Образователен Говорилник - пак bug - v.5

• 18 971
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Всяка година си я нагласят както им дойде, гледат да закърпят нещо като тройка, че съвсем им увисват сметките за знанията на децата о най-долния цифров сегмент.
Кой какво наглася?

# 601
  • София
Тяхната си скала точки-оценка. Защото все още сме по шестобалната система и накрая в отчетите трябва да пишат колко деца са под чертата на тройката. Децата може да влизат в гимназии само с точки, но това го направиха, за да не се закриват паралелки. Иначе се получаваше така, че ако детето не успее да закърпи точки за тройка или не се яви на единия изпит, не може да участва в класирането, оттам и сума паралелки оставаха празни, а децата извън класирането отиваха в "реална" паралелка. Всичко е игра на наместване.

# 602
  • София
Flowers Cherry Blossom
Аш, както и Звънче каза, от доста време не се приравняват към оценки. Макар, че за нашите деца може и да ги върнат. Вече нищо няма да ме изненада, то можеш ли им хвана спатиите на МОН Stuck Out Tongue Winking Eye
И освен това си оптимист с тези 90 точки, минимум 95 си трябват, за да му е спокойно на човек, като гледам последните години седмокласните теми. Да не кажа 99-100 по МАТ Joy
Лейди, така е горе-долу, ама аз от прогнозната таблица на sanakа - гледам с 2х91 горе-долу трябва да си приет на второ класиране в Испанската. Така си го изведох от мин. бал 464 - дано не греша Grinning Иначе е факт, че борбата е голяма.
Скрит текст:
Не се оплаквам де - и по мое време беше така. С 6.00 по МАТ и 5.25 по БЕЛ бях последният бал на прието момиче в 1АЕГ.

Благодаря за поясненията за оценките Flowers Cherry Blossom Не зная защо останах с грешно впечатление, че ги конвертираха в някоя от темите.

# 603
Тяхната си скала точки-оценка. Защото все още сме по шестобалната система и накрая в отчетите трябва да пишат колко деца са под чертата на тройката. Децата може да влизат в гимназии само с точки, но това го направиха, за да не се закриват паралелки. Иначе се получаваше така, че ако детето не успее да закърпи точки за тройка или не се яви на единия изпит, не може да участва в класирането, оттам и сума паралелки оставаха празни, а децата извън класирането отиваха в "реална" паралелка. Всичко е игра на наместване.
Моля? Това пък как го съчини?! Отчети?! 😂
От доста време НВО е в точки, оценките от свидетелството за 7 клас също се преобразуват в точки, балът за кандидатстване е в точки, резултатите от нво се вписват в свидетелствата в точки. Никой не ги преобразува!
Има скала за преобразуване на оценките в точки, а не за обратното.

# 604
  • софия
Не се вторачвайте в 2 над 91 точки. Възможно е едната оценка да е по-висока, другата по-ниска. Важен е крайният сбор 😉 Освен ако първо желание не са СМГ/НЕГ.

# 605
  • София
Не се вторачвайте в 2 над 91 точки. Възможно е едната оценка да е по-висока, другата по-ниска. Важен е крайният сбор 😉
Да, да - определено - просто 2 над 91 т. е средно аритметично, за по-лесно смятане Blush.

# 606
  • В офиса
Дъждец, за НПМГ, имам колежка, чието дете учи там. Тя не харесва Ушагелов. Според нея управлението е трагедия. На мен пък ми се струва съвсем адекватен и готин. Иначе детето й в НПМГ научава доста, освен това се явява и на олимпиади по непрофилиращ предмет. Т.е. и другата подготовка излиза да е на ниво.
Имам и друг отзив от родител на 4-окаджия. Общо взето беше - тези, които искат да учат, могат, тези, които не искат - не ги гонят и натискат. Което също ми се вижда fair enough. Макар че знам ли от кои ще бъде моето.
И трети отзив от колега, който живее срещу двора на НПМГ. Хич недобър.

# 607
  • София
@Тинки, относно:

"Общо взето беше - тези, които искат да учат, могат, тези, които не искат - не ги гонят и натискат."

Аз имам същия отзив за 1АЕГ. А как е в СМГ - от прекия ти опит?

# 608
  • София
Ааа, да бе, на мен за да ми е спокойно трябва да стигат за навсякъде Joy Иначе ще трябва да гриза нокти, да се пропия пресмятайки балове и да питам в седмокласната Санака "Ама толкова точки ще ни стигнат ли за училище Х?" Joy

# 609
  • София
Уоруик, демострираш едно много неприятно отношение, когато нещо не ти е на сгодата.
Официално се кандидатства с точки, обясних защо, историята си има предистория, но все още сме по шестобалната система и всичко трябва да се преобразува накра, за да влезе в отчети. Как си представяш, за ДЗИ се конвертира в оценки, за четвъртокласниците също се конвертира в оценки, за десетокласниците пак ще се конвертира, а само за седмокласниците ще висят едни точки, от които няма да се знае кой е минал чертата за тройка и кой е тотално изпаднал? Дори когато правят контролни учителките конвертират точките в оценки и накрая в дневника пишат оценка. Единство на мерните единици, чувала ли си го, когато си учила статистика?

То и за НЕГ от години приказват неприятни неща за управлението, но както виждате децата си влизат с високи балове, учат си и си излизат с високи дипломи. На мен като родител ми е все тая дали на някого не му харесва СМГ, НПМГ или АЕГ, щом средата е добра, има дисциплина и изкарват високи дипломи. А ако на някого нещо не му допада като родител или като ученик, винаги има механизми това да се оформи и да стигне до ръководството по официален път.

# 610
Андариел, умолявам те, пиши само неща, които са ти ясни. Точките на ДЗИ се преобразуват, седмокласните никой не ги преобразува в оценки, които да вписва някъде си. Статистиките за 7 клас са САМО в точки.
Четат майки, които се информират от темите във форума, недей ги заблуждава.

# 611
  • София
Ааа, да бе, на мен за да ми е спокойно трябва да стигат за навсякъде Joy Иначе ще трябва да гриза нокти, да се пропия пресмятайки балове и да питам в седмокласната Санака "Ама толкова точки ще ни стигнат ли за училище Х?" Joy
Значи като за тебе - само 2х100 т., за да не се тормози Санака Stuck Out Tongue Winking Eye (ама да не набутат и природните предмети Rage, че тогава и аз ще се пропия, въпреки дяволското ми неглижиране и стоене над нещата).

Ееее, стига де - 2 х 100 - ама това не е човешко, направо Grinning

В нашето училище тази година имаме дете със 100 т. + 99.5 т. Sunglasses

# 612
  • София
Майките във форума за седми клас трябва да ги интересува не дали се конвертират, а колко повече точки могат да изкарат децата им на изпитите. Това е достатъчно, защото класирането е с точки, пак обясних защо - по стратегически причини. Започва се от базата - в свидетелството балообразуващите предмети да са шестици. Нататък на изпитите колкото повече изкарат, толкова по-добре. Схемата е една и съща от десет години - трябват шестици от свидетелството, плюс високи точки от изпитите. Няма какво да му се умува конвертират ли, не конвертират ли на ниво класиране. Сега дори седмокласниците са в доста по-добра позиция, защото и с тройки в удостоверението и двойки на изпитите пак участват в класирането, а не като преди 6 години, когато ха не си се явил или не си закърпил точки за тройка по единия изпит, ха си увиснал извън класирането и отиваш в БУЗЕМА примерно.

# 613
  • софия
Няма преобразуване на точки от НВО в оценка. Никъда няма официално утвърдена скала, по която да се прави това. В свидетеството се вписват точките.
Причината за въвеждане на точките е отделен въпрос.
Andariel, прави ми впечатление, че обичаш да пишеш категорично без да имаш обективни аргументи или документи. Средно интелигентните майки във форума се интересуват от причините и от официално утвърдените правила, а "не дали се конвертират, а колко повече точки могат да изкарат децата им на изпитите. Това е достатъчно,..."  Несериозно е.
Моля да ме насочиш към официален документ, в който е регламентирано преобразуването на точките от НВО в оценка и скалата, по която се прави това. Приемам, че съм пропуснала, въпреки че имам седмокласник и се старая да съм информирана.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 18:59 от zvаnchе

# 614
Ти ще им кажеш какво да питат!
Тук беше зададен въпрос за преобразуването и ти си измисли, че всяка година някой съчинявал скали и вписвал някъде оценки. Не се излагай повече. Ако искаш де.

Общи условия

Активация на акаунт