Февруарски мами 2021

• 30 582
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
В тази брошура всичко включва Синдром на Даун, той е тризомия 21.

# 646
Предполагам,че са по-добри наистина.
Последния преглед мереше някакви неща , обясняваше ми кое колко см,къде са му очите, от главата до дупето колко е,матката мереше, което мисля си е просто обикновен преглед. Ще се разровя да видя здравната каса дали няма нещо за помагане в тези тестове?!

Самата брошура ще ви я кача да погледнете( надявам се е не е в разрез с правилата), едва ли ще разберете нещо,но цените ще кажете как са.
За мен в момента ми е трудно да отделя такива пари за тест,който не знам дали ще е рано да го направя и да се наложи да правя след 2-3 седмици отново

При мен цената беше 175€ и включваше изследване за всички хромозоми аномалии та малко по-скъпо идва в Германия май. Но е лошо, че никой нищо не ти обяснява.. Този тип тестове мисля, че се правят след 11 седмица или поне на мен ми казаха така. На мен пък не ми правиха ранна ФМ.. Или поне не ме пращаха на специалист по ФМ, казаха ми че имаме такава в 20г.с. И къде да запазя час, защото се правел на друго място от специалист и това си беше. 😁 Иначе за това говорех, че не съм доволна от немското отношение.. Как няма да те приемат..? Безумие.. Аз пък отидох в спешното, краката ми се огъваха, едва не припаднах там, обезводнена и просто стояха и ме гледаха, сама трябваше да намеря някой, който говори английски там, за да обясня какво ми е,след което просто ме проснаха на един стол, сложиха 2 системи и след 15 минути си ме изпратиха да си ходя..

# 647
Не ме приеха,хем ме болеше корема още в 5-6 седмица
На едното място бройката им заета,в болницата акушерката отказа видиш ли в този период не приема, при доктор ходих друг и асистентката му каза - еми елате Ноември за час?!  При термин Февруари и накрая този доктор ме прие в съседния град и така

Ми то моето невежество в тази област и незнание до това води,уж четох всичко ама не знаех че е 21
Значи ще проверя къде най близо го правят и ще пусна един

# 648
Здравейте! Ще се радвам мамите, които са минали ранната фетална морфология да споделят как е минала при тях, защото аз имам час за утре и нещо съм се притеснила, знам че всеки специалист си има негов начин на работа, но все пак ще се поуспокоя ако съм поне малко подготвена! И още нещо - как вървят коремчетата ви? Моето доооста се показва вече!

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 21:17 от frequently444

# 649
Някоя мама да бременее в Германия?
Много е сложно в чужда държава
Аз така и не разбрах на мен дали ще ми правят фетална и какво точно представлява тя.
Когато попитахме доктора той ми каза,че щом аз съм наред и бебето е наред и тези изследвания за Даун и т.н за други аномалии не ги правят,докато не видят влошение на изслвдванията ми?!
Вие как мислите? Първа бременност ми е и съм толко боса в тези неща и на всичко отгоре не съм си в Бг поне да ми обяснят на чист български език ама какво да се прави

Аз се следя в Швейцария. Не е много по-различно. Изследвания се правят всеки месец, но резултати не се коментират с пациент, само ако нещо не е наред. Аз правих генетичен тест в края на девета седмица. Тук е възможно да се поеме от здравната каса, при определени условия, за това е хубаво да им се обадиш и да попиташ. Първата фетална морфология гледат всички органи на бебето и кръвопотока в майката и бебето. Аз бях в бг по това време и го направих в 11 седмица. Беше много подробен. Днес ми беше датата и в Швейцария, но останах разочарована. Бих се прибрала и в 20 седмица за следващата фетална.

# 650
Коренчета? Ако имаш предвид корем, то по-скоро в момента е подут от газове, задържането на вода и подуването от храната. Нещо нормално за първи триместър. Няма как да е от бебето все още. 

На феталната ще мерят нухалната гънка, измерва се главата, гледа се профила на черепа, челюстите - дали са две и дали са непрекъснати, крайниците - дали ходилата или дланите са криви, очи, череп, гръбнак, стомах, кръвопоток. Според седмицата могат да кажат и пола.

# 651
А всъщност ако има отклонение от нормата какъв е варианта? Какво се прави?

"На феталната ще мерят нухалната гънка, измерва се главата, гледа се профила на черепа, челюстите - дали са две и дали са непрекъснати, крайниците - дали ходилата или дланите са криви, очи, череп, гръбнак, стомах, кръвопоток. Според седмицата могат да кажат и пола.
[/quote] "

# 652
Изчакват се резултатите от БХС или Пренатеста.

Всичко ще се мери по няколко пъти, поне така направи специалиста при когото бях аз. Предполагам го правят всички за по-голяма точност.

# 653
Първият БХС представлява ехографски преглед на плода и изследване на 2 хормона, посредством кръв. Спрямо резултатите от ехографското изследване и кръвните, компютър изчислява риска от генетични аномалии. Това изследване няма нищо общо с ПКК и другите задължителни изследвания. Също така се изчислява и риска от прееклампсия.

# 654
Имате ли представа дали дните, взети за платен отпуск, както и тези за болничен, се считат също за осигурителен стаж при подаване на документи за майчинство?

# 655
Да, за коремчетата ми беше въпросът, явно редакторът на телефона го е коригирал. Днес успях освен плануваната фетална морфология да мина и за вземането на кръв за БХС! Резултатите от морфологията са добри, да се надяваме че и другите ще са в норма! Не знам дали само аз съм така, но преди всеки преглед се притеснявам много.
За болничните и майчинството мисля че имаше в сайта на НОИ приложение за изчисляване, но наистина ще е полезно, ако някой знае да сподели!

# 656
До колкото знам, влиза всичко от последните две години.
Следователно, ако сте били на трудов договор и сте ползвали платен отпуск и болнични, това също се брои за осигурителен стаж. От НОИ можете да си вземете ПИК код и да си следите след раждането колко пари Ви се превеждат. В зависимост от работните дни в месеца, първата година от майчинството, сумата може да варира. Повече можете да прочете в раздел ‘Бъдещи майки’, тема ‘Майчинството счетоводно’. https://m.bg-mamma.com/?topic=1213414 
Имате ли представа дали дните, взети за платен отпуск, както и тези за болничен, се считат също за осигурителен стаж при подаване на документи за майчинство?

# 657
Бъдещи мами, имам въпрос относно тсх и фт3 фт4 може ли да споделите как са щитоводните ви хормони в този момент, ние всички сме на едно общо взето, искам да направя сравнение. Тсх ми е 2,8 и ми изписаха ел тироксин 0,25, но аз съм голям филм и ме е страх, че пия лекарства.. 😕

# 658
Моето е 1,32
Бъдещи мами, имам въпрос относно тсх и фт3 фт4 може ли да споделите как са щитоводните ви хормони в този момент, ние всички сме на едно общо взето, искам да направя сравнение. Тсх ми е 2,8 и ми изписаха ел тироксин 0,25, но аз съм голям филм и ме е страх, че пия лекарства.. 😕

# 659
TSH ми е 2.7 и не ми е изписвано нищо.

Общи условия

Активация на акаунт