Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 29

• 32 636
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Мда, преди време имаше мода сред енодокринолозите да изписват селен на всеки човек  с проблем с щитовидната жлеза.
Ама това до колко човек да се довери на даден лекар и до колко не, си е личен избор; а също от къде да черпи информация, какви изводи да си прави и в кои групи да членува (та било то и с 18 000 членове)...

В тези групи всички болни ли по света членуват?
На всичките 18 000 ли ги има там изледванията?
Не върви на база на една група във фейса да се правят такива изводи.
Защото познавам хора нямат и фейсбук. И едната на която селенът и беше нисък, не използва фейсбук.

А познавам жени с подобни проблеми въобще не членуват в такива групи. Но имат фейсбук.

# 301
Тити, и аз мога да кажа, че много от най-адекватните съвети относно ИР и ЩЗ ги получих тук от форума.
Елора, и ти си права, много хора нито имат фб, нито се интересуват много за здравето си- каквото каже лекарят, това е, за други и не търсят информация какво, защо, как...Със сигурност и хората с ИР са много, много повече от тези които пишем тук. Затова всеки да си изследва селена преди да пие добавки и да набляга на хранителните източници. Аз си мисля, че по-скоро няма да имам дефицит на селен- ям доста яйца, понякога бразилски орех и др. Но кой има гаранция в яйцата (а и не само) какво точно има? Купувам нормални, не обогатени със селен... Thinking

# 302
Елора, олио вземи на Абофарма. Аз имах гел на същата фирма и не се търпеше. Обикаля като моторетка из къщи...

# 303
Тити, и аз мога да кажа, че много от най-адекватните съвети относно ИР и ЩЗ ги получих тук от форума.
Елора, и ти си права, много хора нито имат фб, нито се интересуват много за здравето си- каквото каже лекарят, това е, за други и не търсят информация какво, защо, как...Със сигурност и хората с ИР са много, много повече от тези които пишем тук. Затова всеки да си изследва селена преди да пие добавки и да набляга на хранителните източници. Аз си мисля, че по-скоро няма да имам дефицит на селен- ям доста яйца, понякога бразилски орех и др. Но кой има гаранция в яйцата (а и не само) какво точно има? Купувам нормални, не обогатени със селен... Thinking

Точно тази без фейсбук си намира достатъчно добра информация.
То който търси - намира.
Тогава бях още в университета и бях в преходно състояние. Знаех за режима, но все още бях промита. Бях започнала обаче да вдигам протеините.
Тя ми даде хубави съвети.
Имаше и колежка бременна си свали килата с този режим. Тогава вече реших да си мина.
Аз също съм в някои групи за ИР и хашимото. И четох на моменти откровенни глупости. Инсулинките си хапват всичко, споделяха силно въглехидратни рецепти, хашимотките и те. Та не чета много.
А селен сигурно 3 пъти в месеца ще джурна някое хапче.

Мерси Демон. Чудих се и не си взех нищо, преди да питам.
Защото на предишната марка там пък олиото беше по-силно, ама си викам за всеки случай да питам.
Значи олио ще е. Ще взема от малката опаковка.

# 304
Скрит текст:
Елора, и ти си права, много хора нито имат фб, нито се интересуват много за здравето си- каквото каже лекарят, това е, за други и не търсят информация какво, защо, как...Със сигурност и хората с ИР са много, много повече от тези които пишем тук. Затова всеки да си изследва селена преди да пие добавки и да набляга на хранителните източници. Аз си мисля, че по-скоро няма да имам дефицит на селен- ям доста яйца, понякога бразилски орех и др. Но
кой има гаранция в яйцата (а и не само) какво точно има? Купувам нормални, не обогатени със селен... Thinking
Специално за яйцата направо не завиждам на който се опитва да пресмята точни макроси там до грамче и всички нутриенти. Не се сещам за начин да се знае от кое точно колко има в едно яйце, всичко варира тооолкова много в зависимост от храната на кокошките.

За магнезий напоследък https://sanita.bg/drugi-3439/nay-prodavani-kategorii/магнезий/ma … caps-x-30-fortex/ вземам, че ми излиза най-изгодно като цена от това което има около мен. Морски магнезий мисля че се води магнезиевият хлорид, под същата форма е в тези соли Нигари, които Невена спомена. Продължавам да си се оглеждам и за друг вариант, но за сега съм на този. Витамините от Б групата нищо не съм изследвала, та не заради тях съм се спряла на тази добавка, по-скоро ги игнорирам в нея, с презумпцията че те са водноразтворими и дори да са ми излишни няма да ги натрупам. Не разчитам на тях де, те май не са и в най-приличните форми за усвояване, ако правилно си спомням.

# 305
Нигари- откъде се купува? Thinking
Да, който търси достатъчно добре информация- намира. Но е нужна и известна критичност, че да не се доверява човек сляпо на първото прочетено.

# 306
От една аптека го намери в квартала.
Май не го има във всички. Но провери.

# 307
А как е като цена/количество и в какво съотношение се използва?

# 308
  • Paris, France
Аз съм виждала изследвания с нисък селен. И с много висок, над норма без да са пили добавки също съм виждала.

# 309
А как е като цена/количество и в какво съотношение се използва?

9 и нещо му е цената.
Вътре имало мерителна лъжица. Още не съм го отворила. За възрастни е 2 мерителни лъжици.
Така пише на опаковката.
Във 100 мл вода се разтваря. Мисля и повечко да е. По-късно ще е.

# 310
Цитат
Съдържание на магнезий в дневната доза:
Възрастни – 2 g. Нигари – 230 mg. елементарен магнезий
Деца – 1 g. Нигари – 115 mg. елементарен магнезий
Осигурява 60% от препоръчителната дневна доза
Хранителна информация за 100 г/20 г:
Магнезий 11500 мг/ 2300 мг
Калий 750 мг/ 150 мг
Това от какъвто резултат ми изкара Гугъл на прима виста. Излязоха доста, явно не е труден за намиране продукт. Ако се взема по 2 грама, значи са 50 дози, с 230мг магнезий от всяка.
От тях колко точно се усвояват не знам ама уж се води форма с добра усвояемост или поне така си го хвалят, все не остава кога да се заровя повече да почета за различните съединения.
Интересно ми е какво ще е на вкус, май се очаква да е горчиво някакво.

# 311
Как ще пиете английска сол, бе?
Говорехме за мазане/баня на ръце/крака.
Някои пият като слагат 1-2 кристалчета в бутилка вода.
Това, че горчи не е най-страшното, ако пиете лъжица/пакетче. От тоалетната няма да излезете.

# 312
Таня, каква английска сол те гони. Не пишем за нея въобще.

natka, да, 50 дози си пише и на пакетчето. Ама 1 лъжичка разтворих, горчи малко. Ако бяха две, щеше да е по-зле.

Хубави отзиви четох. И Невена го препоръча.
Имам от цитрата на прах още, но не мога да го открия Grinning

# 313
Ставаше въпрос за мазане

таня6, магнезиево олио си правя сама със сол Нигари  от Натуралия.  Равни части сол и вода в буркан. Мажа си краката, хем да трепе гъби, хем да попива.

Не, че не може да се пие, но имайте предвид за тоалетната.

# 314
Английската сол е магнезиев сулфат, не хлорид, нямат нищо общо. Такова нещо и аз не съм толкоз смела да го изпия Grinning
То всъщност и магнезиевият цитрат на доста хора им действа поразхлабващо.

Общи условия

Активация на акаунт