познат учен:"Важно е да имаш какво да кажеш. Винаги ще намериш език, на който да го кажеш" 🙂

# 574
Анди много близо си в предположението си.

Аз не си спомням от АК някога някъде да са заявявали, че изпитът им се базира на МОН-ски учебен материал.
Принципно и аз не съм ок, че кое да е училище не обявява публично задачите от изпита и резултатите. Но изпитът на АК е доброволен, а НВО почти задължително, ако искаш смислена гимназия. И това не променя факта, че МОН реагира само ако публично е притиснато от журналисти и родители.

# 575
  • София
Мисля, че наближава времето по-сериозно да ги разчепкаме ЧГ Joy
Да. Или това, или от сега да почвам да търся частни уроци по история за младежа. Joy

# 576
  • София
Така ли? Интересно. Не съм знаела. Имат ли напредък? Мисля, че наближава времето по-сериозно да ги разчепкаме ЧГ Joy
Такива са форумните слухове, но нямам лични впечатления.

# 577
  • софия
Не съм се интересувала внимателно  от Златарски, но не съм с идеята, че се опитват да догонват колежа. Те не са ли си с IB профил? В колежа не можеш да се запишеш за такъв, той е само за чужденците. Връзка с колежа съм чувала дс се прави само около неуспешен прием в колежа, че Златарски са вариант. Изпита им е нещо като седмица (две) след колежа.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 08:01 от Амели

# 578
  • София
Винаги ми е било много странно някой като каже, че експертите от МОН и те били хора и затова се случва да има по някоя грешна задача на НВО. Ми не ми е нормално това. Хора са, ясно, но щом майките на седмокласниците могат да седнат да решат задачите и да открият грешките след изпита, да бъдат така добри и "експертите" да свършат тази работа преди изпита, за да не се стига до драми. Като се знае колко е голямо значението на този изпит за децата, да вземат да положат усилия поне да бъде направен като хората.

Извинявам се, че пак се връщам на МОН-ската тема, но още съм бясна от глупостите, който се канят да натворят и за които пак нашият набор ще са опитни зайци.

# 579
  • София
Така е, някой не си е решил задачите преди да ги даде на изпита.
Обаче случаи колкото щеш. На мен ми се случи същото в зората на демокрацията в изпита по математика в УНСС. Обаче компенсации нямаше, който минал - минал.
Това ІВ започва да ми става все по-интересно. Какво му е ценното, че е толкова важно?

# 580
  • в страната на чудесата
Вчера приятелка ми напомни, че Нво преди 15 години е било така - тестове по Бел, мат и природни науки.
Не помня, моят племенник какви изпити е имал.

# 581
  • София
Вчера приятелка ми напомни, че Нво преди 15 години е било така - тестове по Бел, мат и природни науки.
Не помня, моят племенник какви изпити е имал.
Да, Лейка, миналият път като го обсъждахме, мисля че Дидева го припомни това и даже пусна линк към някакво примерно. После са се отказали. Губи ми се причината, обаче:) Тогава не задълбах толкова, че все се надявах да ни подмине Joy

# 582
  • в страната на чудесата
Има ли вече класация на училищата след 7 клас?

Данибон само няколко показва:
http://www.danybon.com/obrazovanie/rezultati-uchilista-sofia-izpiti-7-class-2020/

Света София:
БЕЛ: 89,23 т.
МАТ: 89,90 т.  

ПЧМГ
БЕЛ: 84,62 т.
МАТ: 95,21 т.

Мария77 е споделила в темата на Смг техните резултати:

СМГ
БЕЛ - 88.46
МАТ - 94.46

С други думи ситуацията е идентична.
Смг води, СС и ПЧМГ с равен резултат. ПЧМГ с идея пред СМГ по мат., три срещу 6 паралелки, за мен сравним брой.

Кой чакахме за първа година НВО? Прогресивно и британика? Азбуки!!!

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 09:13 от Leika_moja

# 583
  • София
Още няма класация, но в София има приблизително 240-250 пълни шестици по МАТ. Не че е новина, но се говори, че в СМГ приемът ще се определя от резултатите по БЕЛ.

# 584
  • София
Аш, то това май няма да е за първи път... Просто НВО е доста неподходящ формат за прием в МГ. Дано много от децата с високи точки имат други цели и да могат математиците да си попаднат на мястото Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт