Февруарски мами 2021

• 30 623
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
При Милев в Добрич.

Носете си флашка, на която да качат снимките и видеата.

# 556
Момичета , споделете с вагинален или обикновен ехограф ви гледат моля ?

Досега само с вагинален.

# 557
И мен само с вагинален са ме гледали, но аз съм ходила общо три пъти. Един път за установяване и после като прокървих посетих два доктора в рамките на един ден. Това беше на 29.06. От тогава се чувствам добре и не са ме викали на преглед.
Иначе на 4ти съм на ФМ. Тогава ще бъда в 13+4г.с. Питах дали няма да е късно, но нямало проблем. Реших да се следя пак в клиниката, в която се следих и предишният път. Тъй като не израждат обаче, ще го мисля това  по-нататък. 😀 Евентуално Света София или Свети Лазар. Не съм сигурна още.

Иначе и днес пак прегръщах тоалетната. Но се случва рядко, поне не е всеки ден.

# 558
Последно ме гледаха с вагинален 8+2 , беше един младок лекар ,който му бягаше плода да засече пулса (изписваха ме от болница и беше нужно и да се чуе, не само да се види) .. иии се наложи вагинален. Даже ми се извиняваше момчето 10 пъти 😀 не знам защо ви преглеждат с вагинален.
А ФМ с какъв се прави?

# 559
  • East Coast
R.b92 аз работя от вкъщи още от Март. Гледам да ходя до офиса веднъж в седмицата, да видя какво е положението. Плюса е, че работя от вкъщи и мога да си свърша и нещо друго. Минуса е че съм в къщи и мога да свърша и нещо друго ...Joy
Антигона радвам се. Дано си по-спокойна сега 🍀
За следенето тук. Наистина пускат доста изследвания. Аз всеки път давам по 2 шишенца кръв и една чашка урина за най-различни неща. Май разчитат повече на резултатите от кръвта повече, от колкото да изкажат мнение по видяното на видиозона 🤷‍♀️
Сърце още не съм чула, но го виждам как тупти и мерят с колко удара. Гледа ме на обикновен и превключва на 3d.
До сега винаги с вагинален.
На преглед имам една лекарка, която ме следи на ултрасаунд. Гледа сърцето и измерва бебето около 30мин.
После асистентката на доктора ми премерва кръвното, килограмите и някакви рутинни въпроси.
И чак тогава съм при моя следящ, който си казва мнението от събраната информация и ме гледа ръчно (първия път) на следващите ми пипа корема и отговаря на въпроси които имам.

😊 малко дълго стана, обаче аз така исках да прочета някъде как минава един преглед и не успях да намеря, кой знае какво инфо..

Приятен ден момичета
🍀

# 560
До сега съм била на 2-ва прегледа и двата пъти само с вагинален 9гс

# 561

Мен до сега и на трите прегледа с вагинален ехограф. На 5.08 ми предстои ранен скрининг в  O.S.K.A.R.

# 562
Мами, в 11г.с. +1 съм, бях на преглед на 21-ви,вторник,(10г.с. + 3), всичко наред, сърцата тупат, мърдаха си, отговарят си на седмицата, но сутринта като ходих до тоалетната имаше кафеви точици кринон гел, който изпада и като се забърсах имаше много малко кафяво по салфетката... Чела съм в листовката на кринона, че може и да има кафеви точици по него, но много се притесних за това по салфетката, нищо ,че беше съвсеем малко... Малко след пол.тест имах кафеникави точици по кринона и после не съм имала... Притеснително ми е, защото тъкмо влизам в 12г.с. и се чудя каква може да е причината и опасно ли е... Сложих си кринон, изпих си лекарствата, полежах малко, и като отидох пак до тоалетната кринона беше бели точици и по салфетката нямаше нищо, а се забърсах старателно, да видя дали няма да има нещо... Сега ще се дебна цял ден, ако има пак нещо ще звъня на лекарката... На 5-ти съм на преглед и ще треперя до тогава... Поставям кринон гел, пия естрофем, аспирин, огестан, неофолик мета и 3 дена пих по лекарско предписание ентерол на капсули x2 на ден, заради разстройство... Та се чудя дали може да е от ентерола, нещо да ми е станало... Пих го последно към 23ч.  снощи... Вече няма да пия... Може ли да е и от аспирина и него тогава пия... и аз вече се чудя, каква може да е причината... Дано да е нещо инцидентно и еднократно... Освен разстройство със болки в стомаха, не ниско долу, а високо, 3 дена, след това пак, но по-леко и без болки, повърнах 2 пъти, силно гадене от миризми... имах отчет на 6-месечие на работа, ходих и извънредно мин.събота... Разправии с майсторите вкъщи, правим цялостен ремонт на апартамента и като прибавя 2 скандала с роднини, единия сериозен, зачервих се цялата и се разплаках, сигурно съм вдигнала кръвно... Това всичко преди прегледа от вторник, при който всичко беше наред... Може ли стреса също да ми е повлиял , дори да не е веднага, а чак сега? След като пих ентерола даже леко запек ме хвана, изгубих малко апетит, гаденето и лошото от миризмите изчезнаха... Болки нямам, до преди седмица и нещо, нито ми се гадеше, нито съм повръщала, нито миризми усещах, нито разстройство имах, по-скоро запек, глад, умора и често пишкане... Не знам какво ми стана... Сякаш ми е късно чак сега да ме хващат тези симптоми... На някой случвало ли му се е такова зацапване в началото на 12 г.с., чувала съм за по-ранни седмици... Притеснително ли е според Вас?

Последна редакция: нд, 26 юли 2020, 10:16 от PureLove90

# 563
Аз докато ползвах Кринон гел постоянно го намирах в най- различни цветове като изтичаше, рядко беше бял. Иначе за зацапването по хартията незнам.. ако продължи по- добре потърси лекар да те погледне. Аз бях доста време със зацапване. Казаха, че може да е от Клексана, който слагам( гледам, че ти пиеш аспитин, чувала съм че от него може да зацапва, но трябва лекар да каже).Аз Последно имах в 9 та седмица зацапване без да съм имала отлепване или нещо такова.
И аз бях с разстройство, защото пия антибиотик и вчера си взех от аптеката Реконфорт, казаха уж че е подходящ при бременност и наистина се успокоиха нещата от него.
Аз утре в 13+1 ден влизам в болница за серклаж и доста се притеснявам, но дано всичко мине добре.

# 564
То ако не е запек, ще е разстройство... Ядох уж здравословни и разхлабващи храни, заради запека... чак до разстройство се докарах... Антибиотик не ми се е налагало да пия...  Ще се наблюдавам и ако пак се появи ще звънна на лекарката, но преди 5 дена бях на преглед и не искам да звъня толкова скоро, ако не се повтори... И на мен ми се отрази добре ентерола на симптомите + диета малко(без пържено и мазно, без плодове и пресни зеленчуци няколко дена...) , дано да не ми е и навредил ентерола... Чудя се този аспирин докога се пие... Той ми е профилактично... Не съм си правила изследвания за тромбофилия... Ще гледам да си почивам и да стоя далеч от стреса, защото не всички се съобразяват, че съм бременна и ми идва в повече напрежението... Ще гледам и да се поуспокоя и да си почивам повече... За серклажа ще ме преглеждат на 12-ти, аз дори не знам и какви са ми плацентите...
Аз докато ползвах Кринон гел постоянно го намирах в най- различни цветове като изтичаше, рядко беше бял. Иначе за зацапването по хартията незнам.. ако продължи по- добре потърси лекар да те погледне. Аз бях доста време със зацапване. Казаха, че може да е от Клексана, който слагам( гледам, че ти пиеш аспитин, чувала съм че от него може да зацапва, но трябва лекар да каже).Аз Последно имах в 9 та седмица зацапване без да съм имала отлепване или нещо такова.
И аз бях с разстройство, защото пия антибиотик и вчера си взех от аптеката Реконфорт, казаха уж че е подходящ при бременност и наистина се успокоиха нещата от него.
Аз утре в 13+1 ден влизам в болница за серклаж и доста се притеснявам, но дано всичко мине добре.

Последна редакция: нд, 26 юли 2020, 10:42 от PureLove90

# 565
Щом лекар е изписал Ентерола не би трябвало да навреди. При разсрройство нали има спазми понякога, може от тях също нещо да е зацапало ако си имала. При мен сега въпреки че беше доста зле положението, спазми нямах поне.
О, определено се опитвай да не се стресираш допълнително, тя бременността си носи достатъчно стрес.
Наблюдавай се и ако има нещо ще реагираш.

# 566
Аз съм с постоянни спазми, откакто разбрах, че съм бременна. За спазми в червата говоря, въпреки че в началото се шашках много дали са червата или е матката, но го отдавам изцяло на червата, тъй като каквото и да хапна се надувам, все едно съм в 5 месец хаха. Сутрин всичко спада, освен в долната част на корема, тя си стои твърдичка. Утре съм на преглед. Ще съм в 10 + 5 г.с. Дано всичко е наред, защото чета какви ли не ужасии за мисед и така нататък. Стискам палци на всички! Simple Smile

# 567
Как сте с маникюра ? Гел лак ?
Ами репелентите ? Онзи ден се напръсках несъзнателно и се притесних ?!
Споделете мнения?

# 568
Ходя си на маникюр редовно и си правя гел лак. Пръскам се с Аутан за деца и Бочко.

# 569
Как сте с маникюра ? Гел лак ?
Ами репелентите ? Онзи ден се напръсках несъзнателно и се притесних ?!
Споделете мнения?
Аз си ходя на маникюр, не мисля, че е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт