Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 20

• 33 155
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
  • София
А, и ние имахме една такава майка. Тя плащаше наема на синчето и все му "оправяше "нещата. Той към 27-28 годишен. Накрая дойде и почисти, добра жена, загрижена. Нямах нищо против, дори беше добре да отговаря и плаща тя, а не синчето. Само веднъж ни звъня, майката, разтревожена. Някаква мома живяла със Сина й, пък се скарали и тя не му върнала връзката ключове, втора връзка бяхме им дали. Отказала. Те я заплашили с хазяите. С нас. И помоли, ако можем да й звъннем, да си вземем от нея ключовете, защото инак тя отказва. Даже ако пак откажела да я заплашим с полиция. В качеството си на хазяи. Мъжа ми, лудия, подивя, отиде до Люлин чак, да се срещне, и да си прибере ключа. Още същия ден. Stuck Out Tongue Winking Eye момичето се извинило нещо, казала че това са лъжи и щяла на наемателя да ги даде, но той в Люлин не искал да ходи никога. Joy абе аз не бих отишла, ама мъжа ми побесня, че не искал някаква непозната да му държи ключовете. Ей такива циркове с на мама синчето Grinning

# 286
Мъжът ми се яви в собствеността по повод прекарването на интернет към друг доставчик и пробиването на 2 дупки по не знам какъв повод.
Та, заварил майката, яхнала метлата буквално и преносно. Жената била много възмутена и мъжът ми категорично отказва да ходи повече там Grinning
Още по трагикомочното е, че младежът е хубавец и няколко "сингъл" - дами от входа много одобриха избора ми на техен бъдещ съкооператор. Само с майка му не знам как ще се разбират Simple Smile
П. П. : Съжалявам, че не присъствах на теста за прах върху рамките на картините и вратите, защото маман щеше да загуби Simple Smile

# 287
Оф, дано тази майка миряса, инак кой я знае какво ще му наговори.

# 288
Wooden Cuckoo Clocks, винаги съм се чудила как тези майки не се усещат, най-малкото колко са смешни, а ако сме по-сериозни, как увреждат децата си. Честно казано аз бих се притеснявала да отдам жилище на някой, който действително не е пораснал и се нуждае от помощта на мама за най-елементарни неща.

# 289
  • София
И аз не искам синчета. Но то на огледа не можеш точно да ги прецениш на момента. В конкретния случай, те (по - точно майката) бяха познати на наши роднини, затова се съгласихме с наемателя - ерген. Но освен такива разни истории, всъщност големи драми или неплатени сметки не е имало след тях. Бяха коректни в плащанията. Та не ги помня с лошо, по - скоро с разни смешки.Grinning

# 290
  • София
Капарираха го, за 470лв. Утре ще сключваме договора.
Пазариха се ужасно много (брокера), а после казаха (наемателя), че се страхували да не го изпуснат, щото бил много евтин, а добър.
Това беше първия оглед, 1 ден след пускане на обявата.
До тук мина сравнително лесно, без много нерви. Ще видим по-натам.

# 291
Наистина е на добра цена. В момента едностайни рядко се намират под 500 лв. дори и в западните райони.

# 292
  • София
Би трябвало да се отвори пазара на наеми сега, доколкото това ще се случи тази година. Но щат или не щат, студенти и други все ще наемат квартири август и септември.

# 293
  • София
Тангра, къде и какво сте дали за 470?!

# 294
  • София
Едностаен в студентски.

# 295
Едностаен по старите стандарти, т.е. гарсониера - голяма стая (хол) и отделна кухня или кухньохол и малка спалня? Питам, защото има объркване между СС и НС.

# 296
  • София
То май в студентски няма СС. Забравила съм кога започнаха да строят, но ми се върти нещо след 2000.

# 297
  • София
При брокерите и при сайтовете за наем/продажба не съм виждал старата терминология.
една стая = 1ст
2 стаи = 2ст
А кухнята е част от хола Simple Smile
Учудвам се, че трябва да се уточнява. Най-вече, защото вече сме го уточнявали при мен как е Simple Smile

# 298
Е, извинявай, ама аз не си водя записки кой какъв/какви апартаменти има и дава под наем Laughing За теб помня, че имаш няколко за под наем и толкова.
По новата терминология (инвеститорска и брокерска)
Студио - една стая, в която има кухненски бокс, тази стая е и хол, и спалня. Баня с тоалетна е отделно.
2-стаен - една спалня, кухньохол, баня и тоалетна отделно.
И така нататък.

Имаше преди доста време в имотните теми потребителка, която беше показвала точно студио за под наем в Студентски град, много приятно го беше обзавела.

# 299
браво, Танграта, дано са читави.
Аз дадох за 500 лв на 1 младичко момиче. И то се пазареше, но от мен, толкова. Сега иска да й купувам някакви неща, но отказах
Скрит текст:
барбарон примерно Wink

Общи условия

Активация на акаунт