МАРТЕНСКАТА ни дружина скоро ще е на по половин година!!!

• 9 166
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
още нещо се сетих да питам: има ли някой, който още се храни на 3 ч? От тези, които са на режим...Преско си стои твърдо на 3 ч и не ще да увеличава паузата.... newsm78
Ние отдавна не се храним на режим, а на поискване. От поне 2-3 месеца се храни когато й скимне. През деня е имала паузи от 2 до 5 часа.
 А относно "гонитбата", до скоро получавах известия по всички теми по които съм писала и го разбрах почти веднага smile3503

# 91
здравейте момичета!!!
Дани се храни твърдо на 3 часа през деня и множество пъти на през половин час приз ноща.

Имам въпрос, как давате морков. Варен или суров.

# 92
Пускам таблицата, но трябваше първо да я принтирам и после да я сканирам, защото беше в doc формат. Доста ще трябва да се кьорите Grinning

1. http://images09.snimka.bg/001098258-big.jpg
2. http://images09.snimka.bg/001098259-big.jpg
3. http://images09.snimka.bg/001098260-big.jpg
4. http://images09.snimka.bg/001098261-big.jpg

Имам въпрос, как давате морков. Варен или суров.

На сок Маги не го искаше, но на пюре си го хапва с кеф

# 93
Привет , момичета!
Честит рожден ден на Галя , много здраве и хубави мигове   :bouquet:
Ние пък днес имаме мини рожден ден и ставаме на 5 месеца! Определено времето си тече бързо!
Вчера бяхме на консулатция и сме наддали с 600 гр и пораснали с 2 см , такаче вече сме 6,850 и 62 см.
Биха ни и ваксина и нямаше реакция.
~Галя~ , почти вече непредлагам водичка на Стела , защото тя така и не я заобича .По принцип я пречиствам през кана Брита и после я преварявам.
И Стела започна самичка да си изгражда режим на около 3 часа , като понякога прави и по-големи паузи ( ама рядко , можеби веднъж на ден).
Лека вечер на всички Hug

# 94
Ааа, черешката и ние много я обичаме Peace А какво е това пюре с ананас Thinking

Аз съм давала на Хип - Казва се "Плодов десерт". Много е вкусно  Peace

Toва което аз давам с ананаса е на ,,плазмон,, от италия ми ги пратиха и е круша ябълка ананас и череша /или нещо такова/ а за такъв десерт на хип не съм чувала ,но ще го потърся че така или иначе го въведохма ананаса.

И Алекс хапва горе долу на 3 часа ,но напоследък забелязвам ,че ги поразрежда ама сега с това хранене нощем ме притеснява струва ми се ,че не е гладен ами по навик се буди и незнам как да го отуча. Преди бях пробвала с вода ама не стана сега ще взема пак да опитам пък дано стане. На моя приятелка детето след 10 дена става на 3 години и все още яде нощем /или кисело мляко с бисквити или прясно/ тя му оставя шишето до възглавницата и той нощем сам се оправя /и още си е през нощта с памперс /  #Crazy

Последна редакция: чт, 24 авг 2006, 23:36 от miki3

# 95
На моя приятелка детето след 10 дена става на 3 години и все още яде нощем

леле...направо се шашкам. Калоян на 3 месеца ядеше по 4 пъти на ден (през 5 часа) спеше по 10 часа нощем. Но после през жегите мина на 4 часа, и нощем се буди. не съм мислила да го отказвам, ама сега се упалших....

# 96
Здравейте момичета ,
виждам , че темата за захранването продължава
 Това пюре със спанак на Ганчев наистина е ужасно , аз два пъти се опитвах да го дам на Ели и двата пъти резултата беше - рев , жестоко задавяне и след това три дни не иска да яде с лъжичка , защото си мисли , че пак ще и дам спанак.Иначе всичко друго на Ганчев и харесва , и как не , като има захар Laughing
Лили , много са малко пюретата с един зеленчук , но все пак се намират Предимно са на ХИП и ГЕРБЕР. Успех Party
Герчо , кашите " Лека нощ" с бисквити са на Хип и са за след 6 месец.Аз отдавна им се точа ,  защото казват , че засищали доста , но ще почакам още малко.
Аз тази сутрин се събудих с ужасяващата мисъл , че още не съм подала молба за ясла , а мисля да я пускам другия септември.Та не издържах и станах в 6.30 да пиша молба , въпреки , че със сигурност вече няма да има места Rolling EyesПожелайте ми успех , днес отивам да я подам.
Аз ще ви напусна за около 2 седмици.Днес  дядо и баба  (свеки) идват да ни видят и мислим в неделя двете с Ели да си отидем малко към раград , че това ще е то за тази година Joy
Мъжа ми другата седмица ще излезе в отпуск , та може и до морето да стигнем.
Хайде чао засега

# 97
Лили, ако искаш да ползваш за захранване купени пюрето има само морков на Хип, Гербер, Бебивита, Ганчев. После може да включиш картоф и морков.

И Алекс хапва горе долу на 3 часа ,но напоследък забелязвам ,че ги поразрежда ама сега с това хранене нощем ме притеснява струва ми се ,че не е гладен ами по навик се буди и незнам как да го отуча. Преди бях пробвала с вода ама не стана сега ще взема пак да опитам пък дано стане. На моя приятелка детето след 10 дена става на 3 години и все още яде нощем /или кисело мляко с бисквити или прясно/ тя му оставя шишето до възглавницата и той нощем сам се оправя /и още си е през нощта с памперс /  #Crazy

И около мен има доста такива примери. Точно порвади тази причина аз се бях настроила да махна колкото се може по-ръно хранене в 2-3 часа, но така и не ми се наложи. А това за памперсите е просто мързел от страна на родителите /най-вече майката/ да проявят малко търпение и да изтраят 1-2 седимици напикано дете, за да го приучат към гърне Naughty Най-близък пример ми е момиченце на 2.5 год, което още си ходи ПОСТОЯННО с памперс. Това за мен не е нормално Crossing Arms Според майка й трябвало детето само да се сети за гърнето. При положение, че децата първо трябва да се научат да стискат, а не да капват по 2-3 чапки през 15 мин, не виждам как ще разчиташ на самото дете да се осъзнае без да му покажеш за какво става дума. Аз мисля да започна да слагам Маги на гърне, след като започне да седи стабилно. Поне за акането за сега мога да ползвам гърнето, пък и така ще свиква с него. Една моя позната е процедирала така и тя каза, че мръсен памперс не е имало откакто процедирла по този начин. Тези теории да се чака детето само да се осъзнае ми се струват абсурдни. В крайна сметка нали това е нашата задача - да ги учим и да им помогнем да се приобщят колкото се може по-подготвени и самостоятелни  към околния свят. Това момиченце, за което ви казах, още не може да говори. Казва по някоя и друга дума, но не съм сигурна каква част от тях осъзнава. На тази възраст вече трябва да използват поне елементарни изречения, а не да комуникира още със звуци Naughty Понякога твърде голямото съобразяване с капризите на детето може да се явят в голям ощърб на детето в бъдеще. Нали ние ги гледаме, а не те нас

# 98
По повод детенцето, което комуникирало със звуци.... На една приятелка детето беше така и чак на 2 години и малко я заведаха на лекар и се оказа 100% глухота с едното ушенце и малко по-малък % с другото. Тя ми е разказвала, че мама, тата не се приемат за казани думички те някак се казвали по "инстинкт", но ако до 2 години детето не казва други неща трябва да се обърнат към специалист. От нея знам, че малката си се е обръщала като я викат, но явно го е правила по посока някакви вибрации. Та в момента детето е с имплант и тепърва се учи да говори, защото думичките ги учи "наизуст" - то просто не ги е чувало милиони пъти, както чуващите деца преди да ги повтори... Просто и кажи да отиде на консултация със специалист.
За памперсите - Веси е права... Казвам го от близък опит. На сестра ми детето в момента е на 3 и тепърва се учи да седи на гърне. С пишкането проблеми няма, защото е момче и пишка прав, но през целия си "съзнателен  Joy" живот е ходило по голяма нужда право и сега е ужасна драма. Слава богу от един месец вече и с това се справя някак ама... Мъка голяма беше... И единствения стимул му беше, че ако не се научи няма да го вземат в детска градина, а за него това е най-хубавото нещо... И аз съм решила Иван да го уча да сяда на гърне за по няколко минути откогато се научи да седи стабилно. Не държа да го ползва, просто да се научи, че голото дупе и гърнето са взаимносвързани неща.
Зоуи, разгледах ти снимките /което рядко ми се случва да си призная честно/ и сина ти е страхотен! Да не говорим, че съм на вълна ремонти още и надникнах и в албумчето с апартамента ти - впечатлена съм!
Иначе аз съм купила каши лека нощ на хип за след 5-ти месец - явно ги има в различни чешити.

# 99
tasia, дребито ми се роди на 15 март ( термин 24 март ) - 3050г, 48см. - бебе Мадлен  Heart Eyes

Все забравям да ви питам дали вашите бебета "изплюват" малка 4аст от млякото след като са се нахранили? При нас е редовно. В на4алото и давах Аптамил Анти -Рефлукс, но сега като минах на мляко-2 пак запо4на да плюе. Умирам от страх да не се задуши като я слагам да легне след ядене.

# 100
Аз за памперса имах друго в предвид .Детето е без памперс през деня от около година ,но проблема с нощтния е свързан с храненето.Детето вечеря в 8 и с вечерята испива едно голямо шише с мляко след около половин един час си ляга с още едно голямо шише и през нощта испива трето. Е след повече от половин литър течности просто няма как да устиска до сутринта.
Иначе съм съгласна ,че късното махане на памперса е единствено и само от мързела на родителите /ама като им се дават пари за памперси - нека го правят тяхна си работа/
А по повод проговарянето при момичетата може би до 2 години е нормално да започнат и ако не го правят е проблем ,но за момчетата май има други срокове. Вуйчо ми е проговорил след 3 навършени години а проблеми никакви със слуха не е имал. Познавам още 2-3 деца /пак момчета/ проговорили малко преди 3-тата.

# 101
По повод детенцето, което комуникирало със звуци.... На една приятелка детето беше така и чак на 2 години и малко я заведаха на лекар и се оказа 100% глухота с едното ушенце и малко по-малък % с другото.

При нея не е това проблема /слава Богу/. Просто на нея не й се налага да използва думи. Още откакто се е осъзнала какво иска само го посочва  и то й се носи Grinning Като иска нещо води майка си или баба си до това нещо и така.  Иначе си чува много добре. Не само се обръща, като я викаш, но и определено има признаци, че разбира какво й се говори. Просто така й е по-лесно. Тя получава всичко без още да го е казала, така че за какво да говори. Просто детето си е лигаво и се държат с нея почти, като с бебе и тя се държи спрямо това, как я възприемат възрастните. Тя сега си има братче и майка й каза, че започнала да иска да пие от биберон и та й давала #Crazy Е, на това викам аз детето да те върти на малкия си пръст. Как ли пък не ще давам на дете на 2.5 год да пие от биберон, пък да се тръжка колкот си иска Crossing Arms Сега повече от всякога трябва да се осъзнае, че е пораснала, а не да се връща назад.
Не знам, аз не говоря от опит, мамите с две деца ще кажат как е

# 102
По повод детенцето, което комуникирало със звуци.... На една приятелка детето беше така и чак на 2 години и малко я заведаха на лекар и се оказа 100% глухота с едното ушенце и малко по-малък % с другото.

При нея не е това проблема /слава Богу/. Просто на нея не й се налага да използва думи. Още откакто се е осъзнала какво иска само го посочва  и то й се носи Grinning Като иска нещо води майка си или баба си до това нещо и така.  Иначе си чува много добре. Не само се обръща, като я викаш, но и определено има признаци, че разбира какво й се говори. Просто така й е по-лесно. Тя получава всичко без още да го е казала, така че за какво да говори. Просто детето си е лигаво и се държат с нея почти, като с бебе и тя се държи спрямо това, как я възприемат възрастните. Тя сега си има братче и майка й каза, че започнала да иска да пие от биберон и та й давала #Crazy Е, на това викам аз детето да те върти на малкия си пръст. Как ли пък не ще давам на дете на 2.5 год да пие от биберон, пък да се тръжка колкот си иска Crossing Arms Сега повече от всякога трябва да се осъзнае, че е пораснала, а не да се връща назад.
Не знам, аз не говоря от опит, мамите с две деца ще кажат как е

Симона откакто се е родил Алекс повтаря ,че иска и тя да е бебе. По едно време играеше с някъкви биберони но от шише до сега май не и е хрумвало да пие. Но от както той яде пюрета ми се налага и на нея да купувам /само плодовите ги обича де  Mr. Green/ онзи ден и каша и купих ама добре че не и хареса. Абе има нещо такова че по големите гледат от бебетата и им се ще да ги копират ,но като им се обясни се оправят нещата/но като става въпрос за нещо за хапване немога да и откажа като и се ядат пюрета нека в това не мисля че има проблем/

# 103
Я имало нова темичка,а аз някьде пак блея.

Моето момче е станало някакьв пожар направо.сутрин се будим в 7.30 и започва една игра ooooh!. Лази като за световно и успяхме да паднем разбира се. Сега сьм го паркирала на пода за да мога да посвьрша това онова, и скубе ooooh!

Кьм мамите които дават каша- слагате ли в нея някаккьв плод и какьв?

# 104
[Симона откакто се е родил Алекс повтаря ,че иска и тя да е бебе. По едно време играеше с някъкви биберони но от шише до сега май не и е хрумвало да пие. Но от както той яде пюрета ми се налага и на нея да купувам /само плодовите ги обича де  Mr. Green/ онзи ден и каша и купих ама добре че не и хареса. Абе има нещо такова че по големите гледат от бебетата и им се ще да ги копират ,но като им се обясни се оправят нещата/но като става въпрос за нещо за хапване немога да и откажа като и се ядат пюрета нека в това не мисля че има проблем/

Е, плодови пюрета и аз ям Mr. Green Като бях бременна, един път с мъжа ми си взехме плодово пюре от кайсия. Това го приемам. Те са си вкусни и няма лошо да ги яде и по-голямо дете. Пюретата са си плодови консерви в крайна сметка. Но едва ли ги пие с биберон

Имам въпрос към мамите от Пловдив

Другата седмица ще ходим към Велинград за някой и друг ден и мисля да с отбием и до Пловдив. Къде има хубави магазини за бебешки дрешки? Много искам да мина и през Вис Виталис и Хиполенд

Общи условия

Активация на акаунт