МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 15

• 52 152
  • 750
  •   2
Отговори
# 465
Бени , не искам да те отчайвам, ама положението не е никак розово. За да кандидатствате по фонда, ви трябва още една спермограма в друга клиника правена след месец.

# 466
Здравейте, доколкото разчитам СГ показателите не са добри. Бих Ви насочила, да си направите втора СГ в друга репродуктивна клиника, като въздържанието да е 3 дни. Междувременно си запазете и час при андролог,  идете при него с двете СГ. Мога да Ви препоръчам Д-р Милен Кацаров, макар че последният път малко ни разочарова.

Здравейте момичета,
Пак се включвам, защото не разбирам тези резултати, ако някой е запознат би ли ми казал, как изглежда тази спермограма и дали е редно да се пробваме за ИКСИ процедура?

Да, бяхме при д-р Кацаров. Каза ни разширена вена и да не пробваме никакво инвитро докато не се оперира.

# 467
Здравейте, бихте ли дали мнение за тази спермограма

# 468
Здравейте,
Мъжът ми си прави спермограма и съм доста притеснена от резултатите.На лекар е чак другата седмица и ще съм Ви много благодарна да си изкажете мнението 😊
Направи я,защото вече две години правим опит за второ дете,но не се получава.

# 469
Здравейте,
Мъжът ми си прави спермограма и съм доста притеснена от резултатите.На лекар е чак другата седмица и ще съм Ви много благодарна да си изкажете мнението 😊
Направи я,защото вече две години правим опит за второ дете,но не се получава.
.....

Здравейте, показателите не са добри. Притеснително е и наличието на бактерии. Трябва да си направите изследвания за бактерии, както вашият мъж, така и вие.  Добре е да изследвате бактериална флора, кандида, микоплазми, уреаплазми и трихомонас вагиналис задължително с антибиограма.
За мъжа ви, в лаборатории „Геника“ има разширено комплексно изследване „Андрофлор“ (170лв) включващо тези и още повече показатели, но това изследване е ДНК и за съжаление няма антибиограма. Малко са и лекарите, които биха се съгласили да лекуват тези показатели, но ако попитате в лабораторията, ще ви насочат за местата, където разчитат изследванията им.
Другото което трябва да се направи е преглед за вариокоцеле, но там е нож с две остриета, защото има лекари, които искат да ви оперират, за да вземат едни пари, а има и други лекари, които ще ви излъжат, че нямате вариокоцеле, за да ви „насочат“ към техни „приятели“ с репродуктивни клиники, за да си платите за инвитро.

# 470
Благодаря за мнението Ви Jozepha !

Може ли да ми кажете,някой има ли впечатление от доктор Джаудат Макки?

# 471
Благодаря за мнението Ви Jozepha !

Може ли да ми кажете,някой има ли впечатление от доктор Джаудат Макки?

Нашето впечатление, е че гледа да насочи хората към инвитро,  Не търси решение на проблема, поне така беше при ММ.

# 472
При нас потвърди диагнозата варикоцеле и направихме операция. Беше много внимателен и беше с нас през цялото време докато изписаха мъжа ми.
След това всички контролни прегледи е гледал пак всичко внимателно и помнеше имената ни, което на мен ми хареса.
9 месеца след операцията имахме подобрение в морфологията и количеството, но не особено в подвижността. За съжаление пак се наложи инвитро, но качеството на сперматозоидите беше много по-добро и ембриолозите ни казаха че за тях разликата е огромна. Не го правихме в Надежда.

# 473
Здравейте, момичета. Със съпругът ми правим опити за деца от февруари месец. Ходих на лекар и той ми пусна няколко хормона, които бяха в норма. След няколко месеца ми изписа иногинол, геритамин и феминкур н. Решихме да направим спермограма, преди да пристъпим към цветна снимка. Резултатът ни шокира. Материалът беше отделен в къщи и до 45-50 минути го занесохме до АГ във Варна. От там ни казаха, че може до час , час и нещо да им го оставим. Като излязоха резултатите докторът каза, че няма никакви сперматозоиди, трябва да се направи биопсия, за да види дали са запушени каналите и единствения вариант бил ин витро. Искам да ви попитам вие какво мислите, дали има възможност резултатите да са грешни, заради времето, за което са доставени до клиниката? Има ли някакви добавки или витамини, които могат да подобрят резултатите. Записали сме час и за друга репродуктивна клиника, където да се посъветваме с друг специалист и да повторим спермограма, но съм много притеснена. Мъжът ми е на 27, а аз на 26. Не пушим. Благодаря ви предварително за отговорите.

# 474
Здравейте, момичета. Със съпругът ми правим опити за деца от февруари месец. Ходих на лекар и той ми пусна няколко хормона, които бяха в норма. След няколко месеца ми изписа иногинол, геритамин и феминкур н. Решихме да направим спермограма, преди да пристъпим към цветна снимка. Резултатът ни шокира. Материалът беше отделен в къщи и до 45-50 минути го занесохме до АГ във Варна. От там ни казаха, че може до час , час и нещо да им го оставим. Като излязоха резултатите докторът каза, че няма никакви сперматозоиди, трябва да се направи биопсия, за да види дали са запушени каналите и единствения вариант бил ин витро. Искам да ви попитам вие какво мислите, дали има възможност резултатите да са грешни, заради времето, за което са доставени до клиниката? Има ли някакви добавки или витамини, които могат да подобрят резултатите. Записали сме час и за друга репродуктивна клиника, където да се посъветваме с друг специалист и да повторим спермограма, но съм много притеснена. Мъжът ми е на 27, а аз на 26. Не пушим. Благодаря ви предварително за отговорите.

Здравейте,
Резултата не мога да го коментирам, защото не съм запозната много добре. Ние също на скоро открихме ,че проблема е в мъжа ми и с диагноза астенотератозооспермия ( лоша морфология, както намален брой сперматозоиди). Бяхме и на уролог в София, получихме мнение и от уролога. Можете да се посъветвате с уролог, даже задължително, както и друга спермограма в друга репродуктивна клиника. Имайте надежда и се борете, сигурна съм, че нещата ще се наредят. Все пак и двамата сте млади. 🤝🙌

# 475
  • Вдън горите тилилейски
Заключението на тази СГ е липса на сперматозоиди и времето за доставяне в случая не е решаващо. Но само на база на една СГ не може да се дава такова крайно заключение. Грешки стават.  Моят съвет е  да направите още една СГ в друга репродуктивна клиника, с даване на материал на място и тогава да прецените как да действате.

# 476
Георгиева, направете още една СГ в друга репродуктивна клиника и с двете СГ направете консултация с андролог. Ако резултатът е същият, предполагам вариантът е биопсия и, ако открият сперматозоиди, ин витро. Трябва да разберете защо няма сперматозоиди в яекулата и да търсите решение. Вариант ви е да се насочите и към Турция, където, според прочетеното, се справят доста по-успешно с такива проблеми, стига да можете да си го позволите чисто финансово.

# 477
Георгиева, направете още една СГ в друга репродуктивна клиника и с двете СГ направете консултация с андролог. Ако резултатът е същият, предполагам вариантът е биопсия и, ако открият сперматозоиди, ин витро. Трябва да разберете защо няма сперматозоиди в яекулата и да търсите решение. Вариант ви е да се насочите и към Турция, където, според прочетеното, се справят доста по-успешно с такива проблеми, стига да можете да си го позволите чисто финансово.
Благодаря за отговора. Бихте ли ми препоръчали андролог, за който сте чували добри отзиви?

# 478
Ние ходихме при д-р Милен Кацаров, тъй като той ми излизаше когато търсих андролог. В София се намира има частен кабинет. Simple Smile

# 479
Благодаря. Ние си записахме час януари в клиниката в Тутракан, за да ни обяснят по-подробно за състоянието и да търсим изход, тъй като във Варна се отнесоха крайно некоректно. След това предполагам ще се ходи по уролози, андролози, докато разберат какви са причините. Надявам се да е поправимо, въпреки това, което ни казаха.
Ние ходихме при д-р Милен Кацаров, тъй като той ми излизаше когато търсих андролог. В София се намира има частен кабинет. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт