Въпроси на интервю за работа

• 24 216
  • 376
  •   1
Отговори
# 60
Като студентка бях на интервю за почасова работа в ISO Beauty. Ако не се сещате, това са онези "досадни" момичета в моловете, които предлагат уреди и козметика за коса.
Освен стандартните лични въпроси, имах два култови.
"Можеш ли да ми изброиш десет функции на чашата, освен тази да пиеш вода от нея?"
"Представи си, че тази химикалка е лилава и пише невидимо. Как ще ми я продадеш?"
Честно казано вече съм забравила какви глупости надрънках тогава, но ми се обадиха да започна работа. Не отидох де, но това е друг въпрос.
Тези въпроси са добри за промоутърка. Искали са да видят колко бързо можеш да генерираш качества на нещо (стоката), колко бързо говориш, как убеждаваш клиента, че тази чаша е нещо повече от чаша за пиене на вода. Или за лилавата химикалка. Един промоутър трябва да може всичко да продаде, т. е да може да търси най-силните качества на предметите и да убеждава колко са полезни и как могат да се използват (независимо дали го вярва) и важното е да не млъква, никакви паузи (демек бързо да мисли)

@Мира Х
въпросът за зодията не е глупав? Зад него цяла наука(или за някои псевдонаука) стои.
А за преразказването на CV то също не е глупаво, защото ти ще изброиш онези моменти, които за теб са важни, за фирмата може други да са важни, изобщо хич не е без значение какво ще кажеш в първите инути на интервюто, когато трябва да се представиш с няколко думи. В интернет съветват това да е много кратко, 2-3 изречения,които те характерзират теб и те отличават от кандидатите след теб. Не трябва да се преразказва биографията, те трябва да са я чели. Можеш да кажеш: "Аз съм Мира Х, голям специалист по маркетинг, много позитивна като човек, усмихната,  с мн добра езикова подготовка и 5 г опит в продажбите."

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 10:21 от Pepina_n3

# 61
Преди доста години имах едно интервю, на въпросната среща бях изключително изнервена( бях и в ужасен период тогава) и се наложи да лъжа, че не се прави - не се прави ама и тези отсреща и те почнаха  да говорят за бонуси и глупости, а пък знаех че там точно е трудно да се вредиш за overtime - почувствах се толкова зле , стигнах до 2ри етап, когато сте прекалено емоционални -не ходете на интервю

бихте ли работили нощни смени и защо не сте завършили следваща степен на обучение + защо не владеете още един език - стандарт , за да те закопаят пред тези,които са имали повече възможности в живота

# 62
Пепина, на теория е така, обаче теорията много често се разминава с действителността. Няколко години бях търговски представител в една фирма, по едно време имаха обичай на интервюто да дадат на кандидата някакъв предмет и да му кажат "Продай ми го!" Идва нова колежка, одобрена, започва работа, разбира се, имаше някакъв гратисен период за обучение и докато свикне, след това клиентите пропищяха от нея. Бяхме няколко дивизии във фирмата, районът и се покриваше с моя и на още една колежка, клиентите не преставаха да звънят, за да ни се оплакват. Накрая, ядосани питаме шефката: "Къде го намерихте това чудо?", а тя: "Това чудо направо ни скри шапките на интервюто, беше най-добрата, като започна да говори, и не спря, и си мислехме, че е родена за търговец". Осем месеца я изтраяха и я освободиха.

# 63
  • София
@Мира Х
въпросът за зодията не е глупав? Зад него цяла наука(или за някои псевдонаука) стои.
А за преразказването на CV то също не е глупаво, защото ти ще изброиш онези моменти, които за теб са важни, за фирмата може други да са важни, изобщо хич не е без значение какво ще кажеш в първите инути на интервюто, когато трябва да се представиш с няколко думи. В интернет съветват това да е много кратко, 2-3 изречения,които те характерзират теб и те отличават от кандидатите след теб. Не трябва да се преразказва биографията, те трябва да са я чели. Можеш да кажеш: "Аз съм Мира Х, голям специалист по маркетинг, много позитивна като човек, усмихната,  с мн добра езикова подготовка и 5 г опит в продажбите."
Благодаря!
Считам, че тази тема е доста полезна. Не е лошо да разберем друго мнение. 😊

# 64
Пепина, на теория е така, обаче теорията много често се разминава с действителността. Няколко години бях търговски представител в една фирма, по едно време имаха обичай на интервюто да дадат на кандидата някакъв предмет и да му кажат "Продай ми го!" Идва нова колежка, одобрена, започва работа, разбира се, имаше някакъв гратисен период за обучение и докато свикне, след това клиентите пропищяха от нея. Бяхме няколко дивизии във фирмата, районът и се покриваше с моя и на още една колежка, клиентите не преставаха да звънят, за да ни се оплакват. Накрая, ядосани питаме шефката: "Къде го намерихте това чудо?", а тя: "Това чудо направо ни скри шапките на интервюто, беше най-добрата, като започна да говори, и не спря, и си мислехме, че е родена за търговец". Осем месеца я изтраяха и я освободиха.

Е, точно за това се пита за зодията Simple Smile !!! Вероятно тази дама е имала повече "огън" в рождената карта ,което прави човека комбинативен, но нетърпелив, понякога груб , непластичен и безкомпромисен, т.е "ако не става по моя начин,слагам черта". В търговията трябва повече въздух, който дава комуникация и умение да "влезеш под кожата". Разбира се,че това са основни неща. За по-пълна представа за кандидата се гледа рождената дата ,но това вече изисква самият човек,който прави подбор на персонала да владее науката астрология.

# 65
Да де, Титания, но ти най-добре от всички във форума знаеш, че със зодия само не става и фирмите не ползват професионални астролози. Ако на интервю ме питат коя зодия съм, ще е тъп въпрос като за тази тема. Ако ме питат кога и къде съм родена и знам ли си часа на раждане, вече говорим за наука. Иначе по всяка вероятност решението ще се вземе на принципа "оу, не харесвам Скорпиони".

# 66
Да де, Титания, но ти най-добре от всички във форума знаеш, че със зодия само не става и фирмите не ползват професионални астролози. Ако на интервю ме питат коя зодия съм, ще е тъп въпрос като за тази тема. Ако ме питат кога и къде съм родена и знам ли си часа на раждане, вече говорим за наука. Иначе по всяка вероятност решението ще се вземе на принципа "оу, не харесвам Скорпиони".

Grinning Grinning Grinning ! Страхотен отговор,точно на място ! Адмирации от мен! Последното изречение искрено ме развесели! Вероятно професионален астролог няма да каже това! И ,ако се използва астрологията за подбор на кадри, се съчетават и се разглеждат много карти - на фирмата, на прекия ръководител на кандидата,на самия кандидат,на транзитите ... и т.н.

# 67
М, дааа, понеже в една работа зодията е от най-висока важност!

# 68
М, дааа, понеже в една работа зодията е от най-висока важност!

Сигурно Smiling Imp Grinning ! Щом питат!

# 69
Скрит текст:

Е, точно за това се пита за зодията Simple Smile !!! Вероятно тази дама е имала повече "огън" в рождената карта ,което прави човека комбинативен, но нетърпелив, понякога груб , непластичен и безкомпромисен, т.е "ако не става по моя начин,слагам черта". В търговията трябва повече въздух, който дава комуникация и умение да "влезеш под кожата". Разбира се,че това са основни неща. За по-пълна представа за кандидата се гледа рождената дата ,но това вече изисква самият човек,който прави подбор на персонала да владее науката астрология.

Това влиза в графа "суха теория". В реала, освен, че трябва да ти идва отвътре, да си гъвкав и тн, ми го и учим много години. Моят най-добър Key Account Manager, беше с ужасно много огън в картата (знам, щото той се интересуваше от астрология, не защото съм питала на интервю). Нито беше груб, нито непластичен, а за "влизане под кожата" - равен нямаше Simple Smile. Бих го отчела за огромна грешка от страна на ЧР, ако реши да се води по зодии

# 70
Точно за това се гледа РОЖДЕНАТА КАРТА,а не зодията.

# 71
Ама, хайде да се четем, де Simple Smile Точното ми изречение бе "Моят най-добър Key Account Manager, беше с ужасно много огън в картата ", което предполагам, че баш рожденната карта сме гледали. Като уточнение ще кажа, че имаше нещо тип луна, меркурий, марс и юпитер в лъв хаха. Пак казвам, за 2ри път - ние го учим това, с години - имаме бакалавърски и магистратури по търговски специалности най-малкото. Да се преценява по зодии и натална карта, за работа, е просто несериозно, та е и подигравка спрямо всички години учене, работа и труда, който е положил въпросният кандидат.

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 11:51 от FlameV

# 72
  • София
Имах един работодател, който директно си каза - аз съм скорпион, предпочитам да работя с водни знаци.

# 73
Имах един работодател, който директно си каза - аз съм скорпион, предпочитам да работя с водни знаци.

LaughingLaughingLaughingLaughing  Голям мениджър ще да е бил....

# 74
  • София

LaughingLaughingLaughingLaughing  Голям мениджър ще да е бил....

Много колоритна личност, добре му вървеше бизнеса, от няколко години се е оттеглил и сега синът му управлява. Simple Smile Имаше и други бисери при него. "В офиса искам да звучи италианска музика, като се обади клиент по телефона и да усеща слънце, любов..."

Общи условия

Активация на акаунт