91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 5

• 47 224
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • столицата
Минаха ДЗИ-тата, немските матури също и се надявам вече на дневен ред да са профилите на 10 за 11 клас☺
Дочувам, че сред децата има желание за включване на допълнителни предмети като географията напр. като профил. Дали ще ги  зарадват, не зная.

# 76
  • София
И аз да се оплача от организацията и в немския отдел. Първо резултатите от писмените немски матури им ги казаха след 3 месеца, а от устните, които свършиха миналата седмица още не са им съобщени. Явно направо от дипломите ще си ги разберат.

# 77
  • София
Да... Миналата година точно на днешна дата, 18.06, са раздавали официално немските дипломи. А сега държат децата в неведение. Трудно ми е да си представя защо, при положение, че на устните матури би трябвало веднага да са ясни оценките - какво толкова ги крият като секретна информация..

# 78
  • София
И аз да се оплача от организацията и в немския отдел. Първо резултатите от писмените немски матури им ги казаха след 3 месеца, а от устните, които свършиха миналата седмица още не са им съобщени. Явно направо от дипломите ще си ги разберат.
Точно така са им казали, доколкото разбрах. Направо държавна тайна.

# 79
  • където и да е,само да не съм сама
И аз се присъединявам към чакащите инфо за профил. Според детето, разпределението ще е 3:1:1/в полза на МАТ/.
Мен лично много ме притеснява факта, че избирайки МАТ като профил, най-вероятно ще й остане и същият учител по НЕ.
Да. Формират нови паралелки. Ния така реши чуденката си кой профил да избере - БЕЛ или МАТ. Избра според желанията на приятелките си с надеждата, че ще остане в един клас с тях, но това не винаги става. В техния случай просто децата с избор за БЕЛ бяха по-малко и се получи.
Приятелства та смятам, че се запазват и ми се струва нелогично само заради това да се избере даден профил.
В много от унитата е иска определен хорариума по изучавани предмети и това може да спъне по-нататъшно кандидатстване в желана специалност.

Проблемът е, че информация се дава на час по лъжичка за нещо. Казват в последния момент и е много трудно за реакция ако не си в София.  Въпреки това пак намираме начин да сме в срок и изрядни, но всичко.може да бъде толкова по-лесно ако се подава с време информация.
Това може би за мен е основна причина, поради която се колебая дали на малката да препоръчам НЕГ/сега кандидатства/.
Много ме дразни липсата на организация във всичките й аспекти, проявени в училището.

# 80
  • столицата
Браво НЕГ-ърчета!

.91 НЕГ „Проф. Константин Гълъбов“ е първенец по резултати и по български език, и по тези от втория държавен зрелостен изпит: съответно със среден успех от 5.70 и 5.75. "

# 81
  • София
Браво на децата, не съм се съмнявала след  поредицата от упоменати по-нагоре в темата оценки!  Simple Smile

# 82
Супер!!!! Браво деца! Следвайте пътя си!

# 83
Сертификатите за владеене на немски език на ДСД паралелките  кога ги раздават ?

За отличните оценки по БЕЛ, за нашия клас -  с усилията на г-жа  Н.Христемова, за което БЛАГОДАРЯ !

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 12:19 от ROKI_MAKI

# 84
Ина, последното не те ли подпомага? Колко високо следва да е качеството на децата, за да отвоюват подобни позиции въпреки организационния разпад?

# 85
  • София
Сертификатите за владеене на немски език  на ДСД паралелките
 кога ги дават ?
В предишни години имаше отделна церемония за връчването на ДСД сертификатите. Миналата ги дадоха заедно с  дипломите за средно.

# 86
Ина, последното не те ли подпомага? Колко високо следва да е качеството на децата, за да отвоюват подобни позиции въпреки организационния разпад?
Така е. Децата на НЕГ са най-големия й ресурс. Преди години в Ден на отворените врати дъщеря ми много се впечатли от тях.
Следва чакане на резултати и размисъл...

# 87
  • столицата
И при нас Денят на отворените врати се оказа определящ./особено за мен/.

# 88
ехеее, браво на наште! то си беше ясно след споделените оценки назад Grinning стана ми едно такова гордо, поздравления на младежите и девойките, както и на майките им Simple Smile) и с най-мизерното управление, пак да си първенец във всичко, е супер яко

# 89
  • София
Връчването на дипломите щяло да е другата седмица в четвъртък или петък, ако г-жа Катранджиева благоволи да вземе решение.🤣
Резултатите от устните матури ше си ги разберат с дипломите - потвърдено от г-жа Бергман.

Общи условия

Активация на акаунт