А относно "гонитбата", до скоро получавах известия по всички теми по които съм писала и го разбрах почти веднага

А какво е това пюре с ананас 

Най-близък пример ми е момиченце на 2.5 год, което още си ходи ПОСТОЯННО с памперс. Това за мен не е нормално
Според майка й трябвало детето само да се сети за гърнето. При положение, че децата първо трябва да се научат да стискат, а не да капват по 2-3 чапки през 15 мин, не виждам как ще разчиташ на самото дете да се осъзнае без да му покажеш за какво става дума. Аз мисля да започна да слагам Маги на гърне, след като започне да седи стабилно. Поне за акането за сега мога да ползвам гърнето, пък и така ще свиква с него. Една моя позната е процедирала така и тя каза, че мръсен памперс не е имало откакто процедирла по този начин. Тези теории да се чака детето само да се осъзнае ми се струват абсурдни. В крайна сметка нали това е нашата задача - да ги учим и да им помогнем да се приобщят колкото се може по-подготвени и самостоятелни към околния свят. Това момиченце, за което ви казах, още не може да говори. Казва по някоя и друга дума, но не съм сигурна каква част от тях осъзнава. На тази възраст вече трябва да използват поне елементарни изречения, а не да комуникира още със звуци
Понякога твърде голямото съобразяване с капризите на детето може да се явят в голям ощърб на детето в бъдеще. Нали ние ги гледаме, а не те нас
" живот е ходило по голяма нужда право и сега е ужасна драма. Слава богу от един месец вече и с това се справя някак ама... Мъка голяма беше... И единствения стимул му беше, че ако не се научи няма да го вземат в детска градина, а за него това е най-хубавото нещо... И аз съм решила Иван да го уча да сяда на гърне за по няколко минути откогато се научи да седи стабилно. Не държа да го ползва, просто да се научи, че голото дупе и гърнето са взаимносвързани неща. 
Като иска нещо води майка си или баба си до това нещо и така. Иначе си чува много добре. Не само се обръща, като я викаш, но и определено има признаци, че разбира какво й се говори. Просто така й е по-лесно. Тя получава всичко без още да го е казала, така че за какво да говори. Просто детето си е лигаво и се държат с нея почти, като с бебе и тя се държи спрямо това, как я възприемат възрастните. Тя сега си има братче и майка й каза, че започнала да иска да пие от биберон и та й давала
Е, на това викам аз детето да те върти на малкия си пръст. Как ли пък не ще давам на дете на 2.5 год да пие от биберон, пък да се тръжка колкот си иска
Сега повече от всякога трябва да се осъзнае, че е пораснала, а не да се връща назад.
Като иска нещо води майка си или баба си до това нещо и така. Иначе си чува много добре. Не само се обръща, като я викаш, но и определено има признаци, че разбира какво й се говори. Просто така й е по-лесно. Тя получава всичко без още да го е казала, така че за какво да говори. Просто детето си е лигаво и се държат с нея почти, като с бебе и тя се държи спрямо това, как я възприемат възрастните. Тя сега си има братче и майка й каза, че започнала да иска да пие от биберон и та й давала
Е, на това викам аз детето да те върти на малкия си пръст. Как ли пък не ще давам на дете на 2.5 год да пие от биберон, пък да се тръжка колкот си иска
Сега повече от всякога трябва да се осъзнае, че е пораснала, а не да се връща назад.
. Лази като за световно и успяхме да паднем разбира се. Сега сьм го паркирала на пода за да мога да посвьрша това онова, и скубе 
Препоръчани теми