91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 5

• 47 626
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • където и да е,само да не съм сама
Шарлот, кой учител визираш?
Може и на ЛС.

# 541
Може ли да кажете, когато в клас има деца, които са учили немски и такива, които сега започват,  учителите спрямо, кои водят уроците

# 542
  • София
Oт AB за всички, без значение учили ли са немски преди това или не. То ако по  училите се водеха учителите, тежко им на новаците - сред зайците винаги има деца, идващи от 20-то, 73-то, от училищата към сдружение "Шилер", от частните с немски..

# 543
  • София, Лагера
Мили дами, имам 2 въпроса:

1. В 8 клас учи ли се английски език, или само немски? От какво ниво се започва английския (независимо кога)?
Питам, защото в основното училище синът ми учеше само немски, ходи на някакви афифни курсове по английски по едно време и съответно АЕ му е на геймърско ниво в момента, сиреч хич го няма. Но е вариант да го запиша на курс по английски сега, първия срок, и без това той няма какво много да се зори с немския след 7 години в 20то.

2. Каква електронна система ползва НЕГ? Четох някъде, че никаква, ама аз да си питам директно знаещите тук.

# 544
  • България
Мили дами, имам 2 въпроса:

1. В 8 клас учи ли се английски език, или само немски? От какво ниво се започва английския (независимо кога)?

В 8 клас НЕ се учи 2ри чужд език. Започват в 9 от A,B, но бързо напредват. В класа на сина ми 2 или 3 деца не бяха учили АЕ, но се справиха.

2. Каква електронна система ползва НЕГ?

До сега не са ползвали електронна система. Ако имаш предвид ДО - преминаха през Google class room, ZOOM, Microsoft team...

# 545
Дете, учило немски, може спокойно да стартира нов език през първи срок на 8-ми клас. Около Нова година нивото на учили и неучили немски се изравнява, започват да дават обемни домашни и е по-добре детето да е освободено от извънучилищни  ангажименти.

# 546
  • София, Лагера
Благодаря, София!
Значи няма да го разсейвам с английски сега, освен ако той самият не даде зор.

По втория въпрос... не знам какво да мисля. Имате ли идея защо нямат електронна система? Тоест: това пропуск ли е, или е обосновано с нещо, което аз просто не знам. Защото не ми се вижда логично, всякакви квартални училища да имат, а баш НЕГ да няма.

# 547
  • София
Благодаря, София!
Значи няма да го разсейвам с английски сега, освен ако той самият не даде зор.

По втория въпрос... не знам какво да мисля. Имате ли идея защо нямат електронна система? Тоест: това пропуск ли е, или е обосновано с нещо, което аз просто не знам. Защото не ми се вижда логично, всякакви квартални училища да имат, а баш НЕГ да няма.
Електронната система ли Ви е критерий за обучение?
ДО ни свари неподготвени, визирам не само себе си като учител по математика в 73. СУ, но и колегите в 91.НЕГ, които са страхотни професионалисти.
Както Вашите деца бяха под стрес, така и повечето от съсловието ни беше.
Освен това, стартирането на ДО още в първата седмица не гарантира качествена подготовка.

# 548
  • София, Лагера
Не, не ми е критерий електронната система. Само питам, защото ми се стори странно.
Не приемайте лично нещата, не съм нападала никого, задавам въпроси. Simple Smile

При нас нещата с ДО тръгнаха относително леко и минаха много добре. С мотивация от страна на учители, родители и деца. Мисля, че всички трябва заедно да се борим, за да вървят нещата. Не да очакваме от другите само. Много технически компетентни родители помогнаха на учителите, и на децата да се адаптират. По-големите също помагаха. Самите учители работиха много по-усърдно с малките, за да компенсират неудобството на ДО. Ключовото тук е заедно. Но това е друга тема.

Скрит текст:
Разбирам реакцията Ви. Давам си сметка, че немалко хора тръгват агресивно и с неоснователни претенции, особено по форумите, когато са анонимни. Но не всички хора са така настроени Simple Smile
Моят мъж направи сайт на училище, без пари, на добра воля. Всеки би могъл да бъде някак полезен, за да вървят нещата. Ако причината да няма платформа е чисто техническа, това е лесно разрешимо.

# 549
Нашата дъщеря е новоприета. Питам се дали е възможно да се ходи с колело, в 91 НЕГ. Има ли къде да се остави колелото. Ако да, дали съответното място е надеждно, (от към кражби)
Вторият ми въпрос е - има ли извънкласни форми, като някогашните кръжоци. ( фотография, спорт, моделиране, рисуване .... )

# 550
  • София
Ако правилно помня, има/ше  такава  желязна поставка за  заключване на колела. И би трябвало да е надеждна, понеже охраната сигурно следи за колелата на учители. Някои немци със сигурност съм ги виждала да отиват на работа с колело. За извънкласни занятия знам за клуба Jugend debattiert (победител на международния кръг за дебатиране на немски в Будапеща през изминалата година беше момче от НЕГ),  за Jugend forscht, по едно време с една германка (май си е тръгнала точно тя) имаше аеробика/танци някакви,  има футболен отбор (по едно време и момичешки имаше), математическа лингвистика имаше също,  опция за учене на латински, хор... Какво има сега от това, не знам.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 10:28 от golden mermaid

# 551
  • столицата
И ученици ходят с велосипеди. Точно пред главния вход има стоянка или както се казва устройството. Не съм чула за проблеми. Все пак е точно до охраната.
За допълнителни занимания се сещам хор, театър, кръжок по социализъм. Не помня дали нямаше и някаква акробатика или нещо подобно като наименование. Единият от немците бил завършил цирково изкуства.

# 552
  • София, Лагера
И ученици ходят с велосипеди. Точно пред главния вход има стоянка или както се казва устройството. Не съм чула за проблеми. Все пак е точно до охраната.
За допълнителни занимания се сещам хор, театър, кръжок по социализъм. Не помня дали нямаше и някаква акробатика или нещо подобно като наименование. Единият от немците бил завършил цирково изкуства.
Сууупер за велосипедите!  Ние сме на 5 спирки с трамвай 5, но имаме и велоалея до училище! Идеално ни е!
Според мен децата трябва да се поощряват да ходят с велосипеди на училище! Аман от коли, автобуси и др. Малко движение си трябва! Особено ако след училище ходят някъде заедно с колелата.

Кръжок по социализъм!!! Това свучи супер интригуващо! Ех, прииска ми се да съм дете!
(ние в момента сме на етап интерес към миналото, не далечното, а соц-а)

# 553
  • столицата
Соцкръжокът го води един от немците. Много са запалени децата. Правят интервюта, снимат. Май са спечелили и финансиране по някакъв проект.

# 554
Галимар, възможно ли е ДСД - деца да се включат в кръжока по социализъм или е затворено начинание на Немския отдел - за ЛК? Не помня твоето дете в каква паралелка е. Дъщеря ми със сигурност ще продължи в ДСД паралелка.

Общи условия

Активация на акаунт