МАРТЕНСКАТА ни дружина скоро ще е на по половин година!!!

• 9 102
  • 286
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Освен това ми каза,че каша се давала 2 пьти седмично.вие знаете ли такова нещо?

Креми, това с даването на кашата по-рядко е за да не надебеляват много децата. Виж и какво е писала Герчо по-горе. Което показва, че вашето педи просто си говори наизуст - хем ти се кара, че детето е слабо, хем да не даваш каша всеки ден  newsm78.

Напълно подкрепям казаното. Аз давам каша на Преслав всеки ден, но не забелязвам да се напомпал. Наддава съвсем добре (около 600гр. на месец). Все пак децата вече са толкова подвижни, че изразходват доста енергия. Но аз наистина давам кашата следобед.
DessyM, аз давам жълтък на Преслав повече от месец. Първо му дадох само трошичка, после малко повече и на третия път 1/4. Освен това яйцето се вари 20 минути, хем за да се убият разни гадинки, хем за да се разградят по-добре връзките на молекулите (нещо такова беше май newsm78). Само трябва да се внимава да не се задави детето. На мен една докторка ми каза да го стривам през цедка, за да се разтроши възможно най-добре.

# 271
Герчо, аз ги спрях сега бактериите, че нали сме зле със стомаха. И ни оставиха пак на безлактозно - учудващо защо при положение, че то не е п/в разстройство. Ще видим, казаха, че до седмица-2 трябва да мине.

А за събота, 02.09., аз съм абсолютно ОК също. Така или иначе организирах в офиса една мини-акция миналата седмица, че даже и фирмено дарение отпуснаха, та ще ходя да ги нося нещата. Само че аз ще съм около обяд, че ще изпращам татко ни и леля му за провинцията... Аз май не ви казах, но за капак на всичко, свъкърва ми почина преди месец, та ще ходят на помен. Ама в цялата лудница и притеснения покрай детето, за друго не съм мислила...

Та, за събота съм ОК. Веси и Герчо, явно също. ДРУГИ?

Ели, абсолютно съм съгласна с теб, че 40 лв за жилетка е кощунство, още повече, че ще я носи 2-3 месеца.

# 272
  • София
Креми, почвай с кюфтетата  Laughing Извинявай, ама малко смешничко ми стана  Mr. Green

А като заговорихме пак за ядене - някой давал ли е жълтък?
Давам жълтък от около месец  Hug, обаче дебело подчертавам, че малката е при прабаба си и там от съседния двор кокошката снася- и отбор баби взимат яйцето до 5 мин след това и го сваряват.  Hug
Герчо, аз като тъпанарка да попитам- да не давам каша, след като малката е дебеличка, така ли newsm78- не, че съм и давала досега, де, ама се чудех newsm78
И още нещо- аз съм много ЗА да помогнем на бебоците по домовете, Герчо, останах с убеждението, че нещо конкретно имаш предвид- къде е това и съм много навита да се разходим един ден да им занесем памперси, кремчета за подсичане и каквото там решим Hug или ако се сещаш за някакъв друг вид съдействие, с което можем да сме полезни- разчитай на мен.  bouquet

# 273
  • София
Здравейте,милички! Hug

Да се разпишем и ние към болничките. CryСнощи Дани вдигна температура 37,9 (в дупето я мерих-значи 37,4) и мрънкаше постоянно.Няма никакви други симптоми като хрема,кашлица и т.н. и се чудя какво може да е това?!Звънях на педито и тя ми каза да му сложа свещичка ефералган и през ноща ако има пак да му давам Панадолче през 4 часа и да и го доведа днес да го види.За съжаление и през ноща и сега сутринта детенце пак е с температура,след малко ще го водя.Мисля си дали не е от зъбите newsm78,много го мъчат,горкото.Дано не е нещо сериозно. Praynig

Борива,браво на малкия юнак,че се е преборил толкова бързо! Hug

Веси,страхотни неща има за дребчовците в този сайт,ама то си личи,че цените ще са убийствени. Shocked

Леле, аз на моя слончо му давам каша всеки ден от 3 седмици насам.Ако наистина се дебелее от нея,наш'то педи на следващата консултация направо ще ни изгони,тя и без това всеки път ми се кара,че бил много напомпан. Mr. Green

Добре дошла на мама Деси!

Разгледах всички снимки,просто са прекрасни всички бебчета!!! Heart EyesНе мога да им се нарадвам!Само на Нин ка ми казваше,че е грешна паролата и неможах да ги видя.

За срещичката,много искам,ама май няма да има кой да ме докара Sad,нашия татко ще пътува в петък и събота.

Пуснах и нова темичка! Hug

# 274
  • София
За срещичката - според мен на 02.09 е супер дата още повече, че ще има и благотворителна акция. Като гледам колко пари прахосваме по нашите деца няма да е зле да отделим по 5-10 лева и за сираците. Една приятелка се занимава с благотворителност и ми е разказвала как купуват памперси от някаква борса по 7 ст парчето, а ние тука все се кумим коя от трите най-скъпи марки да предпочетем за следващия пакет. Още повече, че на тези благотворителни кампании не става лудница, както си мислите - не са много хората, които помагат за съжаление. В домовете ако някой не занесе памперси им слагат пелени и седят мокри децата с часове! Кремове за подсичане нямат! Аз лично и със среща и без ще отида да дам пари. Това по тази тема!
Извинявай, мила, сега го прочетох внимателно Embarassed Чакам инфо за тази срещичка   bouquet  bouquet  bouquet

# 275
Здравейте и ние за съжаление няма да можеме за събота защото в петък заминаваме на море ,но за след 9-ти се абонираме за всички възможни срещи.
За въпросния магазин до колкото знам в София няма а този във Варна непременно ще го посетя защото ще сме на около 50 км. та ще мръднеме някой ден. На мен за Симона ми трябва яке и се надявам да има нещо хубаво /иначе жилетка за бебе за 40 лева не си заслужава определено/
Със захранванетоние си тъпчеме на едно място защото не ми се иска преди морето да правя експерименти с нови храни. като се върнеме ще е навършил вече 6 месеца и ще започнеме по смело.

# 276
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на Алекс на Мики3 ! baloni
Относно срещата - и ние сме на линия  Grinning

# 277
~ Галя ~  много ти благодаря много приятно ме изненада въобще не съм знаела че Алекс има имен ден /всъшност какъв ден сме  newsm78/

Тася тази седмица за срещата нали ни няма ,но за друг път може да се уговаряме да минавам да ви взимам защото сме сравнително близко и така хем няма да ангажираш мъжа ти хем и ние ще сме с компания.

# 278
  • Варна
Ха, днес било Александровден!
 baloniЧестит имен ден на Алекс на miki3 и на Александрина на neli_iv! Да са ви живи и здрави децата! baloni
Мики, като идвате до Варна, ако имате време може да се видим. Много ще се радваме. Hug

# 279
  • София
 Честит имен ден на Алекс и Александрина!

Тася тази седмица за срещата нали ни няма ,но за друг път може да се уговаряме да минавам да ви взимам защото сме сравнително близко и така хем няма да ангажираш мъжа ти хем и ние ще сме с компания.

Благодаря за предложението, Мики,ще се възползваме другия път! Hug

# 280
Ази, за тази кампания в южния парк някой беше писал в нашата тема. А моята приятелка си е съвсем друга бира - тя има детски увеселителен център и за най-големите дечица /3-5/ през някоя и друга седмица ги взема от дома и ги води в центъра да се наиграят и да ги понахрани. Иначе някакъв дом в София, които е само за бебета им помага с памперси и пюрета. Не знам номера на дома, но тя каза, че е възхитена от директорката, която правила всичко възможно живота на тези бебета да е малко по-поносим. миналата седмица е носила 1700 памперса, което си е някви кирливи 120 лв...Ама като ги няма...  Като Миленка /моята приятелка/ прави пак акция ще пиша да донесете стари дрешки, които няма да си пазите и който иска да се включи в даването на пари за пампелси и пюрета - памперсите ги купували от борса по 7 ст, а пюретата май пак от там ама не знам колко струват - при всички случаи ще е по-евтино. Аз ще накупувам и кремчета Бочко, че поне са евтини и са хубави и ще мога да взема поне 20-30.
Иначе за кашите писах хколко калории са - не са кой знае колко по-хранителни от млякото и не виждам причина да не се дават всеки ден! То си е почти едни и същи калории. Просто само на оризовата имаше инфо за калориите иначе останалите тъпанари са написали калорииге, ама тъпаците са забравили да пишат дали е за 100 гр прахообразна каша или за 100 гр готова каша та затова написах само тея калории.... Дано съм помогнала

# 281
ще се срещаме ли? Simple Smile

в мойто училище ходим в домове, това лято бяхме в Кюстендил. там има и бебещки дом, и детски. в провинцията са доста по-зле от софийските бебета. А една приятелка организира нещо такова в дом за болни деца до Казанлък. Каза , че било страшна мизерия. (може и да сте чели всъщност, Ирен Онтева е, и писаха през юли за този дом)

# 282
 Благодаря за пожеланията! Направо бях забравила. Някой ми беше казал, че на 30 август имаме имен ден, но кой да помни  Embarassed
 Черпя ви виртуално   cook и ако искате да се срещнем след 09 септември както и на Мики й е удобно.

# 283
Герчо, ти пак ме хвърли в размисъл, на педи май идеята беше, че Али като качва толкова от кърма, ще качва много и от кашите и пюретата, каза, че дечицата ставали като пандишпанчета /явно е имала предвид ящните и пухкавите като Али/, абе карай така или иначе бях решила да захраня след 6-ти с каша, все пак не сме й първите пациенти, знае какво говори.

Щях да забравя - Честито на сладките именници Hug

# 284
Azzy и всички други момичета, ето я акцията на 02 и 03 септември:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121577.0

Тя е както за бебета, за които ще се събират парички, така и за дрешки и помагала за учениците.

ОК, явно се събираме и за по-малка среща, особено ако се включат и мамите, които са си абонирани за Ю.парк. Тогава [/b]къде се срещаме (от коя страна на парка - при акцията ли - и в колко?[/b]

А НОВА ТЕМААААА?????

Последна редакция: ср, 30 авг 2006, 15:39 от boriva

Общи условия

Активация на акаунт