Февруарски мами 2021

• 30 609
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
Аз пих АБ заради бактерия във влаглищен секрет.

# 586
Кики, май са много чести тези леки отлепвания. Моето не ми казаха колко е голямо, но над 15дни всеки ден имах зацапване. Може едно да е, но ме караше да съм доста предпазлива. Гледах да лежа повече, никаква домакинска работа, даже половин час като стоях правя да сготвя нещо и се измарях. От 8ма до към 10седмица средата продължи. Четох и във форумите, че е добре лежане, въпреки, че бях при двама АГ и разрешиха леки разходки. Въпросът е какво е лека разходка, 15мин около нас сигурно. Успех. Ще мине.

# 587
Аз също имах зацапване около 7 седмица, изписаха ми дуфастон 3х1 Табл., Уж нямаше данни за отлепване. Но като ходих на преглед миналата седмица (вече 9 г.с) са описали малък субхориален хематом. Доктора каза, че всичко е окей, а аз след като се прибрах го прочетох това за хематома. Не знам какво да мисля...не ми е казвал нищо особено за лежане и пазене....

# 588
Здравейте, в 12 г.с. съм, с близнаци, и ми изписаха комбинация от но шпа и бусколизин 3x1, заради кафяво по кринон гела от 2 дена... Има ли някой с такава комбинация? Притеснявам се от бусколизина, пише че не се препоръчва при бременни и кърмещи, само под лекарски контрол... Питах дали не се е получило от аспирина или ентерола, който пих по лекарско предписание, заради разстройство, 3 дена по 2, но каза че не е от тях, много малко било за да спрем аспирина и от ентерола не било... Ако се усилило да и звънна и да отида на преглед... Иначе съм на преглед след 10 дни, на 5-ти... Дано да ми мине и да е нещо инцидентно... Ако някой има такава комбинация ще се радвам да сподели...

# 589
С 2,5 см бях отлепване,не съм прокървявала,но упорито и не искаше да се маха.
След като не прокървя вятър как се констатира тояа полепване ? Не съм наясно ?

# 590
Здравейте! Да се запиша и аз, с термин 15.02, за сега всичко върви нормално, следващата седмица съм на първа фетална морфология и БХС и доста се притеснявам за тях! Но пък днес си взех кръвните изследвания и всичко е в норма, плюс чиста микробиология, което много ме радва! Как се справяте с жегите, мен те най-много ме тормозят за сега

# 591
Отлепването се вижда на ехограф, така че дори и без кървене може да бъде открито и да се вземат нужните мерки.

PureLove, след като бусколизинът ти е изписан от лекар, то това се води "под лекарски контрол".

# 592
  • Варна
Имах болки,все едно менструални ниско долу.Детска учителка съм.Постоянно бях права,гушках децата и без да се усетя на няколко пъти вдигнах едно момиченце/тежичко беше/ Но беше инстинктивно.Болките не спираха и отидох при АГ и тя ме видя на УЗ и там се видя отлепването,като черна дупка беше.Така констатира отлепването.
С 2,5 см бях отлепване,не съм прокървявала,но упорито и не искаше да се маха.
След като не прокървя вятър как се констатира тояа полепване ? Не съм наясно ?

# 593
Аз бях до днес с отлепване 1 месец и 2 седмици.На Утрогестан 3х2 бях и още куп хапчета.Лежах нон стоп.И днес вече съм 13 седм.4 ден и бях на преглед и отлепването се е махнало.Така че пълен покой трябва/е зависи сигурно колко е отлепването/Моето беше близо до канала и можеше да падне.Успех и си почивай повече.
И мен ме гледат с коремен само. Аз съм с колебания за лекар, защото имах леко отлепване с хематом. Незнам дали беше от високи дози медикаменти: клексан и аспирин протект заедно или от някакво натоварване, а може и от двете. Единият АГ казва, само клексан, другият - само аспирин. Накрая се свързах и с доц. Русев, той каза трето. Надявам се скоро да намеря лекар, на който да имам пълно доверие. Мислех да ходя при двама, но терапията им винаги се различава и на кой да вяр ам... Зацапването беше над 15дни, а уж много се пазех. Та, такива неволи. С 4G/4G и АСЕ  съм.

Здравей, аз също съм с леко отлепване на плацентата в 9г.с., генеколога ми изписа да пия дуфастон 1 м. Но не ми каза че трябва да си почивам, за да може да се възстанови и не ми даде болничен, тъй като на други преглед ще ме запишар вече. Вие почивахте ли си, за да се възстанови и как сте сега? Аз си взех болничен от личния лекар..
Здравей!Аз също съм с отлепване.Знаеш ли колко е било?Имаше ли кървене? Аз съм в нас вече 2 седмици и 1 в болница звръзват се общо 3 ,но от 2 дни излизам да се разхождам (на много късо разстояние от нас) .
Нямам зацапване. Лекарят ми каза: "Тук има леко отлепване на плацентата, което може да причини кървене ще пиеш едни хапчета ще се оправи." Нищо повече не ми каза може и да не е толкова много, но моя позната, която имаше отлепване с кървене ме посъветва да си взема болничен.

# 594
Здравейте! От днес съм в 10 г.с, бях на гинеколог още от пол.тест (12.06.2020), АГ-то ми каза да си продължа с хапчетата за кръвно до 3-ти месец-пия кантаб 16 мг (кандесартин),тя ме прати на кардиолог днес.По време на прегледа споделих за лекарството кантаб и кардиолога се вбеси,напълно противопокозно е за бременност...много съм притеснена,не мога да се успокоя.Някоя от Вас примала ли е това лекарство??

# 595
Аз бях до днес с отлепване 1 месец и 2 седмици.На Утрогестан 3х2 бях и още куп хапчета.Лежах нон стоп.И днес вече съм 13 седм.4 ден и бях на преглед и отлепването се е махнало.Така че пълен покой трябва/е зависи сигурно колко е отлепването/Моето беше близо до канала и можеше да падне.Успех и си почивай повече.
И мен ме гледат с коремен само. Аз съм с колебания за лекар, защото имах леко отлепване с хематом. Незнам дали беше от високи дози медикаменти: клексан и аспирин протект заедно или от някакво натоварване, а може и от двете. Единият АГ казва, само клексан, другият - само аспирин. Накрая се свързах и с доц. Русев, той каза трето. Надявам се скоро да намеря лекар, на който да имам пълно доверие. Мислех да ходя при двама, но терапията им винаги се различава и на кой да вяр ам... Зацапването беше над 15дни, а уж много се пазех. Та, такива неволи. С 4G/4G и АСЕ  съм.

Здравей, аз също съм с леко отлепване на плацентата в 9г.с., генеколога ми изписа да пия дуфастон 1 м. Но не ми каза че трябва да си почивам, за да може да се възстанови и не ми даде болничен, тъй като на други преглед ще ме запишар вече. Вие почивахте ли си, за да се възстанови и как сте сега? Аз си взех болничен от личния лекар..
Здравей!Аз също съм с отлепване.Знаеш ли колко е било?Имаше ли кървене? Аз съм в нас вече 2 седмици и 1 в болница звръзват се общо 3 ,но от 2 дни излизам да се разхождам (на много късо разстояние от нас) .
Нямам зацапване. Лекарят ми каза: "Тук има леко отлепване на плацентата, което може да причини кървене ще пиеш едни хапчета ще се оправи." Нищо повече не ми каза може и да не е толкова много, но моя позната, която имаше отлепване с кървене ме посъветва да си взема болничен.
Аз бих те посъветвала същото.Моя доктор искаше да ми даде веднага,но аз казах,че ще си изчакам другия месец,за да няма прекъсване и после направо по майчинство(но аз не работя).В епикризата ми пише "Заплашващ аборт" ,така че колкото и да е често срещано си е основателна причина да си почиваш.

# 596
Момичета , който ще прави пренатал ен тест , освен първа фетална прави или пропуска първи бхс? Вие как решихте ?

# 597
Момичета , който ще прави пренатал ен тест , освен първа фетална прави или пропуска първи бхс? Вие как решихте ?
Аз мисля БХС и тогава да се види. Ако има кофти параметри, ще направя веднага. Даже гледам да не се настройвам за никой вариант. Но да, ако сте решили със сигурност, се спестяват парите за БХС. Май към 170лв са.

# 598
Спри медикамента. Медикаментите от групата на т.нар. ARB блокери имат тератогенен ефект. Посъветвай се с кардиолога си с какво да го замените. Има достатъчно медикаменти, които са безопасни при бременност.
Здравейте! От днес съм в 10 г.с, бях на гинеколог още от пол.тест (12.06.2020), АГ-то ми каза да си продължа с хапчетата за кръвно до 3-ти месец-пия кантаб 16 мг (кандесартин),тя ме прати на кардиолог днес.По време на прегледа споделих за лекарството кантаб и кардиолога се вбеси,напълно противопокозно е за бременност...много съм притеснена,не мога да се успокоя.Някоя от Вас примала ли е това лекарство??

# 599
Здравейте!
Ще се запиша и аз вече с термин 24.2 Heart
След два спонтанни аборта съм и с много силни болки в таза и кръста. Според АГ всичко е наред с бебчето, но ужасно ме боли.
Искам да изляза в болничен, наистина много се измъчвам на работа. Проблемът е, че имам от ЛЛ до края на седмицата, а след това моят АГ ще е в отпуск. Каза, че може да го издаде със задна дата, като се върне.
Притеснено ми е, защото ако не кажа на работодателят ми, че съм бременна мога да съм в опасност от уволнение. Ако му кажа, но нямам още издаден документ, заради задната дата, пак съм в опасност.
Според вас как мога да го направя без да будя подозрение, или да разчитам на коректността им?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт