91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 5

• 47 587
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • България
Но изглежда готин критерия, така няма "силни" и "слабаци" в един клас Blush

Какво означава "силни" и "слабаци" в такова училище и при такава минимална разлика в бала?

# 601

Но изглежда готин критерия, така няма "силни" и "слабаци" в един клас Blush

Нямате представа колко не сте права Smile с тези квалификации. Училището ще пасне на много "слабаци" и ще се окаже не толкова подходящо за признати фаворити до 7 клас...Smirk
На добър час на всички!

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 21:39 от ROKI_MAKI

# 602
  • столицата
А, това е наистина важно. Родителите на 8-класници е добре да подготвят децата си, че няма да имат само отлични оценки. Освен НЕ помня, че мат беше също голямо предизвикателство. Имаше немалко 2-ки на децата от класа на някои контролни./като имате предвид с какви резултати по мат са били приети децата/.
Истината е, че всеки предмет си иска да му отделиш нужното внимание. Само на мускули не става. Освен физическото, де:blush:

# 603
Тоест  математиката е на ниво СМГ и ПЧМГ?

# 604
Не, не  е на ниво математическа гимназия. Часовете са малко и няма време за отработване на преподаденото, а център на вниманието е езикът, по който се възлагат огромни домашни. Затова и деца  от СМГ/ПЧМГ нямаха отлични оценки по математика.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 22:18 от Шарлот

# 605
  • столицата
Точно. Просто в началото докато влязат в ритъм им идва малко по-трудно. Важното е да издържат психически на  натоварвянето в началото. После се ориентират и всичко си идва на мястото.

# 606
  • София, Лагера
Блатодаря, момичета! Много сте ми полезни!
Моят синковец е свикнал да се старае много и (вероятно) няма да му е особено трудно. Той именно на това се дразнеше преди, че децата от класа му не се стараят достатъчно, че не се интересуват и не полагат усилие в клас. (с пълно 6 по всичко е от всички години досега)  И това го ядосваше и демотивираше. Особено в 7 клас, когато всички се фокусираха само по БЕЛ и МАТ, а другите предмети пренебреваха, а той се скъса от прзентации по история и ... музика...  по време на ДО имаше 11 ценки по Ист!
Радвам се, че ще попадне в конкурентна среда, макар че и досега средата му не е била лоша.

# 607
Ноеми, тогава дано НЕ се паднат в един клас с моят син Sunglasses
До 4 клас и той много се стараеше, но след пети го кара по пътя на най-малкото съпротивление и ме влудява. Може би е така, защото аз самата бях много прилежна ученичка. Blush

# 608
  • София, Лагера
А, то като ги хване хормона нищо не се знае Joy

# 609
  • София
Блатодаря, момичета! Много сте ми полезни!
Моят синковец е свикнал да се старае много и (вероятно) няма да му е особено трудно. Той именно на това се дразнеше преди, че децата от класа му не се стараят достатъчно, че не се интересуват и не полагат усилие в клас. (с пълно 6 по всичко е от всички години досега)  И това го ядосваше и демотивираше. Особено в 7 клас, когато всички се фокусираха само по БЕЛ и МАТ, а другите предмети пренебреваха, а той се скъса от прзентации по история и ... музика...  по време на ДО имаше 11 ценки по Ист!
Радвам се, че ще попадне в конкурентна среда, макар че и досега средата му не е била лоша.
Твоят син ми напомня моя, големия. Точно влезе в НЕГ, защото там се учи, а на него това му се удаваше най - добре и нямаше търпение да попадне в среда от себеподобни.  Е, към десети клас му мина Grinning  Дребният има други мотиви, но и силна амбиция да не изостава, а дори да надмине брат си, та него това ще го води. Дано не се разочарова, че е тръгнал по нечий път , а да го почувства и свой. Той също не е пренебрегнал предмет и освен по биология(не е фен, за разлика от брат си), на всички останали предмети се класира на областен кръг на олимпиадите, дори по музика.

# 610
  • София, Лагера
Оле, оле, по една пътека вървим май! Макар че малкия е тръгнал по руската пътека, ама да видим, има време!

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 07:24 от Ноеми

# 611
  • София
И при нас подредбата е доста странна от мат към БЕЛ/ама като госпожите били готини/.Имало е деца, които на място при подаването са сменяли желанията си. Предполагам, за да са с приятелите си. Ама то и като им предоставиха ден и половина за размисъл...
А това означава ли, че продължават и нагоре с учителите, които са им досега били по БЕЛ и МАТ? Виждам, че избора донякъде е бил и заради самите учители и се чудя гарантирана ли е липса на промяна. И най-вече се чудя има ли вариант по БЕЛ да изкарат с един и същи учител от 8 до 12 клас.

Ноеми, не го мислете толкова попадането в един клас с приятелите. До колкото надзъртах в 7класната, видях, че сте сериозна група от 20то. Може би все с някой ще е заедно. А и децата ги преразпределят още 2 пъти до края. Шансове има Simple Smile.

# 612
  • столицата
Няма гаранция за учителите. Във всеки випуск има по 2-ма, така че може да се падне при другия преподавател.
Децата в НЕГ се разместват след 8-ми и след 10-ти клас и дори и в 8клас да се падне с приятелите си могат да се разделят после и съответно обратно.

# 613
  • София, Лагера
Благодаря, дами!
На мен ми се искаше поне в периода на адаптация да е с приятеля си. Конкретно с него, не с някой познат. Но въпросното момче е с цели 20 точки по-висок бал от моя младеж, затова питах по бал ли ги редят, защото ако беше така, със сигурност няма да са заедно.

А това, че се разместват по паралелките е страхотно!!! Така ще познава много, много деца, много нови възможности за приятелства! Че той е доста "избирателен" към момчетата. За разлика от малкия, който обича целия свят и целият свят обича него Simple Smile Сега е на вилата и се е сприятелил с някакви... циганчета (от добри семейства, не улични)

# 614
  • София
Благодаря, дами!
На мен ми се искаше поне в периода на адаптация да е с приятеля си. Конкретно с него, не с някой познат. Но въпросното момче е с цели 20 точки по-висок бал от моя младеж, затова питах по бал ли ги редят, защото ако беше така, със сигурност няма да са заедно.

С 20 точки разлика пак не пречи на второто завъртане да се паднат заедно. Преди 5 години големият беше 6ти по бал сред момчетата и се падна точно в "е" паралелка, но тогава имаше списъци с имена, та можеше да се направи сметка,  а сега с тези номера не е ясно кое е момиче  и кое момче, а и  както споменаха по-горе, може да има и други фактори.

Общи условия

Активация на акаунт